GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 30 de desembre del 2016

Lectures 2016 - Feliç 2017

[http://www.anobii.com/macabeu2008/books]
[https://www.goodreads.com/review/list/36250038-mcabeu]

Ha arribat el torn de l'últim post de l'any i, com ja comença a ser costum, és quan toca presentar-vos la meva llista de llibres llegits aquests últims dotze mesos.

Aquest any he llegit 69 llibres que sumen un total de 18.546 pàgines (una mitjana de 51 al dia). Gairebé igual que l'any passat, sembla que continuo mantenint el meu ritme constant de lector constant. ;-)

Enguany destaquen a la llista un bon grapat de llibres escrits per bloguers de "La meva blogosfera". De manera gens premeditada, ha resultat que aquest ha estat l'any que he llegit més llibres de gent que "conec" ni que sigui perquè ells han comentat alguna vegada al XAREL-10 i jo també m'he passat pels seus blogs. Per ordre de lectura, trobem a Jesús M. Tibau (2), Montse Sanjuan (2), Ramona Solé, Daniel Closa, Salvador Macip (2), Sergi Monteagudo, Sílvia Tarragó i Olga Xirinacs. 8 autors i 11 llibres; tot un rècord.
També he continuat la meva personal recuperació dels llibres de Manuel de Pedrolo i de la "Saga Completa de la Fundació" d'Isaac Asimov i he començat el repàs de l'obra de Pere Calders, enguany he llegit les seves novel·les i tinc intenció de continuar amb els contes aquest 2017.
A més de l'obra d'aquests autors que ja he citat, també vull destacar altres títols que, per algun motiu o altre, he trobat interessants de llegir: "VAE VICTUS" (em va agradar més la primera part però aquesta continuació de les aventures de Martí Zuviria no està gens malament), "ELS VIATGES DE GULLIVER" (un clàssic que té molt més suc del que m'esperava), "EL MATÓN QUE SOÑABA CON UN LUGAR EN EL PARAÍSO" (la nova novel·la de Jonas Jonasson i, pel meu gust, la millor i més divertida), "EL REGNE" (una barreja entre les vivències personals de l'autor i la revisió dels origens del Cristianisme que sorprèn), "READY PLAYER ONE" (la història que explica potser no té gaire interès però la manera com està narrada i, sobretot, les constants al·lusions a temes icònics dels 80's que coneixes fan que t'hi enganxis), "FORMENTERA LADY" (he descobert amb aquest títol que parla descarnadament de la drogoaddicció a Jordi Cussà i no serà l'últim llibre seu que llegeixi), "ELS PAPERS PÒSTUMS DEL CLUB PICKWICK" (un altre gran clàssic que s'ha de conèixer). Acabo aquesta relació amb la saga de "LA AMIGA ESTUPENDA", són quatre llibres dels que, justament aquests dies, estic llegint el segon i, almenys de moment, m'estan agradant prou per continuar amb els següents.

Aquí teniu la llista completa:

LLIBRES LLEGITS 2016

Que l'any nou ens porti
molt bones lectures i
els millors desitjos...

FELIÇ 2017!!


21 comentaris:

Sergi ha dit...

Com sempre, em trec el barret davant de la teva meravellosa llista que obro emocionat com un nen el dia de Reis. Brutal recull de lectures, brutal ritme i brutal constància. I no només això, sé positivament que gaudeixes molt de les lectures que fas, coincidim força en gustos, i segurament ets més generós que jo en les valoracions, però passar-ho bé llegint és fantàstic.

De la teva llista, si no m'he descomptat, n'he llegit 11, que no està gens malament, si comptem 'La cata', que és un relat inclòs a 'Els millors relats de Roal Dahl', que vaig llegir recentment. Altres també els he llegit aquest any, perquè tu i jo ens retroalimentem, i alguns són de blogaires també, és clar. 'Trajecte final', els dos de Sánchez Piñol, Kweilan, Jomateixa, Daniel Closa, les epidèmies del Macip, 'Les generacions espontànies' de la Mar Bosch, i com no, els dos Murakamis.

Molts clàssics a la teva llista, que segurament no llegiré, però agafo algunes idees, sobretot de Pedrolo i Calders. En tinc a casa esperant torn, i espero donar-te una alegria aviat per poder-los comentar. També m'interessa el 'Ready Player One', i m'ha sorprès que per tu el tercer de Jonasson sigui el millor dels tres. Tenint en compte que la Campana no el va voler publicar, i que l'altre gran baròmetre de la literatura, que és ma mares, va dir que fluixejava, jo l'he passat per alt. A veure si l'hauré de recuperar...

M'estaria tot el dia parlant de llibres amb tu. Gràcies per compartir la llista, m'encanta. Que tinguis un 2017 genial ple de bones lectures, i que nosaltres puguem seguir compartint el temps amb tu!

Joana ha dit...

Carai! Quin munt! La meva llista serà més modesta, alguns els he llegit, els del Calders em van agradar molt, però en Calders sempre m'encanta d'ençà que a l'escola em van fer llegir "Cròniques de la veritat oculta", però l'Asimov també em tiba i tinc pendent fer com tu la revisió de la Fundación. Bon Any!!!!

Sergi ha dit...

Fa il·lusió sortir en una llista en la que surten tants autors admirats. Encara que només sigui per això, ja ha valgut la pena la feinada de publicar. Gràcies per haver participat en el concurs.

Que tinguis un bon 2017!

jomateixa ha dit...

Doncs crec que n'he llegit sis o set de la teva llista, alguns dels clàssics :)
Una llista fantàstica en quan a quantitat i qualitat.
Molt Bon Any!!!
Bones lectures i sobretot bones companyies per a compartir-ho tot, el virtual i el real!!!

Carme Rosanas ha dit...

És increïble la teva llista, com sempre. N'he llegit 13! I com que m'agraden les coincidències n'estic contenta...

Que tinguis molt bon començament d'any, i millor continuació... i bones lectures.

Em fas venir ganes de tornar a l'Asimov, fa temps que no he llegit res i m'agrada.

xavier pujol ha dit...

Ets un lletraferit, un lletrallegit

McAbeu ha dit...

XEXU: Tens raó, gaudeixo llegint és ben veritat i també és veritat que sóc més generós que tu en les valoracions. ;-)
M'agrada, de tant en tant, agafar un d'aquests clàssics que coneixem de sobres però que potser no hem llegit mai, m'he emportat sorpreses molt agradables llegint-los. Pedrolo i Calders són dos imprescindibles per a mi, del primer encara tinc llibres "nous" per llegir i del segon feia tant de temps que no el rellegia que m'he proposat tornar a repassar tota la seva obra, un altre d'aquests reptes lectors que m'invento de tant en tant. I tot això sense deixar passar algunes novetats, és clar. No sabia això que La Campana no va voler publicar la tercera novel·la de Jonasson, jo la vaig llegir en espanyol perquè així la vaig trobar a la biblioteca i és cert que em va sorprendre gratament, no és el mateix que les dues primeres i a diferència d'aquelles aquesta si que em va fer riure mentre la llegia però no sé si a tu et provocaria el mateix efecte, en això segur que la teva mare et coneix millor que jo. :-D
I en quant a això de la retroalimentació, no em fa res afirmar que, com fins ara l'has encertat gairebé sempre :-D, m'agrada fer-te cas en les recomanacions del "Llibres i punt!" i també en les que em fas en altres llocs. He llegit el teu comentari al blog d'Elfreelang i com que ella també em diu el mateix, ja m'he apuntat la novel·la de Harper Lee a la llista de pendents.
Els mateixos desitjos per a tu, Bon 2017!!

JOANA: Calders és una aposta segura, n'estic totalment d'acord. I l'Asimov també, jo havia llegit fa molts anys la saga de la Fundació estricta i aquesta vegada vaig voler afegir-hi la sèrie dels robots i la trilogia de l'imperi que completen la saga. Total una quinzena de llibres que, si no passa res, acabaré aquest 2017. Molt Bon Any!!

SERGI: Gràcies a tu per regalar-me el teu llibre, a mi si que em va fer molta il·lusió llegir-lo. Bon any!!

JOMATEIXA: Els clàssics no ens fallen mai. :-D Feliç 2017!

CARME: Em sembla que algunes d'aquestes coincidències les encertaria sense esforçar-m'hi gaire. :-DD
A mi, la ciència-ficció de l'Asimov també m'agrada molt. És fascinant la seva capacitat d'inventar-se aquells mons que es tornen ben reals mentre els llegeixes.
Molt Bon 2017 també per a tu!!

XAVIER. M'agrada això de "lletrallegit". :-DD Feliç Any Nou!!

Elfreelang ha dit...

felicitats un bon grapat ...què dic? una muntanya de lectures ....69 llibres! afortunat d'haver pogut llegir tant n'hi ha uns quants de la llista en que coincidim encara que no me les he llegit enguany ....bon any 2017 i molt bones lectures !

McAbeu ha dit...

ELFREELANG: És constància més que res. Cada dia, per poc que pugui, dedico una estona a la lectura i ja diuen que "de mica en mica s'omple la pica". :-) Bon any nou per a tu també!!

Consol ha dit...

Felicitats per aquesta pila de bona lectura. Que tinguis molt bon any, McAbeu! I molt bona lectura 2017!

Carme Rosanas ha dit...

I tant que els endevinaries! Si no tots 13, al menys la majoria!!! Amb els ulls tancats!

McAbeu ha dit...

CONSOL: Moltes gràcies i molt bon 2017 també per a tu. :-)

CARME: N'estava segur!!. :-DD

Anònim ha dit...

69 llibres en un any són molts llibres! Aquest any jo no he llegit ni dos cinquenes parts! Malgasto el meu temps en altres coses, què hi farem!

Em sento mig culpable per haver-te fet rellegir la saga d’Asimov, i culpable del tot de Ready Player One però com que veig que ha sigut amb gust no em preocupo. Potser Redshirts va ser una recomanació més fluixa, però a mi a em va agradar, de fet ara mateix estic llegir un llibre del mateix autor que en parlaré en breu en el blog. Per cert, tinc curiositat pel Jonasson, ja veurem. I espero que aprenguessis moltes coses del Diabetis i Obesitat, com a mínim de la tipus 1, els tipus 2 només són uns aprofitats de la fama de la tipus 1...

McAbeu ha dit...

PONS: No cal fer-hi res, cadascú ha de poder malgastar el seu temps en el que més li convingui. No cal que et sentis culpable pels Asimov, és veritar que els teus posts em van animar a llegir la saga des del principi però sinó segurament ho hauria fet igual un dia o altre, Asimov i jo fa anys que ens coneixem. En canvi, sí que tens tota la culpa del Cline i del Scalzi. Em van agradar tots dos però si no he destacat aquest últim és perquè aquelles codes del final no em van acabar de fer el pes. Està bé que continuïs recomanant llibres per l'estil, intentaré que això no vagi en detriment dels Pratchett com m'ha passat enguany. Ja he dit que a mi l'últim llibre de Jonasson em va agradar força, ja en parlarem si l'acabes llegint. I amb el llibre de la Marató em sembla que aprendre, el que es diu aprendre, no vaig aprendre gaires coses sobre la malaltia... clar que tampoc crec que fos aquest l'objectiu d'aquell recull de relats. ;-)

Alfonso Robles Motos ha dit...

M'has deixat meravellat Mc, més d'un llibre per setmana. Jo també en els meus temps de lector compulsiu podia aconseguir gran quantitat de llibres llegits. En aquests moments no, més que llegir estudi els llibres i gairebé tots de relectures dels clàssics moderns, espero fer una llista d'aquest any.

McAbeu ha dit...

ALFONSO: En aquest cas, com en algun altre, la quantitat és el menys important. Una vegada un amic em va dir (i jo n'estic completament d'acord) que llegir més o menys de vegades és una simple qüestió del temps disponible, estar sempre amb un llibre començat i amb ganes d'avançar és el que et converteix en un lector de cap a peus tant si llegeixes 11 llibres com 64. Jo llegeixo cada dia, perquè m'agrada evidentment però també perquè actualment tinc temps per fer-ho, i per això la meva llista és tan llarga, no hi ha cap altre secret. Si fas la teva llista, la comentarem és clar. :-)

Assumpta ha dit...

Quina passada!! :-)) No puc fer res més que posar-me dreta, aplaudir, ovacionar i fer-te l'ona :-DDD

Coincidim en alguns hehehehe... aquells del magnífic "Blog silenciós" ;-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Gràcies, però no calia que t'aixequessis... amb l'ovació ja n'hi havia prou, dona. :-DDD
M'agraden aquestes coincidències que ja fa uns quants anys que duren. :-)

Salvador Macip ha dit...

Una llista impressionant... Gràcies per incloure-m'hi (dos cops!).

Carme Rosanas ha dit...

Ostres, que malament ho vaig comptar o ho vaig escriure... no son 13, són 18 que he llegit decla teva llista!

McAbeu ha dit...

SALVADOR: Aprofito per dir-te que els vaig trobar molt interessants tots dos però, pel tema tractat, el que em va agradar més va ser el de "Les grans epidèmies modernes" que em va semblar clar i molt ben explicat. Tot el que es pot demanar a un llibre de divulgació científica. Gràcies a tu!.

CARME: Encara millor, doncs. :-))

Publica un comentari a l'entrada