GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 2 de gener del 2017

856.- Una cosa estranya?

856.- Què és allò que no volem quan no ho tenim, que no volem perdre quan ho tenim i que quan ho guanyem ja no el tenim?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

50 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

No sé... se m'ha acudit ”son" el son, la son, jugant amb els dos sentits.
Realment és difícil, de fet no m'acaba de quadrar, perquè quan hem guanyat el son, quan dormim, ja no tenim son, que és femeni. Hauria de ser: ja no en tenim o com a molt ja no la tenim...

En fi, seguirem pensant....

jo rai! ha dit...

A mi tampoc no em quadra la redacció però tètricament se m'acut que podria ser la vida encara el final tampoc no lligaria.

Sergi ha dit...

Diré la mandra, encara que no ho veig clar... en aquest 2017, de moment tot va malament!

jo rai! ha dit...

Per cert, bon any!

jo rai! ha dit...

I el temps?

xavier pujol ha dit...

La gana

Carme Rosanas ha dit...

Potser sí que és la vida, com diu jo rai... i el final lligaria a,b allo de "per la vida es perd la vida” cpm que ens hem de guanyar la vida, no vivim...

Bon any, jo rai i bon any a tothom...

El temps tampoc em sembla desencertat. Però no em lliga amb el començament. No ho volem quan no ho tenim. De temps sempre en volem, diria jo.

sa lluna ha dit...

El treball?
Tot i que no lliga massa al final.

Aferradetes, Mac! ;)

jomateixa ha dit...

Caram, comencem forts!!
No se m'acut res, però crec que potser el temps és la resposta que em quadra més.

Anònim ha dit...

Doncs a mi la resposta de la son de la Carme m’agrada

McAbeu ha dit...

Heu donat un bon grapat de respostes possibles però, com vosaltres mateixos admeteu, no n'hi ha cap que acabi de quadrar completament amb les tres parts que ens assenyala l'enunciat. Doneu-hi alguna volta més, malgrat el títol que li he posat a l'enigma, el que busquem no és una cosa gaire estranya. Sort!

PS: Bon any, JO RAI!. :-)

Carme Rosanas ha dit...

Pons... ara m'has emocionat!!! ;)

Assumpta ha dit...

El seny???

jo rai! ha dit...

Potser el fred? Però consti que ho dic amb la boc petita.

McAbeu ha dit...

CARME: En PONS té cops amagats. :-DD

ASSUMPTA: No és el seny però, segons com ens ho mirem, podríem dir que t'hi acostes. Repeteixo, només "segons com ens ho mirem". ;-)

JO RAI!: No és el fred... fred, fred. :-D

sa lluna ha dit...

La maduresa, el ser grans?

Assumpta ha dit...

Si, si, el seny si ens ho mirem amb un determinat tipus de diccionari :-DDD

Carme Rosanas ha dit...

La vellesa?

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: No, tampoc va per aquí.

ASSUMPTA: Et sembla que ja la saps?. En cas de que sigui que sí pots dir la resposta, és clar, però queda terminantment prohibit donar pistes. ;-D

CARME: Vas pel mateix camí que SA LLUNA i ja li he dit que no és el bo. ;-)

Assumpta ha dit...

Sí que la sé, però és que, com no em sortia de cap manera ho vaig buscar i, llavors, dir-ho ho considero trampa, i jo no faig trampes :-))

Ah!! Lo del seny ho vaig dir per iniciativa pròpia, eh?... Va ser després, com veia que no sortia, que ho vaig buscar. Ara, que ja sé la resposta, entenc la relació clara que té amb el "seny" hehehe i no diré res més :-DD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: D'acord, doncs. :-))

Carme Rosanas ha dit...

I el queixal del seny? Posats a jugar amb el seny... provo sort.

LLiga força bé.

Quan no el tenim no ens fa cap falta i no el volem. Quan el tenim, a ningú li agrada que li hagin de treure. Però quan ja som grans i hem guanyat una mica de seny (cosa ben dubtosa) ja no el tenim...

McAbeu ha dit...

CARME: Sí que quadra, certament. Però tampoc és la solució bona, la relació amb el "seny" no és tan directa sinó més agafada pels pèls. ;-)

Vinga, com que avui és el dia dels Reis, us regalo una pista: El que busquem ho podem tenir tots però perquè passi és imprescindible la participació d'uns determinats professionals molt específics. Sort! :-))

Assumpta ha dit...

I els professionals no són dentistes ni porten bata blanca hehehe

Aaaaaaaaaaaaaiiiiiiii MAAAAAAAAC!! No em miris aixiiiiiiiiiiiiiiíí... Jo també volia regalar una pista... De fet no és més que un petit afegit a la teva pista :-DDD

jo rai! ha dit...

Si trec bandera blanca l'Assumpta donarà la solució?

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Així m'agrada, que em facis cas. :-P

JO RAI!: No ho sé, això li hauries de preguntar a ella. És ben lliure de fer-ho, si vol. L'únic que li vaig demanar és que no donés pistes perquè el divertit dels enigmes no és solucionar-los sinó rumiar la solució i, en aquest cas concret, qualsevol pista que no sigui tan genèrica com la que us vaig donar el dia de Reis el que faria és revelar directament la resposta correcta.

Assumpta ha dit...

Però si et vaig fer cas, MAC! Tu vas parlar de professionals molt específics i jo només vaig dir que no eren dentistes (cosa que ja se sabia per la resposta de la CARME) ni duien bata blanca... Aquest mínim afegitó no es pot considerar "pista", pobre de mi, és tan sols "l'arrodoniment" de la teva :-P :-P

JO RAI! Jo la solució la sé perquè vaig fer trampa (per mi, googlejar és fer trampa) :-)), però estic convençuda que, amb tot el que s'ha dit, repassant punt per punt, llegint bé l'enunciat, tant tu com la CARME, que us agrada jugar i anar insistint, podeu trobar la resposta perfectament perquè, com ha dit en MAC, tot i que no és una cosa de cada dia, no és res estrany en absolut :-) Molta sort!! :-))

jo rai! ha dit...

Jo he tret bandera blanca. Esperarem la Carme...

McAbeu ha dit...

JO RAI!: L'esperarem. ;-)

sa lluna ha dit...

La raó?

Bona tarda, Mac! :)

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Bona tarda. No, no és la raó. Has llegit la pista que vaig deixar el dia de Reis?. :-)

Assumpta ha dit...

Mentre esperem la CARME, podríem analitzar una mica més la pista que va donar en MAC el dia de Reis... conjuntament amb l'enunciat de l'enigma:

El que busquem és quelcom que podem tenir tots... però, com diu l'enunciat, a ningú li fa cap gràcia tenir-ne. Si no en tens, millor evitar-ho.

(MAC, només estic fent anàlisi de text conjunt de l'enunciat i de la teva pista, homeeeeeeee). Segueixo:


Ara bé, encara que no en vulguis tenir, potser un dia, patapam!! et trobes que en tens un (masculí, com es dedueix de l'enunciat). Llavors, no el vols pas perdre! (Quines coses... primer no el volies, però quan el tens, no el vols perdre!!) I, el més curiós de tot és que, si aconsegueixes no perdre'l -amb la intervenció d'un professional que no és dentista ni porta bata blanca- llavors... JA NO EL TENS!!

Si ningú l'encerta, MAC, que podré donar una pista? :-DD

Carme Rosanas ha dit...

Malgrat les bones intencions de tothom, fins i tot les meves d'evitar atacs d'angoixa, totalment desaconsellables, vaig més despistada que un pop en un garatge...

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Com m'hauria agradat que aquestes anàlisis les haguessis fet abans de mirar la resposta a internet. No em diguis que no hauria sigut molt més divertit comentar-ho, anar contestant les preguntes que t'anessin apareixent i arribar per fi a deduir la solució bona. Però, en fi, com que això ja no és possible et diré que segueixo pensant el mateix sobre les pistes. Dius que no vols dir la resposta perquè vas fer "trampes" per saber-la però no et sembla que si vas donant pistes que "regalen" la resposta no estàs també dient-la igualment?.

CARME: Entenc que "quan no vol sortir", no vol sortir. Però pots preguntar-me el que vulguis per tirar endavant. Intentar deduir qui són aquests professionals que vaig citar a la meva pista del dia de Reis és un gran pas per arribar a la resposta correcta. I pel que fa als atacs d'angoixa, no us ho prengueu tan a la valenta que no n'hi ha per tant. Ni molt menys.

jo rai! ha dit...

Sí i sí! N'hi ha per tant i encara més

McAbeu ha dit...

JO RAI!: Ho sento però no hi estic gens d'acord. Si "necessites" saber la resposta immediatament, l'ASSUMPTA ja ens ha dit que la pots trobar a internet. Sinó, estic segur que pot sortir per deducció més aviat o més tard i no passa res per deixar l'enigma penjat fins que això passi. En qualsevol dels dos casos sense cap problema ni molt menys angoixes, evidentment.

Anònim ha dit...

El pèl? I els professionals serien els barbers o perruquers?

McAbeu ha dit...

Gràcies, PONS. No és el pèl que jo diria que incompleix segur el punt 3 de l'enunciat i en molts casos també el punt 1. Per tant, els professionals no són ni barbers ni perruquers, els que busquem tenen més estudis. ;-)

jo rai! ha dit...

Doncs aparco l'angoixa, però em costa, que consti!

Els estudis?

jo rai! ha dit...

O la vellesa?

Assumpta ha dit...

Tens tota la raó, MAC... fer aquests anàlisis abans de buscar la resposta hauria estat molt millor... però, sincerament, crec que els anàlisis "em surten millor" perquè sé la resposta :-) Quan vas totalment perdut (com anava jo) no saps per on començar a analitzar.

Ei, però una cosa sí que et vull demanar... No et prenguis malament res de tot això. De fet, un cop "he fet la trampa", res més fàcil que posar la resposta, "guanyar" aquest rètol vermell que a tots els participants ens fa una il·lusió especial, no dir res, i ja està. Si no ho he fet i he mirat de jugar més, "invadint" una mica el "teu" lloc, és per allargar-ho una mica més, justament perquè m'ho passo bé, perquè m'agrada veure les altres respostes que surten... i m'encanta donar pistes :-)

Jo, normalment, en el 99,734% de les vegades, sóc al cantó dels que van dient respostes i demanant pistes. Per molt poc que entri als blogs, per las causes que siguin (i que no són massa alegres) aquest teu és segur que no me'l perdo... Sigui com sigui, estem jugant, i això és el més important :-)))

Si sabés que tota aquesta "broma" et sap greu, ho acabo ipso-facto, de veritat. Ho dic perquè em sembla que et veig "seriós" :-)

Carme Rosanas ha dit...

Podria ser un pleit? O un judici... o una d'aquestes llaunes que ningú vol.
I per tant els professionals són els advocats i jutges?

Creuant els dits...

Assumpta ha dit...

Siiiiiiiiiiiiiiiiii :-DDDD

MOLT BÉ!!! :-DDD

Assumpta ha dit...

Quan jo vaig dir "el seny" i en MAC em va dir que:

ASSUMPTA: No és el seny però, segons com ens ho mirem, podríem dir que t'hi acostes. Repeteixo, només "segons com ens ho mirem". ;-)

Jo no vaig captar la pista i, com anava ben perduda vaig googlejar-ho. Quan vaig veure que la resposta correcta era UN PLET o un JUDICI, em vaig adonar que, en castellà a "tenir seny" li diuen "tener juicio" (tener buen juicio, estar en su sano juicio) i per això vaig dir que:


Assumpta ha dit...
Si, si, el seny si ens ho mirem amb un determinat tipus de diccionari :-DDD

Volia dir un CATALÀ-CASTELLÀ, clar :-DD

Si t'hi fixes, quadra perfectament amb l'enunciat... I no és massa difícil... Però se'ns va creuar!! :-DDD

Carme Rosanas ha dit...

Gràcies, Assumpta per la resposta ràpida.

Se'ns va creuar del tot, la veritat és que l'única pista que m'ha servit ha estat la darrera d'en Mc, que em deia que identificar quins eren els professionals era una bona manera de buscar-ho. Això ja t'allunya de moltes coses personals i intransferibles que es puguin assemblar al que ja havíem dit: la vellesa... etc... I pensant professionals que poguessin oferir-nos un servei, només en el cas que ens caigués a sobre allò que no desitjàvem, m'ha sortit.

Jo rai!!!! Ja ho tenim això!!!! Ja podràs dormir tranquil!!!! ;-DDDD

jo rai! ha dit...

Al·leluia!
Carme, ets una crackesa!

A dormir.

Assumpta ha dit...

Mireu que macos com dormen tranquils... Angelets!!... ssssssssssh, no feu soroll, que en JO RAI i la CARME descansen... hehehe

McAbeu ha dit...

Doncs sí, la solució correcta és un plet, un judici legal com la CARME ens diu, en JO RAI! accepta i l'ASSUMPTA ja sabia. Felicitats i gràcies (a tots tres). :-))

Assumpta ha dit...

:-DDDDDD

Anònim ha dit...

Per fi podré dormir tranquil

Publica un comentari a l'entrada