GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 30 de setembre del 2016

Fragment Parcial 047


QUÈ ÉS AIXÒ?

Quan vaig anar a aquella galeria que anunciava la venda de fotografies al detall m'imaginava una altra cosa.

Però el que vaig trobar van ser fotografies de detalls on costa endevinar el que hi ha representat.

Espero que vosaltres sigueu prou detallistes per ajudar-me a descobrir que s'hi veu en aquestes imatges...
;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 29 de setembre del 2016

Endevinalla 831

E831.- Si sóc suc em beuen, / si sóc roba em porten, / si sóc ball em ballen, / si sóc dona em volen.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

dimecres, 28 de setembre del 2016

831.- Farcint pastissets

831.- Un obrador de Tortosa rep un encàrrec de pastissets farcits de xocolata en comptes de l'habitual cabell d'àngel. Com que és una comanda d'un bon client, l'amo de la pastisseria encarrega als seus dos millors operaris que es posin a la feina. L'endemà comprova que un dels treballadors ha fet només els 7/20 del total demanat i que l'altre encara ha treballat menys i només ha fet les 2/5 parts del que havia fet el primer operari. El cap treu foc pels queixals: "Hem d'entregar la comanda demà i encara no porteu fets ni 50 pastissets. Com no espavileu, podeu donar-vos per acomiadats!!". Podeu calcular quants pastissets de xocolata vol el client?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

dimarts, 27 de setembre del 2016

Endevinalla 830

E830.- Em crio al bosc / i del bosc passo a la casa. / Quan després me'n torno al bosc / al cos duc la carn cristiana.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

dilluns, 26 de setembre del 2016

830.- La perfecció dels quadrats perfectes

830.- Demostreu que en una llista de 7 nombres naturals que siguin quadrats perfectes, sempre en podem trobar dos d’ells la diferència dels quals sigui divisible per 10.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Allau "

dissabte, 24 de setembre del 2016

Relats Conjunts (setembre 2016)


Des del blog RELATS CONJUNTS ens proposen escriure un relat inspirat pel quadre "Terra llaurada" (Joan Miró - 1923/24).




L'INDEPENDENTISME ÉS ART

- Com t'ha anat l'examen d'història de l'art?.

- Un desastre. No crec que n'hagi encertat ni una. És que em faig un embolic amb els diferents estils i tècniques pictòriques i no hi ha manera que reconegui si un quadre és impressionista o expressionista, si un altre pertany al prerafaelitisme o al postmodernisme, o si el de més enllà és un exemple clar de luminisme o de cubisme... Em sembla que m'he equivocat de carrera, hauria d'haver estudiat per notari com volia el meu pare.

- T'ho prens massa a la valenta. Si justament identificar l'estil de cada quadre és el més fàcil de tot. Jo tinc un mètode infal·lible per encertar-ho sempre.

- Doncs ja em diràs com t'ho fas perquè estudiant no sembla que sigui. Que tu ets dels que no obre un llibre ni per casualitat.

- És que no em cal. Utilitzo el mètode del procés independentista català.

- Com dius?

- Que m'he creat una regla mnemotècnica basada en el procés polític que estem vivint a Catalunya que em permet encertar l'estil pictòric de qualsevol quadre.

- Sí, això m'havia semblat entendre... Escolta, tu què t'has fumat?

- Que no. Que t'ho dic seriosament. Agafem, per exemple, el quadre de Joan Miró que ha sortit a l'examen. A «Terra llaurada» s'hi veu una masia i uns camps de cultiu que simbolitzen Catalunya com queda ben demostrat per la nostra bandera que oneja a la part central del quadre. També veiem que aquesta senyera té al seu voltant, podríem dir que assetjant-la, les banderes espanyola i francesa amb les que l'autor intenta explicar que el nostre país, malgrat ho sigui, no pot exercir com a tal perquè hi ha d'altres països que, en democràcia, utilitzen les lleis per evitar que la gent s'expressi democràticament. Com definiries, amb una sola paraula, aquesta situació?

- Surrealista?

- Justa la fusta. Aquest quadre de Miró pertany al surrealisme.

- M'estàs prenent el pèl. Això no demostra res, segur que t’ho has fet venir bé.

- Tu mateix, que jo ja t'he dit el què i no et vull convèncer de res. Per cert, has contestat correctament la pregunta sobre la tècnica utilitzada en el quadre «La parade du cirque»?

- El de Georges Seurat?. Segur que no, tampoc en tenia ni idea. Ja t'he dit que no me'n surto identificant tècniques i estils pictòrics.

- Doncs jo he vist de seguida que era un quadre fet amb la tècnica del puntillisme. Només m'ha calgut recordar les manifestacions independentistes d'aquest últim onze de setembre...



Puntillisme
A punt!!



divendres, 23 de setembre del 2016

Sopa Temàtica 023


QUÈ HI BULL AQUÍ?

Avui per sopar (o per dinar, o per esmorzar... que no sé a quina hora us hi posareu :-D) tenim sopa.

Una sopa de lletres que amaga entre 10 i 20 paraules relacionades amb el tema que s'indica a la imatge. Com sabeu, poden estar escrites en qualsevol direcció per tant quan les trobeu hauríeu de situar-les donant les coordenades de COLUMNA i FILA de la lletra inicial i la direcció de la paraula segons els PUNTS CARDINALS d'una teòrica brúixola (teniu un exemple al final del post).

Sort en la recerca de les paraules... i bon profit!! ;-)

(EXEMPLE)

dijous, 22 de setembre del 2016

Endevinalla 829

E829.- Només navego a l'estiu / i per mi tothom reviu.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dimecres, 21 de setembre del 2016

829.- El plat és a taula

829.- Què és allò que ens mengem abans de que neixi i després de que mori?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dimarts, 20 de setembre del 2016

Endevinalla 828

E828.- Vestimenta llisa, / forta però humil. / Segons com serveixo / porto el corbatí.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dilluns, 19 de setembre del 2016

828.- Col·loquis simultanis

828.- Durant els mesos anteriors a la celebració del Congrés d'Enigmística de l'illa de l'Escaquer es van convocar una sèrie d'actes preparatoris entre els que cal destacar una sèrie de cinc col·loquis temàtics per debatre, respectivament, sobre els enigmes, les endevinalles, els palíndroms, el càlcul mental i els jeroglífics. Segons el programa d'aquests actes, el col·loqui sobre enigmes es convocava un dia sí i un dia no. El de les endevinalles es feia cada tres dies. El de palíndroms, cada quatre dies. El de càlcul, cada cinc dies. I, per fi, el de jeroglífics que es realitzava cada sis dies. Aquests col·loquis van començar el primer d'abril, dia que es va convocar la primera sessió de tots ells i després es van anar fent segons el programa explicat. Podeu dir-nos quantes altres vegades va coincidir la celebració conjunta dels cinc col·loquis en un mateix dia, si aquests actes preparatoris del Congrés es van anar fent fins just el dia abans de la seva inauguració, el 30 de juny?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

divendres, 16 de setembre del 2016

Refranyer Jeroglífic 083


QUIN REFRANY ÉS?

Sabem que els refranys són molt antics i que provenen de la nostra tradició oral que es perd en el temps...

Però potser encara venen de més lluny. Una troballa recent ha permès descobrir uns jeroglífics perduts on sembla que els catalans d'antigues civilitzacions ja ens van deixar les seves sentències més o menys enigmàtiques.

Avui us demano que m'ajudeu a desxifrar una d'aquestes imatges i, per si de cas necessiteu ajuda, us enllaço el blog d'en V. Pàmies que és tot un expert en això de les parèmies.
;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Roselles "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 15 de setembre del 2016

Endevinalla 827

E827.- Té cames i no camina, / que per tal de caminar / necessita tan sols cames. / Ves si ho pots endevinar.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dimecres, 14 de setembre del 2016

827.- Teràpia d'intoxicació etílica

827.- En Pol, que mai ha tingut cap vici, vol començar a beure. Va al celler del seu barri i compra N ampolles de licors diferents. Com que no hi està acostumat i perquè no li faci mal, prefereix habituar-s'hi a poc a poc per això la primera nit pren una copa d'una de les ampolles, la segona nit dues copes que treu de dues ampolles, la tercera nit tres copes de tres ampolles i així successivament. Si de cada ampolla li surten 4 copes i després de N nits ha buidat les N ampolles, pots calcular quantes ampolles va comprar?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jpmerch "

dimarts, 13 de setembre del 2016

Endevinalla 826

E826.- Sóc rodonet i petit, / i tant l'home com la dona / em grapegen una estona / abans de ficar-se al llit.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

dilluns, 12 de setembre del 2016

826.- Desfilada quadriculada

826.- A la diada nacional de l’illa de l’Escaquer no poden faltar les desfilades i les concentracions patriòtiques davant les autoritats. En una d’aquestes concentracions, els 200 membres del «Club Quadriculat» estan ferms a la plaça major de la capital formant un rectangle de 10 files amb 20 individus per fila. Quan el president de l’illa surt al balcó tots els victoregen entusiàsticament i després, quan es fa el silenci, el president els demana que de cadascuna de les 20 columnes aixequi la mà el més jove i, d’aquestes 20 persones, el president dóna la medalla GP (gran entre els petits) al de més edat. Seguidament, el president demana que aixequi la mà la persona més vella de cadascuna de les 10 files i, entre aquests 10, atorga al de menys edat la medalla PG (petit entre els grans). Amb això es dóna per acabada l’emotiva i també, perquè no dir-ho, emocionant cerimònia i tothom marxa cap a casa a fer la seva feina diària que les desfilades patriòtiques estan molt bé però no ho són tot en la vida i, amb les excepcions que calguin, no donen de menjar. Per cert, podeu dir quin dels dos membres guardonats del «Club Quadriculat» és més jove, el que ha guanyat la medalla PG o el de la medalla GP i per què?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jordi "

dilluns, 5 de setembre del 2016

Els llibres d'en Jan McPetit [II]


XAREL-10 tanca continua tancat per vacances
fins el 12 de setembre

Tal com us vaig explicar al post anterior, he aprofitat aquests dies en que el LLIBRE està de vacances per llogar el blog al petit lector que veieu aquí dalt perquè volia parlar-nos d'alguns dels llibres que llegeix i, a més, fer-nos jugar intentant descobrir les localitzacions d'unes fotografies on surten ell i aquests llibres.

Aquestes fotografies també participen al concurs THE OTHER READERS. Un genial joc blogaire que està en marxa al TUMATEIX LLIBRES (cliqueu AQUÍ per anar al post on hi ha les normes de participació). Encara sou a temps d'apuntar-vos-hi i us animo a fer-ho!!.

Com també us animo a participar en el joc que ens proposa aquí en Jan McPetit. Aquesta és la segona fotografia de la que heu de descobrir on va ser feta...




En aquesta ocasió, he triat el llibre "EL CAÇADOR DE BRUIXES" (David Martí - 2016).

Es tracta d'una novel·la que ens explica la vida d'un dels personatges més foscos i desconeguts de la nostra història. En Joan Malet, un caçador de bruixes que anava de poble en poble, cridat per les mateixes autoritats, amb el macabre encàrrec d'identificar les suposades culpables, segons les mentalitats supersticioses de l'època, de les plagues i malvestats que provocaven la mort de collites, bèsties i persones. A causa de la crueltat dels seus mètodes, a la llarga també s'hi van haver d'involucrar les més altes instàncies del Tribunal del Sant Ofici... la Inquisició.

M'agrada la novel·la històrica, és un gènere que gaudeixo especialment quan el tema tractat m'és relativament proper i el llibre és de lectura amena. I he de dir que aquestes dues condicions es compleixen en aquest cas: La primera part del llibre passa a la zona de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona, que és d'on sóc jo, i el fet de trobar els protagonistes movent-se pels pobles del costat de casa és un plus que m'ha fet més interessant la lectura. També és veritat que la novel·la es llegeix ben fàcilment, les pàgines passen gairebé sense adonar-te mentre avances en la vida del mestre Malet, un home capaç de les més grans crueltats amb l'excusa de "fer el bé en nom de Déu". La llàstima és que, malgrat això que he dit, l'autor no aconsegueix atrapar-te en una trama que, pel meu gust, està explicada sense aprofundir prou. Per a mi, el punt clau de la novel·la és el fet que un home sense escrúpols pugui, aprofitant-se de la superstició i les creences de la gent, aconseguir un poder sobre la vida i la mort d'aquesta pròpia gent. Una cosa que passava al segle XVI on transcorre aquesta història però que, sense arribar a aquells extrems, també és prou actual. Això a la novel·la no és que no hi quedi clar però si que, al meu parer, s'hi passa massa per sobre el que provoca que, quan acabes de llegir el llibre, et quedi la sensació que podria haver donat per molt més. El llibre té altres coses bones com la transcripció a les seves últimes pàgines de "Les cobles sobre Joan Malet", un document real datat a Barcelona l'any 1549 que es conserva a la Biblioteca de Catalunya. No és, doncs, un mal llibre... però podria haver estat molt millor.


Pel que fa a la localització de la foto, he de dir que la vaig triar perquè sembla el lloc que surt a la portada, amb l'església al fons i la creu de pedra just al davant. Segur que hi ha molts pobles on també trobaríem la mateixa combinació però aquest té una cosa especial que us he ampliat en el requadre central de la imatge. Exacte, sota aquell fanal que hi ha més o menys al mig de la fotografia hem caçat una bruixa...

No us en dic res més. Espero els vostres comentaris intentant descobrir on vaig fer la fotografia. Us recordo que estan tancats per seguir mantenint la incògnita encara que algú ho endevini a la primera però que també m'hi podeu fer preguntes si no us en sortiu. Jo publicaré i contestaré aquests dubtes que així serviran de pista per a tothom. Teniu temps fins dissabte per anar dient-hi la vostra, diumenge faré pública la solució correcta. :-))

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "