GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 18 de juliol del 2016

814.- Por als túnels

814.- En Pol està fent la ruta del transsiberià en tren. Aquesta nit han arribat a un petit poble de les muntanyes de Sibèria on passaran la nit. Quan en Pol baixa a estirar les cames a l'estació s'adona que just davant d'ells s'obre un llarg túnel per on l'endemà el tren ha de passar per continuar viatge. A causa del pànic que té als túnels, en Pol no hi vol passar però li diuen que és l'única sortida del poble per aquell cantó i que evidentment no poden tornar a enrere. En Pol està a punt de tenir un atac d'histèria però el tranquil·litzen dient-li que el faran seure al vagó que menys estona estarà dins el túnel. Podeu dir si això simplement ha estat una estratagema per calmar el pobre Pol o si realment existeix aquest vagó? I, en cas que sí existeixi, quin és dels 12 vagons que té el tren i per què?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

5 comentaris:

xavier pujol ha dit...

El primer és el que hi està menys estona.
Entra al túnel a tota velocitat però quan són dins corren menys, i els altres vagons hi estan més estona.

jo rai! ha dit...

Del punt que ho pregunten deu ser veritat però em costa d'imaginar i porto hores donant-hi voltes.
Només se m'acut exactament el contrari que al Xavier, però és bàsicament perquè l'enigma diu que el tal Pol està veient l'entrada del túnel des de l'estació i es podria sospitar que el tren quan hi entri no portarà encara la "velocitat de creuer" o sigui que entrarà més lent i anirà accelerant fins a assolir-la, amb la qual cosa l'últim vagó s'hi estaria menys estona, però, per assegurar el tret, jo li diria al Pol que pugés ben bé a la cua del tren i tant bon punt entri al túnel comenci a córrer endavant d'un vagó a l'altre a veure si arriba a la màquina... no sé si colaria però de vegades les fòbies se superen amb bestieses.
De tota manera em temo que serà com allò de triar entre morir o perdre la vida...

Carme Rosanas ha dit...

Deu ser l últim, com diu en jo rai...

McAbeu ha dit...

La solució d'en XAVIER seria correcta en cas d'un tren a plena marxa que entrés en un túnel disminuint la velocitat però resulta que, tal com explica l'enunciat, en aquest cas ens trobem en la situació contrària. El tren està parat just a l'inici del túnel i va accelerant a mesura que hi passa per això, tal com explica JO RAI! i confirma CARME, la solució a l'enigma és que si que existeix aquest vagó i és l'últim de tots. Felicitats!! :-))

Assumpta ha dit...

Un enigma boníssim!! :-))

Publica un comentari a l'entrada