GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 20 d’abril del 2015

701.- La rosada, aquell fenomen meteorològic

701.- La rosada, aquell fenomen meteorològic que consisteix en gotes d'aigua que veiem sobre algunes superfícies els dies de fred, cau majoritàriament de nit o ho fa preferentment quan ja ha sortit el sol?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

6 comentaris:

jo rai! ha dit...

Cau? Jo diria que no però si el llibre ho diu...

August G. i Orri ha dit...

Deixant a banda qüestions semàntiques (si cau o es forma) jo diria que quan ja ha sortit el sol, o quan està a punt de fer-ho. Crec que és un tema de contrast tèrmic: la superfície de les plantes està prou freda com perquè s'hi condensi la humitat de l'aire que es comença a escalfar… Crec,eh? Ara segur que vindrà l'Ignasi i dirà que això és una bestiesa. En fi, un dia que arribo d'hora, jo aprofito!
Una abraçada.

Anònim ha dit...

Caure el que es diu caure es quan ja ha sortit el sol, per allò que es desfà i cau ;)

Assumpta ha dit...

Penso com l'AUGUST, però tampoc n'estic massa segura... o sigui que "caure", el que es diu "caure", no és que caigui... sinó que "surt", "es crea" (o transforma hehe)

Vaja, no és matemàtic i difícil!! :-DD

Sergi ha dit...

Per què aquest enigma m'acaba d'aparèixer al feedly ara i no ahir? Jo diria que en Pons té raó, quan es forma no ho sé, però va caient i regalimant de les fulles un cop ja ha sortit el sol.

McAbeu ha dit...

Us copio la solució del LLIBRE: La rosada es forma per efecte de la condensació directa del vapor d'aigua present en la capa d’aire que està en contacte immediat amb una superfície i a una temperatura superior a 0º C. Aquesta forma de pas de l’aigua atmosfèrica cap a una superfície constitueix una forma de precipitació oculta o horitzontal, ja que no és una precipitació en sentit estricte. Per ser considerada com a precipitació, l’aigua ha de passar cap a la superfície després de caure a certa velocitat, com fa la pluja, i aquest no és el cas. Per tant, la resposta a l'enigma seria que la rosada no cau, ni de nit ni quan ha sortit el sol.

D'una manera o altra, tots heu vist que la resposta anava per aquí. Així que el rètol vermell serà per en JO RAI! que és el primer que ho apunta. Felicitats!! :-))

Publica un comentari a l'entrada