GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 24 d’octubre del 2016

838.- L'endevinació del mentalista (I)

Agraeixo a ASSUMPTA la tramesa de les endevinalles que han servit de base per fer aquest enigma.

838.- Un mag mentalista demana que, sense que ell ho vegi, el públic del seu espectacle posi tres objectes dins una capsa opaca i després la tanquin completament. Assegura que no necessita ni veure ni tocar ni olorar ni tastar el que hi ha amagat per endevinar-ho, en té prou amb la oïda perquè a ell els objectes li parlen. I, en aquesta ocasió, el primer objecte li ha dit que pot viatjar a qualsevol lloc del món sense moure's de la mateixa cantonada, el segon li ha explicat que de jove era molt alt però que ara que és vell és molt baixet i el tercer li ha fet palès que la seva vida és més efímera com més prim està. Amb això el mentalista ja sap quins tres objectes hi ha a la capsa... i vosaltres?


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Sergi, Pons007 i Jo rai! "

27 comentaris:

Assumpta ha dit...

Jo sí!!! :-DDD

Sergi ha dit...

Doncs trobo les pistes poc concloents.

A veure, el primer diu que pot viatjar a qualsevol lloc del món. Si ens referim a la superfície de la Terra, podria ser més o menys qualsevol objecte. Només cal enviar-ho per UPS i ja està. Ara bé, si també incloem l'alta atmosfera i el nucli del planeta hauria de ser un objecte més eteri. Potser un neutrí.

El segon és més baixet ara que és més vell. Sospito d'un llapis.

El tercer podria ser un caramel o qualsevol altre consumible d'aquest tipus.

Sergi ha dit...

Ui, havia llegit malament el primer. Ara aposto per un llibre, tot i que això de la cantonada no sé si és molt important o no.

Lluna ha dit...

Em sembla que en Sergi ja s'hi ha acostat força...

Bon vespre a tots!!
Bon vespre Mc!!

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Sí, tu sí. :-DD
Em va fer molta il·lusió que m'enviessis aquell grapat d'endevinalles, com has vist n'he aprofitat unes quantes per fer-ne un parell d'enigmes. Aquest d'avui i un d'igual que sortirà dilluns que ve, abans (demà dimecres) també actuarà el mateix mag mentalista però ho farà amb un enigma matemàtic. ;-P

SERGI: Sí, com qualsevol bon enigma lateral les pistes són poc concloents que del que es tracta és donar-li més d'una volta a l'enunciat. I tu, Déu n'hi do com te'n surts.
1.- M'ha semblat genial que la teva opció pel primer objecte hagi sigut un neutrí, no és la solució del LLIBRE, evidentment però només perquè el LLIBRE i la física de partícules no són gaire amics, per res més. :-DD Tampoc ho encertes quan penses en un llibre. I sí, com sospites això de "la cantonada" és el quid de la qüestió.
2.- Aquest l'encertes a la primera. Efectivament, el llapis és el segon objecte. Felicitats!
3.- No és un caramel. Encara que podria ser-ho perquè compleix l'enunciat, la solució del LLIBRE és efectivament un "consumible", com dius, però no en el sentit que ens el mengem.

LLUNA: Bé, n'encerta un de tres. Cosa que vol dir que encara es pot continuar jugant. :-)

Assumpta ha dit...

Molt bé, SERGI!! :-DDD

Carme Rosanas ha dit...

El tercer, si no ens el mengem podria ser alguna cosa com el paper de WC

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: :-DD

CARME: No, tampoc és el paper higiènic. Potser us he confós amb això de "consumible", ho deia en el sentit que l'objecte que busquem mentre "funciona" es va gastant, es va consumint, i no perquè el consumin nosaltres. ;-)

Consol ha dit...

El primer podría ser un telèfon mòbil i el tercer la cartera.

McAbeu ha dit...

CONSOL: Doncs no, encara que podrien ser-ho no són ni l'un ni l'altra. Pel que fa al primer repeteixo que el tema de "la cantonada" és clau per encertar la solució i en el cas del tercer com que reconec que hi ha moltes coses que "es gasten" us acotaré una mica la recerca dient-vos que busquem un objecte que, com apunta l'enunciat, pot ser més o menys prim però que quan "s'engreixa" massa li canviem el nom. Sort! ;-)

jo rai! ha dit...

Podrien ser un mapa i una cigarreta els que falten?

McAbeu ha dit...

JO RAI!: Doncs no, tampoc són aquests els objectes amagats. M'han agradat les teves opcions, tot i que al mapa no m'acaba de quadrar això de la cantonada, pel que fa al cigarret si que veig que has agafat força bé la pista que he donat sobre el doble nom segons la mida... però ja havia dit que no busquem un objecte que el consumim nosaltres.

jo rai! ha dit...

Home, si agafes un mapa en una cantonada pots mirar cap a qualsevol part del món, és clar que també funcionaria sense cantonada però és el que m'ha vingut al cap...
I l'altra, si no l'hem de consumir literalment parlant, pot ser un calendari? (el típic "bloc Maragall", per exemple=

McAbeu ha dit...

JO RAI!: D'acord, ara veig per on anaves amb el mapa però et recordo que busquem un objecte que viatja i no un que ens fa viatjar (ni que sigui mentalment). Per cert, ara m'adono que potser per parlar amb més propietat la cantonada hauria de ser un cantó.
Pel que fa a l'altre; doncs no, tampoc és un calendari. L'objecte que busquem no tarda un any en gastar-se, ho fa molt més ràpidament. ;-)

Consol ha dit...

El primer, la figura que hi ha en una moneda, la cara d'una moneda.
El tercer, un paraigües, un perfum, la sola de la sabata, una llanterna,... és difícil de saber perquè també hem de tenir en compta que ho portem a sobre quan anem a veure un espectacle de màgia.

McAbeu ha dit...

CONSOL: Doncs el primer no és la cara d'una moneda però sí que és "una cosa que està en un lloc"... aquest cantó que ens diuen. I el tercer tampoc és cap d'aquests que dius, has de tenir en compte que el públic d'aquest mag ja sap que sempre fa el truc de l'endevinació (sense anar més lluny, dilluns que ve el tornarà a fer aquí mateix :-D) i per tant van al seu espectacle amb objectes que potser normalment no portarien al damunt, amb l'únic objectiu de complicar-li la vida al mentalista... i a vosaltres. ;-)

Anònim ha dit...

El primer podria ser un segell (cantó del sobre) i el tercer una goma d'esborrar (tot i això de quan s'engreixa li canviem el nom no ho veig...)?

McAbeu ha dit...

PONS: Efectivament, el primer és un segell de correus: Felicitats!! :-))
En canvi, l'últim no és una goma. Incidint una mica més amb aquesta pista del doble nom, et diré que no només li canviem el nom quan "s'engreixa" sinó fins i tot el gènere que passa de femení a masculí. ;-)

Anònim ha dit...

Una pastilla de sabó! I quan s'engreixa li diem... no se... totxo de sabó? xD

Assumpta ha dit...

Molt bé, PONS!! El segell!! :-)))

Consol ha dit...

El tercer: un plomall o plomer, quan es desgasta es transforma en una ploma.

McAbeu ha dit...

PONS: Un totxo de sabó?. :-DD

ASSUMPTA: :-)))

CONSOL: No va per aquí la cosa, el que busquem és com el "cigar/cigarret" d'en JO RAI! o el "totxo/pastilla de sabó" d'en PONS. Un objecte que pot tenir diverses mides i que, encara que en essència són el mateix, anomenem de manera diferent els de mides petites que els de mides grans.

A TOTS: No sé quina pista més donar-vos per no dir-vos directament la solució, potser us podria ajudar dient que entre els més grans n'hi ha un d'especial (i de molt gros) que s'utilitza en una cerimònia molt concreta. De totes maneres, l'objecte que busquem no és aquest sinó un dels de la mida petita que, potser més abans que ara, tots tenim a casa. Com a pista no està malament, no?. ;-)

jo rai! ha dit...

Una espelma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

McAbeu ha dit...

JO RAI!: Ara sí, és una espelma efectivament. Felicitats!! :-))

Assumpta ha dit...

Molt bé, JO RAI!!! :-)))

jo rai! ha dit...

Consti que la cigarreta hi tenia una tirada! ;)

Anònim ha dit...

Clar, com que jo no tinc espelmes a casa per això no hi he pensat

Publica un comentari a l'entrada