GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 23 de setembre del 2015

734.- Que sembli un accident...

734.- Una dona ha estat trobada asfixiada per gas al seu dormitori. Els detectius que investiguen el cas comproven que la porta i les finestres estaven tancades per dins i la germana de la morta ha declarat que la víctima havia entrat sola a la seva cambra per fer la migdiada. Els policies dedueixen que, com aquests dies encara fa fred, la dona havia encès l'estufa de gas que hi ha a l'habitació, que havia estat modificada per funcionar amb gas natural, i que a causa d'aquesta instal·lació precària, l'estufa s'hauria apagat i el gas va continuar sortint fins asfixiar la dona dormida. Conclouen doncs que la mort és a causa d'un accident per imprudència. Però, de fet, es tracta d'un assassinat premeditat. No deixeu que l'assassí quedi lliure i expliqueu com s'ho va fer per matar la dona.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Consol "

17 comentaris:

jomateixa ha dit...

Un clàssic misteri de l'habitació tancada... ufff. El que planteja el mistèric té la clau de les trampes, és molt difícil, però hi pensaré.

Sergi ha dit...

Fa estona que hi penso i no hi ha manera. Com no sigui alguna cosa sobre el gas natural, que no pugui ser tan mortal... NI idea.

jo rai! ha dit...

No sé si la cosa pot anar per aqui però, a ca meua, els cremadors de gas natural de la cuina no deixen sortir gas si no hi ha flama. Allò tan típic (en mi...) que la cuina s'apaga quan bull la verdura, encara em passa, no sopo, però tampoc no m'enverino perquè no surt gas.

Anònim ha dit...

És el que diu Jo rai, sense flama el gas natural no raja. Es la germana que deu haver tirat el gas per sota la porta per ofegar-la.

Consol ha dit...

Si és com diu Jo rai i Pons (el gas no surt si no hi ha flama), com s'ho va fer la germana per introduir el gas a la habitació? No sé com es pot manipular de forma voluntària una calefacció, això hauria de ser feina de la policia.

Assumpta ha dit...

Sense flama el gas no raja??

Jo tinc gas natural i si giro el "mandu" es comença a sentir fffsssssssssssssss i al cap de no res una forta pudor de gas... si llavors encenc un misto.. fffuuaaaaa... una forta flamarada i el gas queda ja cremant.

McAbeu ha dit...

El LLIBRE, que cuina amb vitroceràmica elèctrica i per tant no domina el tema, us agraeix tota aquesta informació sobre els sistemes de seguretat que incorporen (o no) els aparells que funcionen a gas que teniu a casa vostra.

Dit això, també us diu que tingueu en compte que l'enigma no passa a casa vostra i que us hauríeu de cenyir a les condicions de l'enunciat. Us en faig un resum:
1.- Sabem que la dona mor ofegada pel gas,
2.- Sabem que la víctima estava sola a l'habitació i que aquesta estava tancada per dins.
3.- Sabem que la víctima va encendre una estufa per escalfar-se i que aquesta estufa havia estat manipulada per funcionar amb gas natural.
4.- La policia ens diu que la flama d'aquesta estufa es va apagar per accident i que, com la dona estava fent la migdiada i no se'n va adonar, va continuar sortint el gas fins que li va provocar la mort.
5.- Ens diuen,però, que aquesta explicació de l'accident no és correcta sinó que va ser un assassinat i ens demanen que intentem explicar com s'ho va fer l'assassí.

No dubto que us en sortireu. Sort!! :-))

Anònim ha dit...

La estufa havia estat manipulada per funcionar amb gas natural però la víctima no ho sabia, per tan va obrir la clau de pas de la bombona de butà que tenia la estufa i per això es va ofegar.

Consol ha dit...

Un cas ben curiós. L'enigma assenyala a la germana com a assassina senzillament perquè no hi ha cap altre personatge en el moment dels fets. Sembla que la qüestió sigui com s'ho va fer per apagar la flama de forma premeditada. Ens diuen que la porta estava tancada per dins, se sobreentén que no es podia obrir per fora sinó la resposta seria: la germana va entrar i va apagar la flama. Si no va poder entrar podia haver deixat un líquid damunt l'estufa perquè bullís i l'apagués igualment. Una altra possibilitat seria fer el buit a tota l'habitació perquè però no sé com es fa això.

McAbeu ha dit...

El LLIBRE està content d'haver rebut (per fi :-D) les primeres hipòtesis de resolució perquè així pot contestar-vos-les, refutant o confirmant les vostres idees. Som-hi:

PONS: No és una mala idea però no. L'estufa estava connectada al gas natural i és aquest el que asfixia a la dona.

CONSOL: Tant si la culpable és la germana o si ho és un assassí desconegut, com bé indiques la qüestió és explicar com s'ho va fer. El fet que la porta estigui tancada per dins sembla deixar ben clar que ningú va poder entrar (sinó, al sortir, la porta estaria tancada per fora ;-D). També podem descartar això del líquid que al bullir va apagar la flama, si hi hagués estat la víctima l'hauria retirat abans d'anar a dormir. Pel que fa a crear el buit a tota l'habitació, dius que tu no ho sabries fer i jo et dic que l'assassí, tampoc. ;-)

Gràcies per seguir intentant-ho. :-))

Anònim ha dit...

La víctima no es qui ha encès l'estuf. L'assassí ja havia encès l'estufa i havia apagat la flama abans que la víctima entrés a la habitació.

McAbeu ha dit...

PONS: Tampoc, l'estufa estava apagada quan la víctima va entrar a l'habitació i va ser ella qui la va encendre.

Consol ha dit...

Una possibilitat és que la germana va apagar el gas a tota la casa i, al cap d'una estona, va tornar a encendre'l. D'aquesta manera la flama s'hauria apagat i no n'hauria quan tornés haver gas.

McAbeu ha dit...

CONSOL: Exacte. Aquest és el mètode que va utilitzar l'assassí. Felicitats!! :-))

jo rai! ha dit...

Genial!

Felicitats Consol!!!!!!!!!!!!!

Assumpta ha dit...

Ostreees... molt bo!!!!! o, millor dit, dolent, dolent... DOLENTA la germana...

Ei, CONSOL, ara em faràs una mica de por, eh? :-DD

Anònim ha dit...

clar, jo li he donat la pista a la Consol amb la meva resposta... Gelós jo? i ara!

Publica un comentari a l'entrada