GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 30 de setembre del 2015

736.- El congrés dels embolics

736.- Quatre homes de negocis s'estan inscrivint per participar en un congrés aquest cap de setmana. L'encarregat de fer els carnets s'ha fet un embolic, sap que són el sr. Lluna, el sr. Neu, el sr. Sol i el sr. Vent i que es diuen Jordi, Enric, Francesc i Andreu però no sap quin nom correspon a cada cognom. Els homes de negocis intenten explicar-li. El sr. Neu diu: "Jo no em dic Francesc i el sr. Sol, tampoc". El sr. Vent, que també vol ajudar, replica: " Jo no sóc en Jordi i el sr. Neu tampoc". I per acabar d'aclarir-ho tot el sr. Sol diu: " El meu millor amic és l'Andreu i jo no em dic Jordi". Per sort, l'encarregat dels carnets ja sap el cognom de l'Andreu i vosaltres?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

dimarts, 29 de setembre del 2015

Endevinalla 735

E735.- Rodó com moneda d'or, / el món és seu / i és cosa que com més es mira / menys es veu.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dilluns, 28 de setembre del 2015

735.- Visita a la casa pairal

735.- Cada diumenge a la tarda faig una visita als meus avis que viuen a la casa pairal de la família en plena natura. Necessito tres quarts d'hora per arribar-hi, perquè si bé les primeres dues terceres parts del trajecte les puc fer per autopista amb una velocitat mitjana de 100 km/h, en canvi l'últim terç transcorre per una estreta carretera de muntanya on la meva velocitat baixa fins els 50 km/h. Sabeu a quants quilòmetres de casa meva està situada la casa pairal de la família?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

divendres, 25 de setembre del 2015

Fragment Parcial 035


ON ÉS AIXÒ?

No trobeu que són realment impressionants les fotografies aèries fetes des d'un satèl·lit?. A mi m'agradaria poder fer-ne, però només pensar que s'ha d'anar allà dalt a canviar el rodet cada vegada ja em tira enrere.

És clar que sempre hi ha la possibilitat d'encarregar que t'ho facin. El problema és que el preu del lloguer de satèl·lit i la tarifa del fotògraf astronauta estan pels núvols (...on haurien d'estar, sinó?) i, pel que jo podia pagar, només he aconseguit que m'enviessin petites imatges de mínims detalls.

Malgrat tot, espero que això no us dificulti el reconeixement del lloc fotografiat... o sí. ;-)



TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluïsa "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 24 de setembre del 2015

Endevinalla 734

E734.- Per més que tot l'acompanya / mai deixa d'estar sol.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

dimecres, 23 de setembre del 2015

734.- Que sembli un accident...

734.- Una dona ha estat trobada asfixiada per gas al seu dormitori. Els detectius que investiguen el cas comproven que la porta i les finestres estaven tancades per dins i la germana de la morta ha declarat que la víctima havia entrat sola a la seva cambra per fer la migdiada. Els policies dedueixen que, com aquests dies encara fa fred, la dona havia encès l'estufa de gas que hi ha a l'habitació, que havia estat modificada per funcionar amb gas natural, i que a causa d'aquesta instal·lació precària, l'estufa s'hauria apagat i el gas va continuar sortint fins asfixiar la dona dormida. Conclouen doncs que la mort és a causa d'un accident per imprudència. Però, de fet, es tracta d'un assassinat premeditat. No deixeu que l'assassí quedi lliure i expliqueu com s'ho va fer per matar la dona.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Consol "

dimarts, 22 de setembre del 2015

Endevinalla 733

E733.- Què és això?. / Una cosa coseta, / una cosa cosassa / que no cap en tota la plaça; / rodona, rodona, / lluent, lluent, / que crema a tothom / i ningú se'n sent.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

dilluns, 21 de setembre del 2015

733.- Tornem-hi amb les edats familiars

733.- En una avorrida reunió familiar, dos cosins s'entretenen parlant de l'edat dels parents: Tu, estimat cosí, vas néixer onze anys abans que jo i quan jo arribi a tenir les quatre cinquenes parts de la teva edat, la suma de les nostres edats serà la que té ara la tieta Emília. Podeu calcular quants anys té la tieta Emília?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Tegells i Carme Rosanas "

dissabte, 19 de setembre del 2015

Relats Conjunts (setembre 2015)


Des del blog RELATS CONJUNTS ens proposen escriure un relat inspirat per una fotografia del mural que Antoni Tàpies va fer pel pavelló de Catalunya a l'Expo de Sevilla (1992).




INTERPRETACIONS

- A mi no és que no m'agradi l'art modern però reconec que em costa d'entendre. Quan estic davant d'una pintura d'aquestes que en diuen abstractes em queda la sensació que m'estic perdent alguna cosa, que sempre hi ha algun detall que se m'escapa.
Per exemple, en aquest mural que l'Antoni Tàpies va fer pel pavelló català de l'Exposició Universal de Sevilla de l'any 1992, veig clar que el dibuix central representa una petjada simbolitzant un poble que deixa marca. Però que al mateix temps segueix avançant, per això aquells traços que semblen gargots que hi ha a la part superior i que indiquen ben explícitament la sensació de moviment. Per altra banda, és evident que les quatre pinzellades vermelles de la part inferior es poden interpretar com les quatre barres de sang de la nostra bandera i que les creus en negre i en vermell són dos símbols de la suma que donen, sense cap possibilitat de dubte, un sentit de positivitat a tot el quadre.
En canvi, el que no puc desxifrar són les lletres. Les reconec, naturalment. Una "C", una "A", una "T"... però el conjunt se m'escapa. Què és "CATALUNYA"?

- Ho sabrem el 27S.


divendres, 18 de setembre del 2015

Sopa Temàtica 011


QUÈ HI BULL AQUÍ?

Avui per sopar (o per dinar, o per esmorzar... que no sé a quina hora us hi posareu :-D) tenim sopa.

Una sopa de lletres que amaga entre 10 i 20 paraules relacionades amb el tema que s'indica a la imatge. Com sabeu, poden estar escrites en qualsevol direcció per tant quan les trobeu hauríeu de situar-les donant les coordenades de COLUMNA i FILA de la lletra inicial i la direcció de la paraula segons els PUNTS CARDINALS d'una teòrica brúixola (teniu un exemple al final del post).

Sort en la recerca de les paraules... i bon profit!! ;-)

(EXEMPLE)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Roselles, Carme Rosanas, Sa Lluna i Lluïsa "

TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 17 de setembre del 2015

Endevinalla 732

E732.- Un pa rodó molt lluent / que alegra tota la gent.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

dimecres, 16 de setembre del 2015

732.- Uns turistes americans a París

Un autocar de turistes americans va a Paris per visitar la Torre Eiffel. Tot el passatge compra l'entrada, una quarta part puja per l'escala i la resta utilitza l'ascensor per arribar al primer pis. Quan hi arriben tots el visiten i dues terceres parts dels que han fet servir l'escala i un terç dels que han pujat en ascensor es queden al restaurant que hi ha per menjar alguna cosa. La resta continua pujant i, al passar pel segon pis, un dels 7 americans que anaven en ascensor hi baixa perquè es marejava. Si al tercer pis només hi arriben 20 turistes, quants turistes americans hi havia a l'autocar?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Tots "

dimarts, 15 de setembre del 2015

Endevinalla 731

E731.- Neix, creix i mor en un dia; / rumia, rumia.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

dilluns, 14 de setembre del 2015

731.- Un detectiu espavilat

731.- El detectiu d'un hotel feia la seva ronda pel llarg passadís de la planta desena quan va escoltar, sortint d'una de les habitacions, el crit d'una dona: "No, David, no ho facis!! No disparis!!". Quan va sonar el tret, el detectiu ja corria cap a l'habitació on va entrar ràpidament. Al terra, en un racó, jeia morta una dona amb una bala al cor. Als seus peus hi havia l'arma homicida, encara fumejant. A l'altre extrem de l'habitació, tres persones se'l miraven sense dir res. Una d'elles es dedicava als negocis, l'altra a la política i l'última persona era un advocat. El detectiu es va dirigir directament a aquest últim i el va detenir per l'assassinat. No coneixia d'abans a cap de les persones de l'habitació però va encertar que l'advocat havia matat la dona, com s'ho va fer?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dissabte, 12 de setembre del 2015

Concurs de 69 (GARBÍ24)


En JOAN GASULL del blog GARBÍ24 s'ha empescat un Concurs de 69 i ens proposa que escrivim uns relats amb una extensió de 69 paraules justes i de tema lliure però "trapella".
Hi ha temps fins el 31 d'octubre i se'n poden fer un màxim de dos que els hi hem d'enviar per mail. Animeu-vos a participar. Jo ja ho he fet, aquí teniu la meva aportació:


Dibuix de la CARME


TRIO & 69

La parella, gens avesada a aquests temes, escoltava astorada mentre el conseller matrimonial els recomanava que experimentessin sense por i els parlava de joguines, postures i pràctiques sexuals que els resultaven totalment desconegudes.
Quan l'expert acabà es feu un silenci tens, fins que la dona s'atreví a parlar: Puc avenir-me a això del trio, doctor, però del seixanta-nou ni parlar-ne. De cap manera vull tenir tanta gent per casa!!




L’AMOR ÉS UNA LOTERIA

Ja no festejo amb la dependenta de l'administració de loteria. Era una xicota maca però la relació no avançava. No la treies d'allò de sempre, era tan antiquada que resultava fins i tot primitiva.
Ara surto amb la noia de l'estanc que és tota una altra cosa. Només cal que us digui que no fa ni una setmana que estem junts i ja m'ha proposat de fer un trio.



divendres, 4 de setembre del 2015

XAREL-10 tanca per vacances


XAREL-10 tanca per vacances
fins el 12 de setembre

Un any més ha arribat el moment de fer una aturada d'un parell de setmanes en el ritme de publicació habitual al blog i proposar-vos un Enigma Especial de Vacances.

Igual que vaig fer l'any passat, deixaré que en aquesta ocasió sigui en Màrius Serra, qui em faci la feina i us plantejaré de nou una sèrie dels seus coneguts "Enigmàrius", uns enigmes on hem de descobrir quina paraula amaguen les sempre peculiars i divertides definicions que ens planteja aquest genial escriptor i enigmista català.

CONSIDERACIONS A TENIR EN COMPTE:

Primera.- Els "Enigmàrius" estan trets del llibre que veieu a la imatge que encapçala aquest post [DICCIOMÀRIUS (Màrius Serra - 2010)] que al seu torn, és un recull d'alguns dels enigmes emesos dins de la secció amb el mateix nom del programa radiofònic "El Matí de Catalunya Ràdio". Amb això vull dir que si voleu, podeu tenir les solucions fàcilment a l'abast. Espero però que no vulgueu, segur que si les intenteu treure per deducció serà més divertit.

Segona.- Aquest Joc de Vacances consta de 24 Enigmàrius amb diferents nivells de dificultat, segons la classificació que en fa el mateix llibre, i presentats en forma de TIRALLONGA de manera que la solució de cadascun d'ells comença amb la lletra final de la solució del que el precedeix. Això us pot servir d'ajuda si dubteu en alguna paraula perquè, almenys en un primer moment, no us dic de quantes lletres consta cada solució que és la pista clàssica dels Enigmàrius.

Tercera.- Les solucions les heu de deixar en un comentari en aquest mateix post. Com que el LLIBRE i jo estem de vacances i vull tenir la menor feina possible, els comentaris NO estaran tancats i això implica que deixo en les vostres mans l'administració i control del joc. Tant podeu contestar tots els enigmes de cop sense deixar jugar als que us venen darrere, com dosificar les respostes per permetre que hi hagi més participació. És cosa vostra... i de la vostra consciència. ;-)

Quarta.- Tenint en compte el que us he dit al punt anterior, també us faig saber que aquesta vegada no hi haurà rètol vermell personalitzat pel primer o per a qui en solucioni més, les felicitacions per resoldre l'enigma us les emporteu ja de bon començament tots els que hi vulgueu jugar sense importar quants en solucioneu.

I com considero que ja hem "considerat" prou, aquí teniu la...

TIRALLONGA D'ENIGMÀRIUS (II)

01.- Pot ser ràpid, regional o d'aterratge
02.- La flor més presumida
03.- La preposició que més toquen els carters
04.- Dibuixa una maleta tova en pocs traços
05.- Anuari del Museu Nacional d'Art de Catalunya
06.- És prudent com un minyó escolta
07.- Sostenen els pantalons dels dictadors
08.- L'esport japonès que suscita més càlculs
09.- Poden ser públiques, bones o de teatre
10.- Cullera de cirurgià
11.- Flaire de cafè que ens porta al final de tots els camins
12.- Amuntegar imatges d'una coneguda marededéu aragonesa
13.- El cant de la cadernera carnívora
14.- Victòria en arc
15.- Desfaig un xampinyó
16.- L'objecte d'escriptori que més emborratxa
17.- El farratge més mentider
18.- El plat de peix que millor canten els cambrers
19.- Tallada amb mala idea
20.- El pòlip més citat pels valencians en els comiats
21.- Poca-soltada electoralista
22.- Mals tan malignes que t'anuncien el final
23.- Ho era la història d'una monja que donava de mamar
24.- Veus el pantòcrator de lluny

Espero que passeu una bona estona intentant trobar les solucions. Si alguna es resisteix més del compte i com que jo aniré passant per aquí, ja us donaria alguna pista. De moment, el que us dic és...

Una abraçada i
fins d'aquí a uns dies


EDITAT EL 04.09.2015
Transcorreguda la primera meitat d'aquest període "vacacional", passo per aquí per agrair-vos la feina feta fins ara i donar-vos alguna ajuda en la que queda per fer. Als comentaris, trobareu la llista dels enigmàrius que ja heu encertat i una petita pista dels que encara no. Sort!!

EDITAT EL 11.09.2015
Ja heu descobert totes les solucions de la segona TIRALLONGA d'ENIGMÀRIUS, les trobareu dins dels comentaris amb el nom de cadascun dels encertants. Moltes gràcies a tots els que hi heu volgut jugar i aprofito per desitjar una...

MOLT BONA DIADA A TOTHOM!!