GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dijous, 28 d’agost del 2014

Endevinalla 593

E593.- Perquè pugui viatjar / han de donar-li la mà.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

dimecres, 27 d’agost del 2014

643.- Un circ il·legal inspeccionat

643.- El propietari d’un circ il·legal rep la visita d’un inspector i, per complicar-li la feina, només li diu que entre els animals salvatges que té podríem comptar 11 caps i 20 potes. Si l’inspector sap que al circ hi ha el doble de bèsties quadrúpedes que de bípedes, podeu ajudar-lo a calcular quants animals de cada classe hi ha al circ?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sergi "

dimarts, 26 d’agost del 2014

Endevinalla 592

E592.- De mi ningú està content. / Tots em miren amb mal ull. / Visito el jove i el vell / i a mi no em visita ningú.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sa lluna "

dilluns, 25 d’agost del 2014

642.- Un pres a la fuga

642.- Un pres fugat camina per una carretera comarcal quan s'adona que el persegueix a tota velocitat un cotxe dels mossos d'esquadra. Malgrat que no té cap intenció d'entregar-se, es posa a còrrer uns metres en direcció al cotxe policial. És un inconscient o podeu imaginar una altra raó per actuar així?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 i Assumpta "

divendres, 22 d’agost del 2014

Enigma Visual 071


HO VEIEU BÉ?

És que es tracta d'això, de veure-ho bé...

Només cal fixar-se en la imatge i contestar la pregunta que hi surt.

Així que feu treballar la vista però sense oblidar-vos de l'enginy, eh?.
;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu i Lluna "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 21 d’agost del 2014

Endevinalla 591

E591.- Quina és la dona més dona de totes les dones?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

dimecres, 20 d’agost del 2014

641.- Revisió mèdica de pes i calçat

641.- En la revisió mèdica del col·legi ha resultat que la suma dels pesos de tres alumnes del mateix cicle ha estat de 113 kg. Sabem que en Pol pesa 48 kg, que el noi que porta sabates pesa 7 kg menys que el que més pesa, que en Benet pesa més que el que porta espardenyes i que en Jan pesa menys que el que porta botes. Pots dir el nom del nen que porta sabates?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna i Laia "

dimarts, 19 d’agost del 2014

Endevinalla 590

E590.- Quan neixo porto corona. / Sóc mare de mil infants; / si per cas els vols conèixer / obre'm la panxa d'un tall.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dilluns, 18 d’agost del 2014

640.- Una roda punxada

640.- En Pol té una cita urgent i justament ara se li ha punxat una roda del cotxe, nerviós per la pressa posa el gat, desfà els quatre cargols, treu la roda, col·loca la roda de recanvi i aleshores veu que els quatre cargols han rodolat i s'han perdut per un desguàs. Desesperat no troba cap solució per continuar el seu viatge: No té cap cargol de recanvi, no hi ha cap taller a prop i no pot deixar el cotxe. Pots ajudar a en Pol a arribar a temps a la cita?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dissabte, 16 d’agost del 2014

Relats Conjunts de la Carme - AGOST (COL·LECCIÓ DE MOMENTS)


La CARME del blog COL·LECCIÓ DE MOMENTS continua fent la substitució dels Relats Conjunts en vacances i, per aquest mes d'agost, ens convida a fer un relat inspirat per una foto de XAVIER PUJOL del blog FITA que ens mostra dos insectes, una marieta i un coralet, que es troben cara a cara mentre "passegen" entre les herbes.

A mi m'ha sortit un diàleg molt entomològic:


EL MÓN DELS INSECTES

- Bon dia, senyora Marieta. Com va la jornada?

- Bon dia, senyor Coralet. Molt bé, gràcies!. He passat una estona damunt aquelles malves que fa poc han plantat en aquest jardí i ara anava cap al roser de l'altra banda que m'han dit que les roses estan plenes de pugó.

- Quina casualitat!. Justament jo també em dirigeixo cap a les malves, les seves llavors són el meu plat preferit. Així que, si em deixa passar, els dos podem continuar el nostre camí.

- Naturalment, que jo també tinc pressa. Si s'aparta una mica, si us plau...

- Bé, millor que s'aparti vostè. Jo sóc un Pyrrhocoris apterus, pertanyent a l'ordre dels hemípters heteròpters. Destaco, entre moltes altres qualitats, per la meva coloració aposemàtica en forma de màscara africana. No tinc cap ànim de menystenir-la però m'ha de reconèixer que, al costat dels quatre punts negres repartits de qualsevol manera d'una simple marieta, estic en un nivell força superior...

- El que em faltava per sentir!!. Un heteròpter?. Quin subordre més distingit!. I tant que sí!!. Els bernats pudents també hi pertanyen, no?. No em facis riure!. I d'on venen tants fums?. Però que no saps que "coralet" només t'ho diem quan tu estàs davant, realment tothom et coneix per "poll de moro", ves que no sigui per aquesta decoració "africana" de la que tant presumeixes. Tu sí que ets simple!!. Una simple xinxa, per ser més exactes. Sàpigues que estàs parlant amb una Coccinella septempunctata. T'ho repeteixo: "septempunctata", de "set punts" i no de quatre, que no sé de que et serveixen els ulls de la cara. Ah, i jo pertanyo a l'ordre dels coleòpters, també coneguts com escarabats. I tothom que tingui un mínim de coneixements, que ja veig que no és el teu cas, sap que els escarabats han estat considerats sagrats per cultures com la de l'antic Egipte, per exemple. Perdona la meva ignorància però jo diria que de "xinxes sagrades" no n'hi ha, veritat?.

- Potser no n'hi ha perquè no ens hem dedicat mai a fer la gara-gara als humans. Com evidentment fas tu, esforçant-te per eliminar el pugó de les seves plantes. Que els pugons siguin uns pobres homòpters potser els fa de rang inferior però en cap cas exclou que també siguin insectes com nosaltres. I tu et dediques a assassinar-los, afavorint així al nostre enemic més gran: l'homo sapiens. A mi em faria vergonya!!. No em penso apartar davant d'una botiflera traïdora, què t'has cregut?.

- No hi havia pensat mai en això però admeto que, segons com t'ho miris, pots arribar a tenir raó. Ara em sap greu haver-me excitat tant. Em sembla que hem arribat massa lluny. Com molt bé has dit, tots dos formem part de la classe dels insectes. I això ens ha d'unir en comptes de separar-nos. A qui l'importa a quin ordre, família o espècie pertanyem?. L'important és que som la forma de vida dominant a la Terra en nombre d'espècies; que se'n coneguin ja n'hi ha més d'un milió, més que tots els altres grups d'animals junts. Ja que els has citat, et diré que s'estima que hi ha 200 milions d'insectes per cada ésser humà. Érem aquí abans que ells i seguirem habitant aquest món quan l'últim d'aquests primats hagi desaparegut. No caiguem tan baix de comportar-nos com ho farien dos humans qualsevol, la violència gratuïta no va amb nosaltres. No passa res perquè un de nosaltres s'aparti per deixar passar a l'altre. Demostrem que els animals som més civilitzats que les persones, com cantava Roberto Carlos.

- Tu també tens tota la raó. Per la meva banda, em penedeixo d'haver reaccionat com ho he fet perquè t'asseguro que realment no penso tot allò que t'he dit. És clar que no passa res perquè un de nosaltres s'aparti per deixar passar l'altre. Això no el fa inferior, ni molt menys!!.

- Així, què?, t'apartes?.

- No. Ja t'he dit que jo no tinc la més mínima intenció d'apartar-me, 
dolça Marieta.

- Ja veig com te'n penedeixes!!. Ets un fals!!. Doncs jo tampoc penso moure'm!!

- Cap problema. De fet, que no et moguessis és just el que t'anava a demanar ara. Fa tanta estona que discutim que tinc una gana que m'alça i, ja que no he pogut arribar fins les malves, optaré per un altre aliment que també m'agrada, malgrat en menjo només ocasionalment. Em refereixo, com potser ja hauràs endevinat per la cara que estàs posant, a altres insectes. Amb el teu permís et cruspiré aquí mateix. Mentre et xuclo els sucs vitals pots consolar-te pensant que ho faig per menjar, res de violència gratuïta com els humans. Jo també opino que nosaltres som més civilitzats, on vas a parar!.




divendres, 15 d’agost del 2014

Peces Literàries 010


QUÈ HI DIU AQUÍ?

Us havia preparat una interessant (o no) citació literària i quan la portava cap aquí, m'ha caigut de les mans i s'ha fet miques.

Podeu ajudar-me a recompondre-la, ordenant totes les peces?.

Perquè ho tingueu més fàcil us diré que comença primer amb la citació pròpiament dita, continua amb el nom de l'autor entre parèntesis ( ) i s'acaba amb el títol del llibre on va sortir, entre claudàtors [ ].

Gràcies per endavant!

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Jo rai!, Carme Rosanas i Sa lluna"

TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 14 d’agost del 2014

Endevinalla 589

E589.- Una cosa que es veu un cop en un minut, / dos cops en un moment, / i encara que estiguis atent / no la veuràs en tota una vida.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluïsa "

dimecres, 13 d’agost del 2014

639.- Una altra sèrie numèrica

639.- Completa la següent sèrie numèrica: 19, 28, 36, 42, 44, 48…

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Allau i Alfonso Robles Motos "

dimarts, 12 d’agost del 2014

Endevinalla 588

E588.- Haig de viure tot un mes / i només tinc quatre “quartos”. / Vella de més de mil anys / i els “quartos” no m'he gastat. / Més de mil anys penso viure / i encara els tindré guardats.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dilluns, 11 d’agost del 2014

638.- Una altra sèrie lògica

638.- Podeu dir com continua aquesta sèrie lògica: 62, SS, 64, SE, 66, SS, 68, ST, 70, …

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Allau "

divendres, 8 d’agost del 2014

Anagrama Lletraferit 046


QUIN LLIBRE ÉS?

No negaré que els llibres digitals tenen alguns avantatges respecte als de paper però també presenten inconvenients. Estic segur que en un llibre tradicional no m'hauria passat mai el que m'ha passat en aquest e-book on, encara no sé quin botó he premut, però les lletres que formen el títol i el nom de l'autor s'han barrejat completament.
Podeu ajudar-me a desxifrar aquests anagrames per tornar a trobar els títols i els autors originals?

Com a pista us diré que el llibre en paper que estem buscant és força recent (menys de 10 anys) i, en conseqüència, és força provable que no formi part del catàleg de llibres d'ocasió de la BOTIGA ONLINE EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net/). De totes maneres, no estaria de més que hi anéssiu a fer una ullada. Segurament aquest llibre no hi serà, però potser podreu trobar algun producte que us resulti interessant. No se sap mai!

BOTIGA ONLINE
(http://elmagatzem.netne.net/)
LLIBRES D'OCASIÓ,
ARTICLES DE PAPERERIA,
ACCESSORIS DE TELEFONIA,
PRODUCTES DE GEOCATXING
I MOLTES ALTRES COSES.
Llibres d'ocasió a partir d'1 €!!



EDITAT EL 09.08.2014
PISTA 1: En el llibre original, el títol està format per 4 paraules i l'autor per 3.

EDITAT EL 11.08.2014
PISTA 2: L'autor és molt conegut, tant a Catalunya com fora del nostre país. Se'l coneix generalment pel seu nom i primer cognom, però l'anagrama inclou també el segon cognom que no és tan popular.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 7 d’agost del 2014

Endevinalla 587

E587.- A voltes sóc clara, / a voltes sóc bruna, / no tinc dos dies / igual figura.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

dimecres, 6 d’agost del 2014

637.- Tants caps, tantes gorres

637.- L'Artur, en Benet, en Carles i en Dídac porten unes gorres marcades amb una lletra (A, B, C o D) i un número (2, 4, 6 o 8). I ens diuen que: 1.- El número que va amb la C és dues vegades el número d'en Carles, 2.- La lletra que porta en Carles apareix en el seu nom, 3.- El número de l'Artur és el número d'en Dídac menys el número d'en Benet. 4.- El número de l'Artur és dues unitats inferior al d'en Dídac i 5.- La posició de la lletra d'en Benet a l'alfabet (A=1, B=2, etc.) és més gran que el número d'en Benet i aquest és igual que la posició de la lletra de l'Artur. Sabent tot això, podeu assignar a cadascú la lletra i el número corresponents a la seva gorra?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

dimarts, 5 d’agost del 2014

Endevinalla 586

E586.- Com es pot fer ballar la lluna?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

dilluns, 4 d’agost del 2014

636.- Comptant dies de vacances

636.- En Jan, Pol i Benet parlen de les seves vacances. En Pol ha estat de vacances dues vegades més temps que en Jan i dues vegades menys que en Benet, mentre que en Benet hi ha passat 30 dies més que en Jan. Pots dir quants dies de vacances han tingut cadascun?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

divendres, 1 d’agost del 2014

Refranyer Jeroglífic 058


QUIN REFRANY ÉS?

Sabem que els refranys són molt antics i que provenen de la nostra tradició oral que es perd en el temps...

Però potser encara venen de més lluny. Una troballa recent ha permès descobrir uns jeroglífics perduts on sembla que els catalans d'antigues civilitzacions ja ens van deixar les seves sentències més o menys enigmàtiques.

Avui us demano que m'ajudeu a desxifrar una d'aquestes imatges i, per si de cas necessiteu ajuda, us enllaço el blog d'en V. Pàmies que és tot un expert en això de les parèmies.
;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ