GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 12 de desembre del 2016

852.- Els adhesius de l'aniversari

852.- En Jan ha fet anys i li han regalat uns adhesius de colors que representen la xifra de la seva edat. Es passa el matí enganxant per tot arreu aquests adhesius fins que només li'n queden 5. Així que per acabar la “feina”, n'enganxa 3 que formen la seva edat i la del seu avi i aprofita els dos últims per mostrar l'edat del seu besavi. Quina edat té en Jan? I el seu avi? I el seu besavi?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

10 comentaris:

jo rai! ha dit...

Ma rapite la pragunta sisplau?

McAbeu ha dit...

JO RAI!: M'has fet venir al cap una estrofa de la cançó "Payada de la vaca" del grup argentí Les Luthiers:
No me asusta el acertijo / y ya mi mente barrunta / por dónde viene la punta / de ... tan difícil historia. / La destreza y la memoria / son buenas si van en yunta. / No se ofenda si le pido: / ¿me repite la pregunta?.
Vaig a escoltar-la ara mateix que fa temps que no ho faig... pel que fa a repetir-te l'enigma, pots llegir-lo les vegades que vulguis i si després em fas alguna pregunta més concreta potser te la podré contestar i tot. ;-D

Carme Rosanas ha dit...

Provo sort

En Jan podria tenir 9 anys.
Amb tres adhesius posa un 9 i un 66
I amb els altres dos posa un 99

Carme Rosanas ha dit...

Jan 9
Avi 66
Besavi 99

Allau ha dit...

No havia entès l'enigma, però la solució de la Carme m'ha obert els ulls. Et mereixes l'etiqueta vermella. Però, ja posats, no sé si hi ha cap llei que impedeixi que en Jan tingui 6 anys, l'avi 69 i el besavi 96 (o variacions similars).

jo rai! ha dit...

Mc, a veure si el proper et fa pensar en el teorema de Tales que em sembla genial!
Fins que no he vist la resposta de la Carme no he entès la pregunta, de veres i ara em sembla una mica com l'ou aquell d'en Colom.

xavier pujol ha dit...

I quants anys té el Trencapins?

Assumpta ha dit...

La Carme és una dona sàvia, que dóna la resposta bona :-DDD

Assumpta ha dit...

El pare en té 33 ;-))

McAbeu ha dit...

CARME: Doncs la teva prova ha funcionat perfectament. T'emportes el rètol vermell. Felicitats!! :-))

ALLAU: La "complexitat" d'aquest enigma era, justament, entendre'l i veure que ens parlava d'uns adhesius amb forma de 6 (i, per tant, al mateix temps també de 9). La teva resposta alternativa (i qualsevol altra variació d'aquestes xifres) és igualment correcta. :-)

JO RAI!: Boníssima, "El teorema de Tales". Aconseguir fer una cançó amb l'enunciat i la demostració matemàtica d'aquest teorema i, a més, que tingui gràcia és una genialitat, no en puc estar més d'acord.
No sé si el teu proper comentari em farà pensar en aquesta o qualsevol altra cançó dels Luthiers, el que si et puc dir que això de l'ou d'en Colom me n'ha recordat una de La Trinca (http://latrinca.blogspot.com/2009/10/lou-den-colom.html). ;-D

XAVIER: Doncs, encara que ningú ho diria perquè es conserva força bé, ja en té més de 60 aquell noiet. :-)))

ASSUMPTA: Molt bona, la resposta de la CARME, i també la teva hipòtesi sobre la generació que ens falta a l'enigma... sembla ben lògic, almenys. :-DDD

Publica un comentari a l'entrada