GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 28 d’octubre del 2015

744.- L'estadística de les edats

744.- Un matemàtic estadístic ens parla de la seva família: Tinc set fills i la seva edat moda és de 4 anys. La Berta té justament l'edat mediana, 6 anys. I els bessons tenen l'edat mitjana, 7 anys. Pots calcular l'edat d'en Pol, el meu fill gran?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sergi "

7 comentaris:

Pons ha dit...

Si la moda es 4 vol dir que hi ha algú altre amb 4 anys. Llavors les edats dels nens són: 4,4,6,7+7,Pol
Llavors sabem que la mitjana es 7. Per tan (4+4+6+7+7+Pol)/7 = 7, ho resolem i en Pol té 21 anys

Unknown ha dit...

Em penso que és 9 anys. Tindriem 3 fills de 4 anys, 1 de 6 anys, 2 de 7. Per què l'edat moda sigui 4, em surt que en Pol té 9.

xavier pujol ha dit...

En Pol en té 12

Sergi ha dit...

Ostres, pensava que en Pons l'hauria resolt.
Els bessons tenen 7 anys però no són moda. Vols dir que la moda (4 anys són trigèmins). Per tant les edats serien: 4, 4, 4, 6, 7, 7 i fins a 49 faltarien 17.

Anònim ha dit...

Ui, m'he menjat un fill de quatre anys! no se com coi he comptat el nombre de fills, això em passa per no berenar... el Sergi té raó, (4+4+4+6+7+7+Pol)/7 = 7; dona que Pol = 17

McAbeu ha dit...

Per resoldre aquest enigma hem de tenir clar els conceptes estadístics de "Moda" (valor de l’observació més freqüent en un conjunt de dades), "Mediana" (dada situada en el centre d’un conjunt de dades o d’observacions estadístiques, ordenades de menor a major, que té el mateix nombre de dades tant per sobre com per sota) i "Mitjana" (quocient de la suma de valors d’un conjunt i del nombre d’elements que el formen).

Una vegada tenim clar això només cal fer els càlculs corresponents: Si els bessons tenen 7 anys i aquesta no és l'edat moda aleshores ha de tenir trigemins de 4 anys (no en poden ser quatre perquè la mediana és 6). Per tant les edats serien 4, 4, 4, 6, 7, 7 i X. Com que la mitjana és 7 això vol dir que 7 = (4 + 4 + 4 + 6 + 7 + 7 + X) / 7, per tant X = 49 - 32 = 17, que és l'edat del gran.

Càlculs i resultat que coincideixen amb els que ens dóna en SERGI que s'emporta el rètol vermell. Felicitats!! :-))

Assumpta ha dit...

Sempre he pensat que la MEDIANA no serveix per a res... pura qüestió estètica de sortir al centre de la foto :-DDD

Publica un comentari a l'entrada