GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 20 de novembre del 2015

Sopa Temàtica 013


QUÈ HI BULL AQUÍ?

Avui per sopar (o per dinar, o per esmorzar... que no sé a quina hora us hi posareu :-D) tenim sopa.

Una sopa de lletres que amaga entre 10 i 20 paraules relacionades amb el tema que s'indica a la imatge. Com sabeu, poden estar escrites en qualsevol direcció per tant quan les trobeu hauríeu de situar-les donant les coordenades de COLUMNA i FILA de la lletra inicial i la direcció de la paraula segons els PUNTS CARDINALS d'una teòrica brúixola (teniu un exemple al final del post).

Sort en la recerca de les paraules... i bon profit!! ;-)

(EXEMPLE)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sudokuhexagonalsimetric i Sa Lluna "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

12 comentaris:

Anònim ha dit...

ARROSSEGA (02,01,S)
BICICLETA (15,06,SW)
CUINETA (07,07,SE)
DAMES (14,08,S)
DIÀBOLO (01,01,S)
DIANA (13,04,SW)
DÒMINO (03,07,N)
ESCACS (06,07,NE)
GO (12,01,SE)
META (14,10,SW)
MONOPATÍ (10,08NnW)
NINA (04,14,NW)
PARXÍS (03,11,E)
PETANCA (10,12,NW)
PILOTA (05,01,SE)
POT (06,04,S)
PUZLE (05,10,W)
TAMAGOXI (14,13,W)
VIDEOJOC (07,08,NE)

També hi ha...
ALL (01,11,NE) (pot ser de sucre per a la CUINETA)
NEU (10,10,SW) (és la base d'una sèrie de jocs)
NIU (08,06,S) (on juguen els ocellets)
OS (01,05,E i 01,05,SE) (de goma, perquè juguin els gossos)
POU (10,14,NW) (hi ha pous de joiguina?)
TOC (08,03,S) (no sé si l'expressió "un toc de sort" és correcta)
... però no se si són adients.

En falta un d'important: SUDOKU (com que no m'agraden les emoticones, posaré he, he, he...)

Assumpta ha dit...

I jo que entrava a dir el PARXÍS... :-((

sa lluna ha dit...

Jo només diré, bona nit!

Aferradetes, Mac :)

sa lluna ha dit...

Uiiiiiii...

TRICICLE (15, 14, N)

sa lluna ha dit...

i ...

BALDUFA (1, 9, E)

Ànims Assumpta!! ;)

sa lluna ha dit...

PATINET (15, 5, W)

i ara a sopar!! :)

McAbeu ha dit...

JOAN COLOM: Sembla que tenies gana. No només t'has volgut acabar la sopa sinó que fins i tot has escurat la sopera. :-DDD
Hi ha una "llei no escrita" del XAREL-10 que diu que en els jocs com aquest amb moltes solucions s'acostumi, almenys al principi, a no solucionar-lo tot d'una tacada per permetre que més gent hi pugui participar i així donar més joc a l'enigma que és del que es tracta. Però, tal com està el compliment de les lleis ( fins i tot les escrites) avui en dia, no seré jo qui em posi fort en com heu de fer les coses.. ;-)
Així que felicitats per la feinada i passo a dir-te quines de les teves respostes coincideixen amb les que el LLIBRE havia amagat a la sopa. N'has encertat 15: BICICLETA, CUINETA, DAMES, DIÀBOLO, DIANA, DÒMINO, ESCACS, MONOPATÍ, NINA, PARXÍS, PETANCA, PILOTA, PUZLE, TAMAGOXI i VIDEOJOC
PS: Si el LLIBRE t'hagués conegut quan va preparar aquest enigma, t'asseguro que "sudoku" no hi hagués faltat. :-D (a mi si que m'agraden les emoticones, fan la mateixa feina que el "he he he" però en menys espai)

ASSUMPTA: Ja has vist que se t'han avançat, aquesta vegada. :-)

SA LLUNA: És tot un mèrit posar-se a buscar noves paraules després de la demostració d'en JOAN. Un mèrit que ha tingut la seva recompensa perquè BALDUFA, PATINET i TRICICLE, són ben correctes. Felicitats!! :-))

A TOTS: Entre JOAN i SA LLUNA troben 18 paraules de les 20 que amaga la sopa. De les dues que falten, una l'ha mig trobat en JOAN i l'altra encara està inèdita del tot. Sort en la recerca!! :-)

Anònim ha dit...

Gràcies per donar-me una pista, Mac! No és ARROSSEGA sinó ARROSSEGALL.
Quant a GO, és un joc xinés. Ara, si EL LLIBRE no l'explicita...
La meva opinió és que la millor llei és la que no existeix. Fora d'això, prefereixo les lleis escrites a les que no. Més que res, per als nouvinguts. Ara aquesta ja me la sé i la tindré en compte. Però voldria preguntar: en una sopa de lletres, ¿qui guanya, doncs? ¿Qui publica el primer comentari, encara que només aporti un mot?
A l'Enigma visual 085, que era el primer que em mirava, en llegir la solució vaig veure que hi havia una llei no escrita, que tothom devia conèixer: que, quan l'enunciat parlava de reordenar les tires de paper, jo pensava que només cabia permutar-les i vaig veure que també era permès de capgirar-les. Sort que aquella vegada no vaig ficar la pota.
Joan Colom

McAbeu ha dit...

JOAN: En una sopa de lletres i en qualsevol dels altres enigmes del XAREL-10 no hi ha mai guanyadors perquè, fora dels concursos que faig molt de tant en tant, en aquest blog no hi ha cap premi, ni cap rànquing ni s'hi guanya res. Des del primer dia, vaig decidir que aquí no faríem competicions i per això l'única "distinció" que hi ha és un simple rètol vermell d'enhorabona a qui primer dóna la solució correcta (i això moltes vegades és només una felicitació al més ràpid, no a qui en sap més). I aquest rètol vermell pot ser per un únic encertant o es pot compartir sense cap problema entre, per exemple, el que dóna una solució d'un enigma matemàtic i un altre que n'explica el plantejament per arribar a aquesta solució o, en el cas de les sopes de lletres, es pot repartir entre tots els que donen alguna resposta correcta i això és el que acostumo a fer.

Pel que fa a l'enigma visual 85, pensa que aquí proposem enigmes no problemes de matemàtiques i moltes vegades cal donar una volta més a l'enunciat per treure'n el desllorigador (no sempre és així, t'ho reconec). Si haguessis calculat aquestes permutacions que dius hauries vist que cap d'elles donava una solució vàlida i segur que t'hauries hagut de plantejar una manera diferent d'arribar a la solució. Això no és cap "llei no escrita", això és solucionar un enigma mental. ;-)
Com fas tu ara, aprofitant la pista que he donat i trobant per fi la paraula que no havies acabat d'identificar. Exacte ARROSSEGALL és la joguina que buscàvem. Felicitats altra vegada. :-))

PS. Sé que el GO és un joc xinès. De fet, en tenia el tauler i les fitxes blanques i negres a casa i hi havia jugat més d'una partida fa temps. Però certament el LLIBRE no l'explicita, potser a ell no li acaba de fer el pes. :-DDD

McAbeu ha dit...

A TOTS: Com que a causa de les explicacions a en JOAN, l'últim comentari meu queda una mica enrere torno a recordar-vos que queda encara una última paraula per trobar. Com a pista per ajudar-vos us puc dir que busquem un joc que es basa en un esport. Sort en la recerca! :-)

Anònim ha dit...

FUTBOLÍ (10,01,SW)

McAbeu ha dit...

JOAN: Veig que les explicacions no t'han fet perdre la gana i, aprofitant les pistes, has volgut continuar acabant-te la sopa tu sol. Doncs sí, és correcte, FUTBOLÍ era el mot que quedava. Moltes felicitats!

Aquí teniu les 20 paraules que en aquesta ocasió amagava la sopa, ordenades alfabèticament i amb el nom dels qui han encertat cadascuna d'elles:
ARROSSEGALL (2,1,S) - Sudokuhexagonalsimetric
BALDUFA (1,9,E) - Sa Lluna
BICICLETA (15,6,SW) - Sudokuhexagonalsimetric
CUINETA (7,7,SE) - Sudokuhexagonalsimetric
DAMES (14,8,S) - Sudokuhexagonalsimetric
DIÀBOLO (1,1,S) - Sudokuhexagonalsimetric
DIANA (13,4,SW) - Sudokuhexagonalsimetric
DÒMINO (3,7,N) - Sudokuhexagonalsimetric
ESCACS (6,7,NE) - Sudokuhexagonalsimetric
FUTBOLÍ (10,1,SW) - Sudokuhexagonalsimetric
MONOPATÍ (10,8,NW) - Sudokuhexagonalsimetric
NINA (4,14,NW) - Sudokuhexagonalsimetric
PARXÍS (3,11,E) - Sudokuhexagonalsimetric
PATINET (15,5,W) - Sa Lluna
PETANCA (10, 12, NW) - Sudokuhexagonalsimetric
PILOTA (5,1,SE) - Sudokuhexagonalsimetric
PUZLE (5,10,W) - Sudokuhexagonalsimetric
TAMAGOTXI (14,13,W) - Sudokuhexagonalsimetric
TRICICLE (15,14,N) - Sa Lluna
VIDEOJOC (7,8,NE) - Sudokuhexagonalsimetric

Publica un comentari a l'entrada