GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 31 de gener del 2015

XAREL-10 guanya el Primer Premi Pons's Blog


El PONS'S BLOG acaba de fer nou anys i per celebrar aquest destacat aniversari en PONS ha volgut crear uns Premis Blogaires per premiar els blogs que, i cito textualment, "tenen un nivell de qualitat dignes de ser llegits per en Pons".
I resulta que, juntament amb el blog A CONTRATORRENT de l'Ignasi Oliveras, el XAREL-10 ha estat guardonat en la primera edició d'aquests premis que va tenir lloc dijous passat en el post d'aniversari d'en Pons.

Agraeixo, una vegada més, a l'amic PONS que hagi pensat en mi per estrenar el seu flamant premi. Ha estat tot un honor, i és per això que m'he avingut a seguir la cadena i premiar al meu torn un altre parell de blogs que, segons manen les instruccions, han de tenir el NQP (Nivell de Qualitat Pons) i no estar relacionats entre ells.

Aquesta és la feina que em tocava fer i he de dir que, sense escalfar-me gaire el cap això sí, l'he volgut fer seriosament. No tinc cap dubte que molts dels blogs que segueixo tenen prou qualitat per assolir el NQP i fins i tot superar-lo (si això fos possible) però la meva primera tria ha anat pel COL·LECCIÓ DE MOMENTS de la Carme Rosanas, les seves pintures i els seus poemes és el primer que m'ha vingut al cap al pensar en un blog de qualitat. Una vegada escollit el blog de la Carme i intentant complir la segona condició de les instruccions m'he decantat per atorgar l'altre premi al blog CENTPEUS de Daniel Closa, un gran blog de divulgació científica que, malgrat que gairebé no li comento, si que segueixo molt sovint i amb molt d'interès.

A continuació, us poso els diplomes corresponents. Pel que fa a l'obligació de seguir la cadena, al post de l'aniversari del Pons's Blog trobareu les instruccions completes i la plantilla del premi. Però això ja és cosa vostra i ja us entendreu amb en PONS.



Per cert que no ho he dit fins ara però, com haureu vist als diplomes, aquests premis del PONS'S BLOG tenen l'adient nom de PREMIS PONS PER L'EXCEL·LENT TASCA EN EL CAMP DE L'EXCEL·LÈNCIA. Sent en PONS un gran seguidor dels SIMPSONS, no és estrany que aquest nom ens recordi el nom del premi que Montgomery Burns dóna a Homer Simpson al capítol 24 de la tercera temporada. Tot i així, que ens el recordi no vol dir que sigui igual. De fet, hi ha moltes diferències com podem comprovar comparant aquestes dues imatges:

Gala d'Entrega de Premis (THE SIMPSONS - 3x24)

Gala d'Entrega de Premis PONS'S BLOG

Ep!, que ho he dit seriosament això de les diferències. Com a mínim, n'hi ha 7...
A veure si les trobeu!!

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Consol i Carme Rosanas "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

divendres, 30 de gener del 2015

Sopa Temàtica 003


QUÈ HI BULL AQUÍ?

Avui per sopar (o per dinar, o per esmorzar... que no sé a quina hora us hi posareu :-D) tenim sopa.

Una sopa de lletres que amaga entre 10 i 20 paraules relacionades amb el tema que s'indica a la imatge. Com sabeu, poden estar escrites en qualsevol direcció per tant quan les trobeu hauríeu de situar-les donant les coordenades de COLUMNA i FILA de la lletra inicial i la direcció de la paraula segons els PUNTS CARDINALS d'una teòrica brúixola (teniu un exemple al final del post).

Sort en la recerca de les paraules... i bon profit!! ;-)

(EXEMPLE)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Assumpta, Ninona, Carme Rosanas i Sa lluna "

TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 29 de gener del 2015

Endevinalla 630

E630.- El pare del frare / és el pare del pare d'ella; / què li és, el frare, a ella?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dimecres, 28 de gener del 2015

680.- El dinar dels nebodets malcriats

680.- He de preparar el dinar als meus nebodets Anna, Pol i Berta que són uns malcriats i els he fet els seus plats preferits: arròs a la cubana, espaguetis a la bolonyesa i hamburguesa amb patates fregides. La seva mare m'ha avisat que Pol no menjarà hamburguesa i que si l'Anna tria l'arròs a la cubana aleshores Berta menjarà espaguetis. Al final és una de les nenes la que està menjant arròs a la cubana, pots dir qui menja hamburguesa amb patates?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

dimarts, 27 de gener del 2015

Endevinalla 629

E629.- Un cop ha sortit el sol / què és el que fa el mussol?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Bruixeta "

dilluns, 26 de gener del 2015

679.- L'edat del matemàtic

679.- Avui és l'aniversari d'un insigne matemàtic al que no li agrada dir la seva edat i, per això, a tothom que li pregunta els contesta d'aquesta manera: Si divideixes el quíntuple de la suma de dos terços i una meitat entre un setè de la diferència entre tres quarts i un terç, sabràs quants anys tinc. Podeu dir-nos quants anys ha fet l'insigne matemàtic?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

divendres, 23 de gener del 2015

Fragment Parcial 027


ON ÉS AIXÒ?

No trobeu que són realment impressionants les fotografies aèries fetes des d'un satèl·lit?. A mi m'agradaria poder fer-ne, però només pensar que s'ha d'anar allà dalt a canviar el rodet cada vegada ja em tira enrere.

És clar que sempre hi ha la possibilitat d'encarregar que t'ho facin. El problema és que el preu del lloguer de satèl·lit i la tarifa del fotògraf astronauta estan pels núvols (...on haurien d'estar, sinó?) i, pel que jo podia pagar, només he aconseguit que m'enviessin petites imatges de mínims detalls.

Malgrat tot, espero que això no us dificulti el reconeixement del lloc fotografiat... o sí. ;-)



TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " August Garcia "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 22 de gener del 2015

Endevinalla 628

E628.- Si l'empaites fuig, / si fuges t'empaita.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jpmerch "

dimecres, 21 de gener del 2015

678.- L'explorador i els monstres

678.- Un explorador intrèpid explica que va haver d'enfrontar-se a un grup de monstres terrorífics que destacaven per tenir dos grans ulls situats als costats del cap, de manera que amb un miraven a la dreta i amb l'altre a l'esquerra. L'home ens diu que per sort bastants d'aquests monstres eren cecs i que del grup de monstres gegants que l'atacava n'hi havia 3 no veien res a la dreta, 3 no veien res a l'esquerra, 3 podien veure a la dreta, 3 podien veure a l'esquerra, 3 veien tant a dreta com a esquerra i 3 tenien els dos ulls cecs. Amb aquestes dades pots calcular quants monstres va trobar-se l'explorador, com a mínim?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

dimarts, 20 de gener del 2015

Endevinalla 627

E627.- Verds varen ser els meus estudis / i de dol em vaig vestir, / més ara que vaig de negre, / els paladars faig gaudir.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

dilluns, 19 de gener del 2015

677.- Els amics van de festa... o no

677.- En Jan, Pol i Benet són tan amics que quan s'assabenten que s'ha organitzat una festa decideixen que si Jan hi va també hi anirà Pol i que si Pol no hi pot anar tampoc hi anirà en Benet. Si sabem que almenys un va anar de festa, pots dir qui o quins d'ells hi van anar segur?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dissabte, 17 de gener del 2015

Relats Conjunts (Gener 2015)


Des del blog RELATS CONJUNTS ens proposen escriure un relat inspirat pel quadre "Hip, hip, hurra!" (Peder Severin Krøyer - 1888).



VELLS TEMPS, NO SEMPRE MILLORS

Quan fèiem les celebracions familiars al xalet de l'avi i arribava l'hora del brindis, a taula només quedaven els grans... i jo. En aquella època, era l'única nena de la família i mentre a tots els meus germans i cosins els deixaven anar a jugar a pilota pel jardí just després de les postres, a mi no m'ho permetien de cap de les maneres. La mare m'obligava a seure amb ells, negant-se en rodó a que anés a jugar a futbol amb els nens.

- Ja t'he dit que no, així que seu bé i no m'ho facis repetir més. I no cal que em prometis que aniràs amb compte, que si tingués por de que prenguéssiu mal tampoc hi hauria deixat anar al teu germà petit. Simplement és que les nenes no poden jugar amb els nens. No veus que és un disbarat i que no pot ser bo per elles. Va, prou!, quieta aquí!, comporta't com una senyoreta que ja tens sis anys i acaba't tot el xampany sense fer morros. Mira, si et portes bé, te'n posaré una altra copa...


divendres, 16 de gener del 2015

Refranyer Jeroglífic 063


QUIN REFRANY ÉS?

Sabem que els refranys són molt antics i que provenen de la nostra tradició oral que es perd en el temps...

Però potser encara venen de més lluny. Una troballa recent ha permès descobrir uns jeroglífics perduts on sembla que els catalans d'antigues civilitzacions ja ens van deixar les seves sentències més o menys enigmàtiques.

Avui us demano que m'ajudeu a desxifrar una d'aquestes imatges i, per si de cas necessiteu ajuda, us enllaço el blog d'en V. Pàmies que és tot un expert en això de les parèmies.
;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 15 de gener del 2015

Endevinalla 626

E626.- És verd i no és julivert, / és groc i no és safrà; / i tonto, tonto serà / qui no ho endevinarà.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dimecres, 14 de gener del 2015

676.- Tres números de tres xifres

676.- Tenim tres números de tres xifres, totes diferents: ABC, DEF, GHI. Si el segon número és el doble que el primer i el tercer és el triple que el primer, pots dir quins números són?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

dimarts, 13 de gener del 2015

Endevinalla 625

E625.- Per més que estic a la glòria / no em busquis en Déu ni en el cel, / no em cerquis tampoc a la terra / i molt menys dins de l'infern.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluïsa "

dilluns, 12 de gener del 2015

675.- Estranyes telefonades

675.- Un home acaba de fer una trucada des del seu telèfon fix, immediatament el torna a agafar per marcar el telèfon d'informació horària i demanar l'hora malgrat que està a punt de començar el Telenotícies i per tant té un rellotge oficial a la pantalla del televisor. En aquell mateix moment, la seva dona arriba a casa i quan li pregunta amb qui parlava per telèfon, ell li diu que amb algú que s'ha equivocat. Pots explicar aquesta manera d'actuar de l'home?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jomateixa i Pons007 "

divendres, 9 de gener del 2015

Enigma Visual 075


HO VEIEU BÉ?


És que es tracta d'això, de veure-ho bé...

Només cal fixar-se en la imatge i contestar la pregunta que hi surt.

Així que feu treballar la vista però sense oblidar-vos de l'enginy, eh?.
;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 8 de gener del 2015

Endevinalla 624

E624.- Sense cames camina, / cap ací i cap allà / sense mai parar; / va d'aquí a la Xina / i de la Xina enllà.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

dimecres, 7 de gener del 2015

674.- Nova operació matemàtica

674.- Els matemàtics de l'illa de l'escaquer fan servir una operació bàsica nova que serveix per igualtats com les següents: [1 ж 4 = 3], [4 ж 6 = 7], [6 ж 4 = 8]...
Pots dir el significat del símbol “ж“ en aquesta nova operació matemàtica?


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dimarts, 6 de gener del 2015

Endevinalla 623

E623.- Caixeta bonica / i de bon mirar, / no hi ha cap fuster / que et pugui imitar.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

dilluns, 5 de gener del 2015

673.- Anem de viatge?

673.- Sis amics estan programant les seves vacances i decideixen anar al mateix lloc però utilitzant, de dos en dos, diversos mitjans de transport. Sabem que l'Àngel no va en cotxe perquè acompanya en Benet que no va en avió. L'Andreu viatja en avió i no en tren. Si en Carles no acompanya en Pol ni va en avió, pots deduir quin mitjà de transport utilitza en Jan?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Bruixeta "

dissabte, 3 de gener del 2015

Enigmes de la vida (28) - PLANS A LLARG TERMINI

Sou de fer plans amb molta antelació?

Us he de dir que jo no gaire, prefereixo tenir la vida poc programada en aquest sentit i sóc més d'anar fent amb el que em trobo. Encara que sembli una contradicció, penso que saber molt abans el que "toca" no em donaria més tranquil·litat ni més seguretat sinó que em produiria l'efecte contrari i viuria més estressat, pendent de les dates i els terminis. No sé si us passa el mateix, em podem parlar als comentaris si voleu.

Si m'ha vingut al cap aquest tema és perquè ara fa gairebé quatre anys que es va inaugurar el blog "RODA AL MÓN I TORNA AL BLOC" amb la intenció de crear, i cito textualment, un espai de trobada per les persones que pleguin del seu bloc, però que tinguin ganes de tornar a connectar d'una manera esporàdica i sense compromís de continuïtat, amb els amics blocaires de sempre i, amb aquesta idea, ens vam anar citant (per a un futur gener de 2015) els blogaires que aleshores teníem blog actiu i fins i tot uns quants que ja no, per veure on ens portaria el nostre viatge en el món dels blogs.

Jo m'hi vaig apuntar de seguida que la CARME va fer el post convidant-nos-hi, això sí amb certes prevencions :-)

McAbeu (14 gener de 2011, 12:55)
Jo també m'apunto la data i amb les prevencions que calguin
(perquè si encara no sé que dinaré d'aquí a una hora
molt menys puc saber on seré i que faré l'any 2015),
em comprometo a que, per poc que pugui, ens hi trobarem!

I ja veieu que, malgrat les prevencions, he arribat a la cita sense problemes. I com jo, una bona colla d'altres blogaires que durant tot aquest mes de gener ens hem compromès a fer almenys un post en aquell blog per deixar constància de que encara hi som en plena forma o, si més no, que encara tenim ganes de treure el cap per aquí. Us animo a anar-hi cada dia, i més d'una vegada, que segur que valdrà la pena llegir i comentar tot el que hi anirà sortint.

Avui hi publico la meva col·laboració, he preparat una Mega-sopa de Lletres on s'amaguen els noms dels 85 blogaires que, segons l'últim recompte (02/01/15), hi estem apuntats. Ara que comença la TROBADA, he pensat que és bona idea que comencem també trobant-nos nosaltres mateixos (o, com a mínim, els nostres noms :-D). Al post del "RODA AL MÓN I TORNA AL BLOC" convido a que cada autor busqui només el seu nom, però pels que no ho sigueu o simplement pels que teniu ganes de jugar més, us deixo també a continuació la Sopa de Lletres i els comentaris d'aquest post queden a la vostra disposició per dir qui trobeu (recordeu situar-los amb les coordenades de COLUMNA i FILA de la lletra inicial i la DIRECCIÓ en que estan escrits). A veure qui en troba més!!


divendres, 2 de gener del 2015

Fragment Parcial 026


ON ÉS AIXÒ?

No trobeu que són realment impressionants les fotografies aèries fetes des d'un satèl·lit?. A mi m'agradaria poder fer-ne, però només pensar que s'ha d'anar allà dalt a canviar el rodet cada vegada ja em tira enrere.

És clar que sempre hi ha la possibilitat d'encarregar que t'ho facin. El problema és que el preu del lloguer de satèl·lit i la tarifa del fotògraf astronauta estan pels núvols (...on haurien d'estar, sinó?) i, pel que jo podia pagar, només he aconseguit que m'enviessin petites imatges de mínims detalls.

Malgrat tot, espero que això no us dificulti el reconeixement del lloc fotografiat... o sí. ;-)



TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ