GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 17 de febrer del 2016

773.- Embolic iber

773.- Entre els pobles ibers situats en el territori de l'actual Catalunya, van destacar els laietans, assentats a la zona compresa entre el Garraf i la Tordera; els indigets, que vivien al nord dels anteriors i van tenir com a capital dos nuclis urbans a l'entorn de l'antic estany d'Ullastret i finalment els més poderosos de tots que eren els ilergets, assentats entre les valls del Cinca i el Segre i que tenien com a capitals Iltirda (Lleida) i Atanagrum. Amb una economia bàsicament agrícola, la base de l'organització social dels ibers era la tribu, encapçalada per un monarca, i dominaven la metal·lúrgia del ferro i el torn de terrissaire.
Podem suposar que les tribus es relacionaven comercialment i socialment entre elles i, en conseqüència, podria ser possible que cadascun dels tres reis visqués amb una dona d'una tribu diferent a la seva i que utilitzés pels àpats importants, un plat de terrissa fabricat també en una altra tribu, diferent de les altres dues. Si això fos cert i ens diuen que el rei que fa servir un plat dels laietans viu amb una dona indigeta, podem deduir qui és la parella de la dona d'origen ilerget?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

6 comentaris:

Lluna ha dit...

Amb el rei del Laietans!! :)

Bona tarda Mc!!

xavier pujol ha dit...

Penso que la Lluna té raó.

Anònim ha dit...

Penso que Xavier Pujol té raó

McAbeu ha dit...

Doncs sí, en PONS té raó quan opina que XAVIER té raó quan diu que LLUNA té raó. Felicitats!! :-))

Per cert, ja que sembla que tots ho heu trobat tan fàcil que no us heu molestat en deixar cap explicació de la resposta, ja ho fa el LLIBRE (llàstima que ell no pot compartir rètol vermell :-D): El rei ilerget és qui fa servir un plat dels laietans i viu amb una dona indigeta. El rei laietà no pot viure amb una laietana ni amb una indigeta per tant és el que viu amb una ilergeta.

Lluna ha dit...

Jo no he donat explicació per donar opció a compartir el rètol. :)

McAbeu ha dit...

LLUNA: I jo he retardat unes hores la resolució de l'enigma amb la mateixa intenció. ;-)

Publica un comentari a l'entrada