GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimarts, 31 de març del 2015

Patufet: En quin número pensen (Especial Setmana Santa - 2015)


Arriba la Setmana Santa i torna a tocar un enigma especial tret de les pàgines d'un antic "Patufet" dels que guardo de quan era petit.

La imatge d'enguany és obra de Jaume Perich i va ser publicada a l'exemplar nº 44 (Any 3 - 2ª època) del 31 de juliol de 1970. Com veieu, es tracta d'una sèrie de vinyetes on cadascun dels personatges que hi apareixen estan pensant en un número concret que jo he esborrat i que us proposo que endevineu.

A diferència dels enigmes dels anys anteriors, el nivell de dificultat no és gaire alt i en conseqüència he decidit que aquesta vegada no hi haurà pistes per part meva. Això provoca que no sigui necessari que m'envieu per mail les respostes cada dia per a que jo les "corregeixi" i el que faré aquest any serà tancar els comentaris perquè les aneu deixant directament aquí.

Teniu tota aquesta setmana per fer-ho. Podeu anar rumiant, proposant i canviant d'opinió les vegades que volgueu, deixant tots els comentaris que considereu necessaris. Això sí, tingueu present que al moment de fer el recompte només hi haurà una única resposta vàlida per persona i aquesta serà l'última que aparegui a l'últim comentari que hagi arribat abans de les 00:01 del Dilluns de Pasqua, dia que faré públics els vostres comentaris i sabrem qui n'ha encertat més.

BONA SETMANA SANTA
I FELIÇ PASQUA!!



LLISTA DE PARTICIPANTS (NOMBRE D'ENCERTS):

XEXU (6), XAVIER PUJOL (6), ASSUMPTA (6), GALIONAR (6), SERGI (5), EVA (5), JO RAI! (4), PONS007 (3) i ELFREELANG (3)

-TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS-

23 comentaris:

Sergi ha dit...

Doncs a mi no m'ha semblat tan fàcil... La A podria ser un 10, la B un 14 (en aquella època no hi havia ple al quinze), la C un 0 (zero), la D un milió, la E un 7.5, i la F un 1. A saber si n'he encertat alguna!

Bona Setmana Santa Mac!

xavier pujol ha dit...

A = 10
B = 14
C = 0
D = 1.000.000
E = 7 i mig
F = 1

Assumpta ha dit...

Bon diaaaaaaa!!!

A veure...

A.- El que va a l'escola suposo que pensa en treure un 10.

B.- El que fa la travessa, pobret, com jo, cada setmana aspira a treure un 14... o, si fos actualitzat, pensaria en un 15... però bé, la resposta que dic és 14 :-)

C.- El porter vol deixar la seva porteria a 0

D.- Aquest no el veig massa clar... potser vol fer el primer milió? És un empresari? Doncs, al menys de moment, dic això 1.000.000 :-)

E.- Juguen a cartes... pot ser que pensin en el 7,5... tot i que també podrien voler cantar les 40... Mmmmm... hauré de mirar millor el joc que porten... :-)

F.- El tercer està mort d'enveja... suposo que volia ser el primer, o sigui, l'1 :-))

Molt xulo el joc!! ;-)) Tornaré a revisar aquests dos, a veure si confirmo el tema del milió i si em decideixo pel 7,5 o per el 40 :-DD

Sergi ha dit...

Coi, i dius que es fàcil? És com si em pregunten "en què estic pensant?", doncs pot ser qualsevol cosa.

Bé, provaré els meus poders com a vident.

A: està content, per tant deu pensar que l'examen li va anar bé i treurà un 10.
B: és un analfabet matemàtic i per tant pensa que encertarà tots els resultats de la travessa. En l'actualitat serien 15 però en aquella època crec que eren 14.
C: Un bon porter sempre vol mantenir la porteria a 0.
D: Em penso que aquest home vol fer-se milionari. Per tant: 1.000.000.
E: No sé a quin joc deuen jugar, així que és difícil de dir. Diré a l'atzar: el 4.
F: Suposo que deu sentir enveja del número 1.

Eva ha dit...

A = 10
B = 14
C = 0
D = 1000000
E = 40
F = 1

Anònim ha dit...

N'hi ha de fàcils, però n'hi ha que no
A) 10
B) 15
C) 0
D) 9
E) 3
F) 1

Bones vacances!

Elfreelang ha dit...

Bona pasqua Mac ! no se si ho entès be enviem les respostes al correu?

McAbeu ha dit...

Bona Pasqua, ELFREELANG. No aquest any no cal enviar-les per correu, les deixes aquí mateix en un comentari que ja has vist que estan moderats. Tens temps per fer-ho durant tota aquesta setmana, dilluns que ve els faré públics i donaré les respostes correctes. :-)

Assumpta ha dit...

Ohhh!! jo també vull que surti un comentari meu abans d'hora hehehe

Bé, MAC, vaig a concretar una de les meves respostes... ;-))

Assumpta ha dit...

A la resposta D em reafirmo en que deu estar pensant en 1.000.000. Va ser el primer que em va passar pel cap i ara, mirant la mida de les bafarades, és evident que aquesta és més gran i que, per tant, conté una quantitat de més xifres ;-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Doncs ja ha sortit, tot fos tan fàcil com això. :-DDD
Concreta, concreta... fins diumenge pots fer-ho totes les vegades que vulguis però recorda, i així aprofito per tornar a dir-ho a tothom, que només comptarà l'última resposta que doneu. Vull dir que si escriviu, per exemple: "Estic segur que la X és 123 però també podria ser 456". Doncs la solució que valdrà és només 456. ;-)

Assumpta ha dit...

M'alegra que la meva "criaturada" hagi servit per recordar les normes ;-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: :-)))

Elfreelang ha dit...

Gràcies MaC entès! m'arrisco ja el A pensa en el 5 ( hora de sortir d'escola), el B en encertat un 14, el C en el 0 ( deixar la porteria zero), el D no ho tinc clar pensa en el 1000?, el E en cantar les 40, i el F en el 1 ....seguiré pensant en el D però de moment aqui va la resposta

Assumpta ha dit...

Bé, vinc a "rematar" la meva resposta... Després d'una investigació en profunditat, davant del dubte de si la "E" podia ser 7,5 o 40, em decideixo per 7,5 per les següents raons:

a) Essent tots els altres números sencers, queda més simpàtic que n'hi hagi un amb decimals.
b) El joc en que es canten les 40 és el "Tuti" i, tot i que el poden jugar dues persones, és molt més normal jugar per parelles, o sigui que al dibuix, essent estrictes, hi hauria d'haver quatre jugadors i no dos.
c) ... no, no hi ha C hehehe

Galionar ha dit...

Molt bona Pasqua, MC. I vinga, em llenço a veure si n'encerto gaires:
La primera vinyeta, el nen que va cap a l'escola, és possible que estigui pensant en la nota que li agradaria treure; en aquest cas, un 10.
La segona vinyeta, el senyor que va a tirar la travessa: deu ser de futbol, perquè anys enrere encara no existia la primitiva. També deu somiar amb el premi màxim, en els 14 resultats. Per tant, el núm, seria el 14.
La tercera vinyeta, el porter: aquest deu somiar que no li marcaran cap gol, així que el núm. seria el 0.
La quarta vinyeta, l'home de negocis: és la que trobo més difícil, però deu somiar a fer-se milionari. Si encara no existien els euros el senyor devia pensar en pessetes. Com que fa molts anys parlar d'un milió ja era el màxim dels màxims, proposo que el núm. sigui aquest: un milió (1.000.000).
La cinquena vinyeta, la de la partida de cartes: com que ha de sortir un número no poden estar jugant ni a la brisca, ni al burro, etc., sinó per exemple al set i mig. I l'home que està més content deu ser perquè ja es veu guanyador. Per tant, set i mig (o 7,5).
I finalment la sisena vinyeta, el que ha quedat en tercera posició, amb aquesta cara d'emprenyat que fa, hauria volgut ser el primer. Per tant, pensa en el núm. 1.
I novament, gràcies pels teus passatemps! Una abraçada!

Elfreelang ha dit...

per molt que he donat moltes no trobo més nombres o sia que dono per bo el meu intent d'abans

jo rai! ha dit...

Seré l'últim però més val tard que no pas mai, a veure, jo diria que:

A pensa en el 10 (si és que les notes encara van com anaven).
B deu pensar en el 14 (que em penso que les quinieles no que no han canviat).
C hauria de pensar en el 0 (si no l'ha comprat l'equip rival):
D és un problema! Qualsevol xifra seguida de molts i molts zeros valdria, però ho farem rodó i direm que en un milió (i a més de rodó, rodolí!)
E si juga al poquer ha de pensar en el 4, ni que tingui "comodí" en veurà cinc d'iguales.
F, pobret, hauria de pensar en 1 però jo si fós ell em resignaria en pensar en 2 i un altre cop serà.

I encara que amb retard, bona Pasqua i moltes gràcies.

McAbeu ha dit...

Ha arribat el Dilluns de Pasqua i, tal com vam quedar, és hora de donar les solucions de l'Enigma del Patufet i saber qui ha encertat cadascuna d'elles:

EN QUIN NÚMERO PENSEN

A = 10
(XEXU, XAVIER PUJOL, ASSUMPTA, SERGI, EVA, PONS007, GALIONAR, JO RAI!)

B = 14
(XEXU, XAVIER PUJOL, ASSUMPTA, SERGI, EVA, ELFREELANG, GALIONAR, JO RAI!)

C = 0
(XEXU, XAVIER PUJOL, ASSUMPTA, SERGI, EVA, PONS007, ELFREELANG, GALIONAR, JO RAI!)

D = 1.000.000
(XEXU, XAVIER PUJOL, ASSUMPTA, SERGI, EVA, GALIONAR, JO RAI!)

E = 7,5
(XEXU, XAVIER PUJOL, ASSUMPTA, GALIONAR)

F = 1
(XEXU, XAVIER PUJOL, ASSUMPTA, SERGI, EVA, PONS007, ELFREELANG, GALIONAR)

En conseqüència, el rànquing definitiu d'encertants queda de la següent manera: XEXU (6), XAVIER PUJOL (6), ASSUMPTA (6), GALIONAR (6), SERGI (5), EVA (5), JO RAI! (4), PONS007 (3) i ELFREELANG (3).

He d'acceptar que teniu raó els que m'heu dit que no era tan fàcil com jo deia perquè algunes de les vinyetes donaven per més d'una interpretació, sobretot la dels jugadors de cartes que no sabem a quin joc juguen. Aquesta ha estat la que menys heu encertat però, tot i així, tots n'heu tret com a mínim la meitat i una bona colla heu fet el ple. Felicitats a tots i moltes gràcies per apuntar-vos sempre al que us proposo. :-))

I, MOLT BON DIA DE LA MONA A TOTHOM!!

Eva ha dit...

En la de les cartes, jo pensava en el guinyot, per això vaig posar 40.

Assumpta ha dit...

M'agraden aquests jocs!! :-DDD

Anònim ha dit...

ui quines poques ganes que hi vaig posar xD

Elfreelang ha dit...

ostres mira que no caure en el 10 que vol treure l'estudiant si precisament jo treballo de profe ....i ja veig que vaig ser molt modesta en la xifra atribuïda al ric .....almenys tres he encertat i felicito als encertants !

Publica un comentari a l'entrada