GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dijous, 31 de març del 2016

Endevinalla 783

E783.- Per més lluny que la facis anar / mai te la trauràs de sobre.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dimecres, 30 de març del 2016

783.- Repartint l'herència

783.- Al morir un avi va deixar als seus 10 néts tota la seva fortuna valorada en 100.000 €, però no ho va fer a parts iguals. Confirmant els favoritismes que, ja en vida, havia tingut amb uns més que amb els altres, al seu testament va deixar una llista amb el nom dels seus néts en ordre de preferència i va estipular que el primer rebés més diners que el segon, aquest més que el tercer i així successivament de manera que els increments de diner rebut fossin constants per fer que les diferències entres les quantitats entre cada dos néts consecutius en la llista, fossin iguals. Si el nét que estava en vuitena posició va rebre 6000 €, podeu calcular la quantitat rebuda pels altres nou?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Alfonso Robles Motos i Carme Rosanas "

dimarts, 29 de març del 2016

Endevinalla 782

E782.- Una cosa llarga, llarga / que posant-li la mà al davant / deixa d'ésser-ho.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

dimarts, 22 de març del 2016

Patufet: Frases Fetes i Mots Amagats [I] (Especial Setmana Santa - 2016)


Arriba la Setmana Santa i torna a tocar un enigma especial tret de les pàgines d'un antic "Patufet" dels que guardo de quan era petit.

Per aquesta ocasió, he escollit dos passatemps publicats en aquella revista ja fa més de quaranta anys. Com veieu a la imatge que encapçala aquest post, el primer són un parell de vinyetes dibuixades per Pere Olivé i Josep Maria (Mia) Alberdi que representen un parell de frases fetes que heu de descobrir. L'altre és un dibuix de Josep Escobar que amaga dotze paraules començades per una mateixa lletra, en aquest cas la "A", que també hauríeu de trobar.

Si us ve de gust jugar-hi, teniu a la vostra disposició els comentaris. Estaran tancats durant tota aquesta setmana i és allí on heu de deixar les vostres respostes. Teniu temps fins diumenge que ve, després jo faré el recompte atorgant 4 punts per frase feta encertada i 1 punt per cada mot trobat que coincideixin exactament amb les solucions que va publicar el Patufet per aquests passatemps. El dilluns de Pasqua faré públics els vostres comentaris, les solucions correctes i la puntuació de cadascun dels participants. Fins aleshores...

BONA SETMANA SANTA
I FELIÇ PASQUA!!


LLISTA DE PARTICIPANTS (PUNTUACIÓ):
XEXU (17), JO RAI! (14), ASSUMPTA (12), ELFREELANG (9), A. ROBLES (8)

-TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS-

dilluns, 21 de març del 2016

782.- Una herència extravagant

782.- Un vell multimilionari sempre se'n reia quan li deien: "No siguis tan garrepa, no veus que no podràs emportar-te els quartos quan et moris". Ningú entenia el motiu d'aquestes rialles però quan el vell va morir, els seus hereus ho van descobrir el dia que el notari els va llegir el testament. En aquest havia deixat ben clar que llegava tots els bens als seus hereus però que manava que aquests ho liquidessin tot, ingressessin els diners en un compte bancari i que el total fos dipositat dins del seu taüt. Manava també que després, el taüt i el seu contingut fos incinerat. Una última voluntat no es pot deixar de complir però, tot i així, els hereus van aconseguir repartir-se l'herència. Com ho van fer?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

dissabte, 19 de març del 2016

Relats Conjunts (març 2016)


Des del blog RELATS CONJUNTS ens proposen escriure un relat inspirat pel quadre "Composition I" (Theo van Doesburg - 1915).





APROFITANT LES CLASSES

- Tinc una notícia genial que ni te la creuràs: El meu pare m'ha dit que per fi em compra la moto.

- De veritat?. Quina potra tens... I com t'ho has fet?. Si sempre et deia que no tindries moto fins que realment t'apliquessis en els estudis. I has de reconèixer que aquí a l'institut passes de tot. T'estàs totes les classes fent dibuixets en comptes de prendre apunts.

- Doncs ha sigut gràcies a un d'aquests «dibuixets» que he aconseguit que baixés del burro. Ahir el meu pare me'n va veure un i va començar a dir que era molt bo i, ara fliparàs, que «havia aconseguit una composició pictòrica gairebé perfecta jugant amb la profunditat dels colors i la distribució en l'espai de les formes geomètriques». Em va felicitar i em va dir que aquella era la prova de que aprofitava les classes de dibuix, que escoltava al professor i que m'aplicava a aprendre com era la meva obligació. I que, per això. m'havia guanyat la moto.

- De quin dibuix parles?. D'aquell de l'altre dia que vas fer omplint el full de triangles, rectangles i esferes de colors?

- Justament aquell mateix.

- Però si no el vas fer per a la classe de dibuix. Allò ho vas dibuixar perquè t'avorries mentre el profe de matemàtiques ens explicava aquell rotllo sobre les àrees i els volums de les figures geomètriques regulars i irregulars. No?

- Sí...

divendres, 18 de març del 2016

Sopa Temàtica 017


QUÈ HI BULL AQUÍ?

Avui per sopar (o per dinar, o per esmorzar... que no sé a quina hora us hi posareu :-D) tenim sopa.

Una sopa de lletres que amaga entre 10 i 20 paraules relacionades amb el tema que s'indica a la imatge. Com sabeu, poden estar escrites en qualsevol direcció per tant quan les trobeu hauríeu de situar-les donant les coordenades de COLUMNA i FILA de la lletra inicial i la direcció de la paraula segons els PUNTS CARDINALS d'una teòrica brúixola (teniu un exemple al final del post).

Sort en la recerca de les paraules... i bon profit!! ;-)

(EXEMPLE)

Per cert, i com aquell que no vol la cosa, resulta que aquest és el 2200è post de XAREL-10. Gràcies per ser-hi!!. :-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta, Sa lluna i Lluïsa "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 17 de març del 2016

Endevinalla 781

E781.- Fent camí van / agafades de les mans. / Són tan iguals / que més que germanes/ són dues bessones. / Hores i hores, / creuant la plana, / passant muntanyes / per ses entranyes, / saltant barrancs, / mai no s'ajunten / ni se separen mai.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

dimecres, 16 de març del 2016

781.- Les vinyes del pagès

781.- Un pagès és propietari de dues vinyes de diferent mida que, juntes, ocupen una superfície de 300000 metres quadrats. Al nord del seu mas té el camp més gran, plantat de ceps més joves que produeixen 4000 kg de raïm per hectàrea i del que tè al sud, amb ceps més vells, en treu 3000 kg per hectàrea. Acabada la collita d'enguany, ha vist que el camp més gran ha produit 50 tones més de raïm que el més petit. Podeu calcular quina mida té cadascun dels camps?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

dimarts, 15 de març del 2016

Endevinalla 780

E780.- Tothom amb mi està content, / dono valor al covard, / em carrego al més valent / i sóc tan fi i amatent / que en tota festa prenc part.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

dilluns, 14 de març del 2016

780.- Assortiment d'hambugueses

780.- Un carnisser ven hamburgueses de tres tipus: de carn de porc, de carn de vedella i de carn de pollastre. Aquest últim mes ha venut 70 hamburgueses de porc, 60 de vedella i 50 de pollastre. Entre els seus clients, 17 n'han comprat tant de porc com de vedella, 15 n'han comprat de vedella i de pollastre, 16 en compren de porc i de pollastre i, per últim, trobem que 3 dels seus clients entren en tots aquests grups perquè compren les tres classes d'hamburguesa. Podeu calcular quants clients en total li han comprat hamburgueses aquest mes passat suposant que cada client només pot comprar una hamburguesa de cada classe?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

divendres, 11 de març del 2016

Refranyer Jeroglífic 077


QUIN REFRANY ÉS?

Sabem que els refranys són molt antics i que provenen de la nostra tradició oral que es perd en el temps...

Però potser encara venen de més lluny. Una troballa recent ha permès descobrir uns jeroglífics perduts on sembla que els catalans d'antigues civilitzacions ja ens van deixar les seves sentències més o menys enigmàtiques.

Avui us demano que m'ajudeu a desxifrar una d'aquestes imatges i, per si de cas necessiteu ajuda, us enllaço el blog d'en V. Pàmies que és tot un expert en això de les parèmies.
;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Alfonso Robles Motos "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 10 de març del 2016

Endevinalla 779

E779.- Passa pel mar i la muntanya / i no fa ombra.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dimecres, 9 de març del 2016

779.- Sèrie ordenada

779.- Ens mostren una sèrie amb aquests elements: B, C, N, O, F, ... i ens diuen que segueixen un ordre concret. Cada lletra segueix a l'anterior per una raó única i lògica, podeu descobrir quina és aquesta raó i dir-nos quin és l'element següent de la sèrie?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sergi i Allau "

dimarts, 8 de març del 2016

Endevinalla 778

E778.- Tant el pobre com el ric / la té al damunt des que és nat, / però el que la perd un cop / ja no la torna a trobar.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jpmerch "

dilluns, 7 de març del 2016

778.- Licors en oferta

778.- Una botiga de licors ha rebut una partida d'ampolles d'absenta de Paris (França), de limoncello de l'illa de Capri (Itàlia) i de kirsch de la Selva Negra (Alemanya) i les posa en oferta a preus diferents cadascuna d'elles. Aquest matí han entrat a la botiga dos clients interessats en aquesta promoció. El primer ha posat 10 € damunt del taulell i el botiguer li ha preguntat si volia una ampolla d'absenta, una de limoncello o una de kirsch; s'ha emportat el limoncello. El segon client deixa també 10 € damunt del taulell i el venedor li entrega, sense preguntar-li res, una ampolla d'absenta. Com ha sabut que era aquest el licor que vol el segon client?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

divendres, 4 de març del 2016

Enigma Visual 089


HO VEIEU BÉ?


És que es tracta d'això, de veure-ho bé...

Només cal fixar-se en la imatge i contestar la pregunta que hi surt.

Així que feu treballar la vista però sense oblidar-vos de l'enginy, eh?.
;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 3 de març del 2016

Endevinalla 777

E777.- Què és el que vola i mai s'atura?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dimecres, 2 de març del 2016

777.- La xifra de la perfecció

777.- La Sagrada Bíblia dóna al número 7 una simbologia de perfecció com el nombre més complet i sagrat. Per altra banda llegim al llibre de l'Apocalipsi que el 666 és "la xifra de la bèstia". En conseqüència, sembla normal que algunes interpretacions diguin que la xifra més perfecta de totes és el número 777 (que està un pas per davant del 666).
No us demano que busqueu la perfecció però sí que obtingueu el resultat 777 inserint els signes matemàtics "+" i "-" dins (o davant) de la seqüència dels 9 primers nombres naturals excepte el zero, tant en ordre creixent (123456789) com decreixent (987654321). Quantes solucions possibles podeu trobar?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jpmerch "

dimarts, 1 de març del 2016

Endevinalla 776

E776.- No té braços ni té mans / i obre totes les portes.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "