GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 4 de juliol del 2016

810.- L'enigma dels participants al Congrés d'Enigmística

810.- Al Congrés Mundial d’Enigmística que enguany es va celebrar a l'illa de l'Escaquer es va fer una taula rodona on van participar 15 delegats provinents d’Àsia, Àfrica, Amèrica i Europa. Sabem que cada continent va enviar un nombre diferent de delegats i que cada lloc està representat, com a mínim, per un participant. També ens han dit que entre Amèrica i Àsia van venir un total de 6 delegats i que Àsia i Europa sumen un total de 7 representants. Podeu calcular quin continent va enviar 4 participants i quants en van enviar els altres?.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Agafant la primera consonant de cada continent que comença amb A.
S=Asia, F=Africa, M=America, E=Europa.

S + F + M + E = 15
M+S = 6
S+E = 7

Si aïllem en funció d'un continent, per exemple Europa que em cau més a prop tenim.
F = 9-E, M = E-1, S = 7-E

Per tal que cada continent envïi un representat Europa ha de ser menys de 7 però més de 1. Per Europa = 2 ens surten dos continents repetits, però per Europa=3 en surt F=6, M=2, S=4. Per tan Asia ha enviat 4 delegats.

Sergi ha dit...

He començat a fer càlculs i estava arribant a les mateixes conclusions, però als darrers raonaments ja no hi he arribat. Aquests enigmes, en dilluns, no.

Unknown ha dit...

Bon dia! Excel.lent raonament de pons007, tot i així estic amb en XeXu, "aquests enigmes, en dilluns, no."

Assumpta ha dit...

Si ho diu en PONS deu ser cert :-DD

xavier pujol ha dit...

L'Atlàntida compta?

McAbeu ha dit...

Aquesta és la solució del LLIBRE: Si diem X als delegats d’Àsia, Y als d’Àfrica, Z als d’Amèrica i W als d’Europa. Tenim que (1) x + y + z + w = 15; (2) x + z = 6 i (3) x + w = 7. De (2) veiem que x i z tenen la mateixa paritat (com la seva suma és un nombre parell per força han de ser dos nombres parells o dos nombres imparells). De (3) i per la raó inversa, sabem que x i w tenen diferent paritat. Aplicant això a (1) resulta que x i y també han de tenir la mateixa paritat.
De (3) veiem que X pot tenir els valors 1,2,3,4,5,6 i que en cada cas W valdrà 6,5,4,3,2,1. Per altra banda de (1) tenim que X pot valer 1,2,4,5 i respectivament Z serà 5,4,2,1.
De tot això ens surten 3 possibilitats per X,Z,W i Y que són 1,5,6,3 o 4,2,3,6 o 5,1,2,7. I com la pregunta ens diu que un dels continents va enviar 4 delegats, veiem que l’opció correcta és la del mig i que Àsia = 4, Amèrica = 2, Europa = 3 i Àfrica = 6.


Que, com veieu, és més llarga però no millor que la que ens dóna en PONS. Felicitats!! :-))

PS: XAVIER, el LLIBRE ja no ha fet venir delegats d'Oceania per no complicar les coses i tu encara trobes a faltar els atlants... :-DD

Publica un comentari a l'entrada