GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 5 d’octubre del 2015

737.- Trencant la barrera del so

737.- El primer avió de passatgers supersònic va ser el Tupolev Tu-144 rus que va fer el primer vol de proves el 31 de desembre de 1968 i dos mesos després s'enlairava el Concorde franco-britànic. Aquests van ser els primers avions de passatgers capaços de superar els 340 m/s que és la velocitat del so, anys abans també ho havien fet alguns avions militars. Però, podeu dir quin va ser el primer artefacte creat per l'home capaç de superar la velocitat del so?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Consol "

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta ja la se, però deixaré que els altres us trenqueu el camp. Com a pista diré que es un element important pel protagonista d’una de les meves pel·lícules de la infància preferides (i que coi, de la actualitat també!)

Allau ha dit...

Una torxa, per exemple, ja que la llum és més ràpida que el so.

Roselles ha dit...

Ni idea, però tinc curiositat per saber de quina peli parla en Pons.

Assumpta ha dit...

Ni idea... però també estic com la Roselles :-DD

La resposta de l'Allau no l'acabo de veure clara... però probablement sigui la certa hahahaha

Sergi ha dit...

Com diu l'Allau, qualsevol cosa que faci llum serviria.

Consol ha dit...

Les fletxes?

xavier pujol ha dit...

La catapulta?

McAbeu ha dit...

PONS: Ja hauràs vist que la teva pista no s'ha acabat d'entendre però jo (que sé la solució del LLIBRE) l'he trobat molt bona. A mi la pel·lícula en qüestió també m'agrada molt. Mira, ara m'has fet pensar en una escena mítica que, malgrat el senzilla i curta que és, vaig trobar (i segueixo trobant) genial Una escena, per cert, on el protagonista no fa servir l'artefacte en qüestió...

ALLAU: No va per aquí. És cert que la llum és més ràpida que el so però la llum no entraria en la categoria dels "artefactes creats per l'home". La torxa sí, però la torxa com objecte no és més ràpida que el so.

ROSELLES: Dir la pel·lícula és donar la solució a l'enigma. Prefereixo que hi doneu alguna volta més abans.

ASSUMPTA: Doncs et dic el mateix que a la ROSELLES i a l'ALLAU.

XEXU: Com li he dit a ell, la cosa no va per aquí

CONSOL: Ho he buscat i sembla que les fletxes poden arribar a uns 300 km/h. L'objecte que busquem és més ràpid, unes 4 vegades més ràpid.

XAVIER: La velocitat del so són uns 1235 km/h. La velocitat a la que pot arribar una pedra llançada per una catapulta depèn de les dimensions d'aquesta però estic segur que en cap cas arribaria a aquests extrems.

Anònim ha dit...

Només volia demostrar a tu i al LLIBRE que conec la resposta, però no volia deixar una pista massa clara, per això he sigut molt discret amb la pista ;-)

Serà que no hi ha pel·lícules que disparen trets.... (veus, això es un exemple de pista falsa perquè si que models superen la velocitat del so però no va ser el primer invent de l'home que va superar-la :P)

Roselles ha dit...

Ja em feu ballar el cap amb les pel·lícules! Tron? Regreso al futuro? Dirty Dancing? XD

Anònim ha dit...

Dirty Dancing? Hahahahaha

De fet, Regreso al futuro i la peli que estàs buscant si que tenen com a mínim una característica en comú. Una altra pista impossible d'agafar si no saps de què estic parlant xD

Assumpta ha dit...

Ah, de fet, a mi no em semblava que pogués ser la torxa perquè ella no es mou en sí mateixa, però com era una resposta de l'ALLAU... hehehe :-DD

jo rai! ha dit...

Jo vaig pensar en una fona però no tinc gens clar que sigui més antiga que l'arc. Les pites em despisten!

Consol ha dit...

Després de molta recerca he trobat una curiositat: el so característic al llençar un fuet a l'aire és degut a que supera la barrera del so. L'altre enigma, la pel·lícula, podria ser Indiana Jones.

McAbeu ha dit...

PONS: Ho vaig tenir clar de seguida que la sabies. De fet, el que em va estranyar és que fossis l'únic, si vaig posar l'etiqueta fàcil va ser perquè em pensava que la solució era una d'aquelles dades que no serveixen per a res però que sap tothom.

ROSELLES: No vas gens desencaminada pel que fa a l'època però, entre les pel·lícules mítiques dels vuitanta, t'has deixat la de l'heroi del barret i del fuet que era la bona.

ASSUMPTA: Sempre cal donar una volta més al que diuen els altres... fins i tot si aquest altre és l'ALLAU. ;-)

JO RAI!: Molta força hauries de fer amb la fona per llançar un projectil més ràpid que la velocitat del so, em sembla a mi. :-)

CONSOL: Exacte, aquesta és la dada curiosa que cercava el LLIBRE i que tu has trobat perfectament. I evidentment, la pel·lícula també l'encertes. Felicitats!! :-))

Roselles ha dit...

Apa, així que és una endevinalla didàctica! Mira, m'ha agradat molt saber-ho, això del fuet.

Ara que en Pons digui quina relació hi ha entre Regreso al futuro i Indiana Jones, que em té intrigada!

Anònim ha dit...

Doncs que tan Indiana Jones com Regreso al futuro són les dues trilogies més mítiques dels 80 ^^
PD1: Star Wars comença als 70
PD2: Hi ha rumors que hi ha una quarta de Indiana Jones, però jo no se de què parlen.

Publica un comentari a l'entrada