GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 27 de juliol del 2016

817.- Joc de paraules i d'atzar

817.- Tot esperant la publicació del sisè llibre de la saga "Cançó de Gel i de Foc" de George R. R. Martin, un fan incondicional de "Joc de Trons" s'ha dedicat a repassar els cinc volums publicats fins ara, constatant que en total els cinc llibres tenen unes 1.770.000 paraules repartides entre les seves 4899 pàgines (819 de "Joc de trons", 888 de "Xoc de reis", 1152 de "Tempesta d'espases", 832 de "Festí de corbs" i 1208 de "Dansa amb dracs").
Si aquest fan escull a l'atzar tres pàgines de cada volum i en treu, també a l'atzar, dues paraules de cadascuna d'aquestes pàgines, podeu demostrar que dins d'aquesta llista de paraules n'hi haurà almenys dues que compartiran la mateixa lletra inicial?.


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

6 comentaris:

Sergi ha dit...

Si l'alfabet català té 27 lletres, i en total ha agafat 30 paraules, sembla lògic que algunes d'elles començaran per la mateixa lletra, no? A veure si ho he comptat bé, 5 llibres, per tres pàgines cadascun, són 15 pàgines. A dues paraules per pàgina, serien 30 paraules.

Digues la veritat, aquest fan incondicional... ets tu, oi? Qui més podria fer això?

Assumpta ha dit...

Ara fes el mateix però amb la col·lecció sencera de llibres de l'Agatha Christie que, SEGUR, que, en total, té més pàgines :-DD

Elfreelang ha dit...

uf potser ho penso més tard ...

xavier pujol ha dit...

Segueixo més la sèrie "Xoc de trens" que "Joc de Trons".
És més apassionant.

McAbeu ha dit...

XEXU: Una deducció totalment correcta. Com diu el LLIBRE: A la llista hi ha 30 paraules, més que lletres no té el nostre alfabet, per tant per força hi ha d'haver coincidències de lletra inicial. Felicitats!! :-))
Va et dic la veritat, una primera versió d'aquest enigma parlava de diaris però vaig trobar per internet aquesta dada que la saga de Mr. Martin té 1'77 milions de paraules (en anglès, suposo) i em va fer gràcia utilitzar-ho aquí. Així que no, no he estat jo que ha comptat les paraules. ;-)

ASSUMPTA: Segur que sortiria el mateix si triéssim 30 paraules de l'extensa (molt extensa, efectivament) obra de Dame Agatha. :-)

ELFREELANG: Ja no cal. :-DD

XAVIER: Més apassionant i, em fa l'efecte que si no ho és ho serà, més llarga i tot- :-P

Sergi ha dit...

Lladre, ja sabies que parlant de Joc de Trons, encara que fos tangencialment, captaries la meva atenció! Mira, al final l'estiu no em desagradarà tant, la baixada d'activitat blogaire m'afavoreix i vaig encertant alguns enigmes darrerament!

Publica un comentari a l'entrada