GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 14 de desembre del 2016

853.- La llargària de la cadena

853.- Una cadena està formada per 41 baules. Si el gruix del metall és de 4 mm i l'espai buit dins de cada baula fa 1'2 cm, podeu calcular la llargada total de la cadena?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

7 comentaris:

Sergi ha dit...

Em surten 82 centímetres. Ho he fet comptant que espai dins de baula + la conjunció de les dues baules són 2 cm, i ho he multiplicat per 39, que són les baules interiors. Després hi he afegit les parts que falten de les baules dels extrems. A veure què m'he deixat...

Anònim ha dit...

La resposta correcte seria “Sí que puc”. Ara veurem si ho puc fer bé...

12mm es l’espai interior (de la baula lliure sense enllaçar segons entenc) però se l’hi ha de restar els 4mm per banda que li pren les baules del costat. 12 - 4 - 4 = 4mm de forat en cada baula enllaçada. Llavors s’ha de sumar els 4mm + 4mm = 8mm de metall de cada unió per tan totes les baules serien (4+8)*41 = 492mm. Ara sumem 4mm de metall de cada baula de la punta de la cadena 492mm + 4mm +4mm = 500mm = mig metre de cadena total.

Carme Rosanas ha dit...

A mi em surt com a en pons: 50 cm

Com que el gruix del metall sempre ocupa el buit de la baula del costat, només s,ha de multiplicar

1,2 x 41 = 49'2 cm i després li sumem els 4 i 4 mm de gruix del metall de cada punta i surt 50 cm

xavier pujol ha dit...

Tant se val:trencarem totes les cadenes, i aquesta també.

Sergi ha dit...

Jo he interpretat que la cadena estava feta ja quan ens l'han donada, i que per tant quan parla d'espai buit parla del que queda amb les baules ja muntades. Però en aquesta mena d'enigmes, la solució solen ser números rodons, així que...

McAbeu ha dit...

Que un enunciat tingui diverses interpretacions possibles és, justament, el que el converteix en un enigma. Ho hem vist, també, en aquest cas on en XEXU interpreta que l'espai buit dins de cada baula és el que queda sense comptar la part de les altres baules que van dins d'aquesta quan la cadena està estirada i en PONS i la CARME agafen tot l'espai buit que realment hi ha en cadascuna de les baules. El LLIBRE també ho entèn així i confirma que la cadena fa 50 cm de llarg. Felicitats!! :-))

XAVIER, un vers del nostre himne nacional diu allò de que "quan convé seguem cadenes", no sé si aquesta també però és ben cert que n'hi ha moltes que ens convé segar-les (i ben arran) el més aviat millor. :-)

Anònim ha dit...

82 cm era una resposta molt lletja, es notava que fallava alguna cosa, més enllà de que en Xexu l’encertés, vull dir.

Publica un comentari a l'entrada