GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dijous, 31 de juliol del 2014

Endevinalla 585

E585.- Una dona preciosa / amb un vestit platejat, / que sempre gira la cara / de l'un i l'altre costat

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dimecres, 30 de juliol del 2014

635.- Les bessones, l'avi i el pollastre

635.- L'avi sempre confon les seves nétes bessones, Berta i Anna, encara que sap que una d'elles sempre menteix i l'altra sempre diu la veritat. Un dia, mentre les noies paren taula, l'avi pregunta a una d'elles que hi ha per dinar però amb el soroll dels coberts no entén la resposta i per això pregunta a l'altra: - Què ha dit la teva germana? i la noia li respon: - Ha dit que no hi ha pollastre, avi!. Podeu dir si hi havia o no pollastre per dinar?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dimarts, 29 de juliol del 2014

Endevinalla 584

E584.- Qui ha donat més vegades la volta al món?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

dilluns, 28 de juliol del 2014

634.- Les begudes verídiques

634.- Tres germans han anat a comprar beguda per fer una festa i, quan arriben a casa, troben el seu pare que els pregunta que han comprat. El primer noi contesta: “2 ampolles de llimonada, 6 de cola i 1 de taronjada”, el segon diu: “6 de llimonada, 2 de cola i 1 de taronjada” i el tercer explica: “1 de llimonada, 2 de cola i 1 de whisky”. El pare somriu i no s'estranya de les tres respostes contradictòries perquè ell sap que un dels seus fills sempre diu la veritat, un altre sempre menteix i l'altre alterna la veritat amb la mentida (mai no diu veritats o mentides seguides) per tant l'home ja sap quines begudes han comprat els nois. I vosaltres?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dissabte, 26 de juliol del 2014

Relats Conjunts de la Carme - JULIOL (COL·LECCIÓ DE MOMENTS)


La CARME del blog COL·LECCIÓ DE MOMENTS s'encarrega, per segon any consecutiu, de fer la substitució dels Relats Conjunts en vacances i ens convida a fer un relat inspirat per una foto de BARBOLLAIRE del blog UN LLOC PER A NOSALTRES que ens mostra unes bales de palla cobertes amb teixits de colors i preparades per fer de seient potser en alguna festa, doncs també veiem, a sobre d'una d'elles, tres copes de vi buides.

Aquesta vegada m'han sortit dos relats, de diferent mida però basats en la mateixa idea. Aquí els teniu:


PRIMER RELAT
EL CONCEPTE

«L'important és el concepte. Tota la resta és accessòria perquè el que realment vol la gent és que tot tingui un concepte. Hem de mantenir el concepte, per sobre de tot». Aquesta era la idea principal del missatge que el party manager insistia a fer-me entendre.

Jo no ho veia tan clar. Jo volia muntar una festa amb uns quants amics per celebrar l'acabament de les obres de remodelació de la meva masia al Priorat. El meu concepte de celebració es basava en llogar unes quantes cadires i taules pel jardí, fer un pica-pica de pa amb tomàquet acompanyat de formatges i embotits de la zona, obrir unes quantes ampolles del millor vi de la cooperativa de Gratallops i posar una mica de música d'aquesta que agrada a tothom. Però es veu que aquest concepte està passat de moda, resulta que si vols estar «à la page» no pots pretendre que la festa és un èxit si tothom s'ho passa bé. El concepte que «mola» és just el contrari: Tothom s'ho passarà bé, si la festa és un èxit.

I perquè la festa sigui un èxit, l'ha d'organitzar un professional. Un party manager expert que s'encarregarà de tot el que cal i també, sobretot, s'encarregarà de fer-te veure que les teves idees no valen per a res. I això és així perquè tu, a diferència d'ell, no tens «el concepte» al cap. No el tens i, sense dir-t'ho també t'ho deixarà ben clar, tampoc no el tindràs mai per molt que t'hi esforcis.

Per tant, no entendràs mai que en comptes de cadires i taules sigui millor que la gent segui en bales de palla cobertes amb draps de colors. Tu pots pensar que els teus convidats se sentiran incòmodes, que la palla seca els produirà picor a les cames, que els farà mal l'esquena si no tenen la possibilitat de recolzar-se en cap respatller... Però això és perquè no entens el «concepte ètnic» que tant triomfa actualment.

Tampoc entendràs que, en una festa al Priorat, sigui preferible deixar de banda els embotits, els formatges i, sobretot, els vins de la comarca substituint-los per sushi, sashimi i vi d'arròs japonès... Però això és simplement perquè no comprens el «concepte de globalització» que és el que tothom busca en aquests moments.

I encara menys entendràs perquè s'ha eliminat la música de ball i s'ha contractat un grup d'indis sioux (perdó, volia dir: «un grup de nadius americans»), que ens delectaran amb les seves danses tribals mentre el seu xaman no pararà, durant tota la festa, de recitar mantres que se'ns ficaran profunda i insistentment dins el cervell. Però, és clar, això és perquè el «concepte multicultural» se t'escapa.

Però no entendre tot això, no t'ha de fer patir gens. Només cal que et posis ens mans del teu party manager i tot anirà bé. No passa res si, al final, la festa dura menys del previst perquè tothom acaba amb mal de cap per culpa dels músics multiculturals, ni és cap problema que les úniques copes que es buidin siguin les que has omplert amb les ampolles de vi que has tret del teu celler particular quan has vist que ningú tastava aquell menjar globalitzat, ni cap convidat es queixarà malgrat marxin gratant-se les cames i amb un terrible mal d'esquena per causa del mobiliari ètnic... Ben al contrari, pots estar segur que tot això no serà cap impediment perquè tots els teus amics et felicitin i surtin ben satisfets de la teva festa. O és que penses que algú s'atrevirà a dir alguna cosa negativa, admetent d'aquesta manera davant de tothom que no ha estat capaç d'entendre «el concepte»?.

Per sort, jo sí que ho he entès. Per fi, he vist que l'expert tenia tota la raó quan insistia en destacar la importància del concepte per damunt de tot. De sobte, aquesta idea m'ha quedat perfectament clara. Només m'ha calgut veure l'elevada factura en CONCEPTE d'honoraris que m'ha presentat el meu prestigiós party manager.


*********************************************


SEGON RELAT
NO FEM EL RUC

El party manager ja havia enllestit la feina. Havia aconseguit muntar, en aquella masia tradicional i tan, tan... "catalana", una festa que complia fil per randa el concepte de multiculturalitat ètnica que buscava. N'estava ben satisfet!.

El propietari de la masia no compartia el mateix sentiment. Li havien parlat molt bé d'aquell expert organitzador de festes però, aparentment, l'únic que havia fet és omplir-li el jardí de bales de palla cobertes amb roba de colors vius i cobrar-li una fortuna per fer-ho. Per això, quan va veure, just abans de que arribessin els convidats, que els seus fills adolescents jugaven al jardí, fent l'animal i amb el perill de malmetre aquell "mobiliari ètnic" que havia pagat a preu d'or, els va renyar amb un crit que va sortir-li de l'ànima: "NENS, NO FEU EL RUC... QUE LA PALLA VA CARA!!!".


divendres, 25 de juliol del 2014

Enigma Visual 070


HO VEIEU BÉ?


És que es tracta d'això, de veure-ho bé...

Només cal fixar-se en la imatge i contestar la pregunta que hi surt.

Així que feu treballar la vista però sense oblidar-vos de l'enginy, eh?.
;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 24 de juliol del 2014

Endevinalla 583

E583.- Sóc animal de manera / què, mirat per un cantó, / resulto una bèstia fera / però llegit pel darrere / sóc animal petitó

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dimecres, 23 de juliol del 2014

633.- Campionat d'atletisme enrevessat

633.- En Joan, Antoni i Pere s'han repartit les medalles d'or, plata i bronze d'un campionat d'atletisme. Si en Joan hagués sigut tercer, l'Antoni no va arribar després d'en Pere i si en Joan va ser el primer, l'Antoni no va arribar abans que en Pere. Per altra banda, si l'Antoni hagués estat tercer, en Pere no hauria estat primer i si l'Antoni hagués estat primer, en Pere no hauria estat l'últim. I per acabar, si Pere no va arribar el primer ni l'últim, l'Antoni no va arribar abans que en Joan. Podeu dir-nos com es van classificar?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

dimarts, 22 de juliol del 2014

Endevinalla 582

E582.- Dono descans al cansat / i m'estima el desvagat. / Sóc necessari al malalt / per curar-se del seu mal.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sa lluna "

dilluns, 21 de juliol del 2014

632.- El manobre i l'escala de mà

632.- Un manobre està a l'esglaó central d'una llarga escala de mà amb la qual està pujant material al paleta que treballa arreglant una claraboia. Puja tres esglaons més quan li agafa un atac de vertigen que el fa baixar cinc esglaons de cop. Com no vol passar per un covard, s'arma de valor i aconsegueix pujar set esglaons d'una tirada. Un petit descans i una forta inspiració li permeten arribar a dalt de tot superant els últims sis esglaons. Quants esglaons té l'escala?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

divendres, 18 de juliol del 2014

Peces Literàries 009


QUÈ HI DIU AQUÍ?


Us havia preparat una interessant (o no) citació literària i quan la portava cap aquí, m'ha caigut de les mans i s'ha fet miques.

Podeu ajudar-me a recompondre-la, ordenant totes les peces?.

Perquè ho tingueu més fàcil us diré que comença primer amb la citació pròpiament dita, continua amb el nom de l'autor entre parèntesis ( ) i s'acaba amb el títol del llibre on va sortir, entre claudàtors [ ].

Gràcies per endavant!


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas i Assumpta "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 17 de juliol del 2014

Endevinalla 581

E581.- Amb un mut “vàreig” estar / i el seu secret em va dir, / tot i que no pot parlar. / Jo res no “vàreig” oir / i sé tot el que em va dir.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

dimecres, 16 de juliol del 2014

631.- Els sobres de cromos esportius

631.- En Jan ha guardat la seva col·lecció de cromos en sis sobres que contenen 6, 12, 14, 15, 23 i 29 cromos respectivament. En alguns dels sobres hi ha cromos de futbol i en altres de bàsquet però mai poden estar barrejats els dos esports al mateix sobre. En Jan ens ha regalat un dels sobres i a ell li han quedat el doble de cromos de futbol que de bàsquet. Podeu dir quants cromos ens ha donat en Jan?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Roselles "

dimarts, 15 de juliol del 2014

Endevinalla 580

E580.- Tu que saps tant de llegir / i presums tant de saber, / què és allò que no té boca / i que quan està obert parla / i quan està tancat no diu res?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dilluns, 14 de juliol del 2014

630.- Un gran viatger

630.- Un gran viatger de la cort del rei En Jaume és recordat per les seves expedicions. Entre elles destaquem la primera vegada que va anar al ducat de Neopàtria on va conèixer la princesa grega Tessàlia, el viatge al nord d'Europa on va ser el primer en documentar en català una aurora boreal o l'expedició a Jordània on, perdut pel mig del desert, va descobrir per casualitat les antigues runes de Petra. És possible que amb totes aquestes dades ja sapigueu de quin personatge estem parlant, per tant us serà fàcil dir-nos en quin dels seus viatges va morir a causa d'una greu infecció provocada per una mossegada del seu cavall. Ho sabeu?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

divendres, 11 de juliol del 2014

Anagrama Lletraferit 045


QUIN LLIBRE ÉS?

No negaré que els llibres digitals tenen alguns avantatges respecte als de paper però també presenten inconvenients. Estic segur que en un llibre tradicional no m'hauria passat mai el que m'ha passat en aquest e-book on, encara no sé quin botó he premut, però les lletres que formen el títol i el nom de l'autor s'han barrejat completament.
Podeu ajudar-me a desxifrar aquests anagrames per tornar a trobar els títols i els autors originals?

Com a pista us diré que el llibre en paper que estem buscant és força recent (menys de 10 anys) i, en conseqüència, és força provable que no formi part del catàleg de llibres d'ocasió de la BOTIGA ONLINE EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net/). De totes maneres, no estaria de més que hi anéssiu a fer una ullada. Segurament aquest llibre no hi serà, però potser podreu trobar algun producte que us resulti interessant. No se sap mai!

BOTIGA ONLINE
(http://elmagatzem.netne.net/)
LLIBRES D'OCASIÓ,
ARTICLES DE PAPERERIA,
ACCESSORIS DE TELEFONIA,
PRODUCTES DE GEOCATXING
I MOLTES ALTRES COSES.
Llibres d'ocasió a partir d'1 €!!



EDITAT EL 12.07.2014
PISTA 1: En el llibre original, el títol està format per 3 paraules i l'autor per 2.

EDITAT EL 14.07.2014
PISTA 2: El títol està format per 2 substantius i 1 preposició. L'autor per un nom i un cognom, amb la particularitat que el nom és un hipocorístic femení.



TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Roselles "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 10 de juliol del 2014

Endevinalla 579

E579.- Hi ha qui la té llarga, / hi ha qui la té curta, / hi ha qui la té neta, / hi ha qui la té bruta.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Alfonso Robles Motos "

dimecres, 9 de juliol del 2014

629.- Una igualtat desigual

629.- Movent només una xifra, feu que sigui certa la igualtat següent: 101 – 102 = 1

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dimarts, 8 de juliol del 2014

Endevinalla 578

E578.- Sóc un animal curiós, / com més madur em vaig fent / més verd sóc.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

dilluns, 7 de juliol del 2014

628.- El venedor ambulant

628.- Un venedor ambulant està parlant amb un possible client que li està preguntant el preu d'un dels seus productes: - Quant per un?; - Un, us costarà 3 euros; - I per deu?; - 6 euros; - I per dos-cents?; - 9 euros... Heu pogut deduir quin producte vol comprar el client?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

divendres, 4 de juliol del 2014

Refranyer Jeroglífic 057


QUIN REFRANY ÉS?

Sabem que els refranys són molt antics i que provenen de la nostra tradició oral que es perd en el temps...

Però potser encara venen de més lluny. Una troballa recent ha permès descobrir uns jeroglífics perduts on sembla que els catalans d'antigues civilitzacions ja ens van deixar les seves sentències més o menys enigmàtiques.

Avui us demano que m'ajudeu a desxifrar una d'aquestes imatges i, per si de cas necessiteu ajuda, us enllaço el blog d'en V. Pàmies que és tot un expert en això de les parèmies.
;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sa lluna "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 3 de juliol del 2014

Endevinalla 577

E577.- Unes fustes llargues i primes / amb ànimes de color, / quan tenen la punta fina / dibuixen i ho pinten tot.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dimecres, 2 de juliol del 2014

627.- Una triple igualtat

627.- Donada aquesta triple igualtat (AB x C = DE x F = GH x I), pots substituir cadascuna de les lletres per les xifres de l'1 al 9, sense repetir-ne cap, mantenint la igualtat?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dimarts, 1 de juliol del 2014

Endevinalla 576

E576.- Llarg i prim / amb el nas negre. / Vestit de fusta, / guixo i escric. / Com més ho faig, / sóc més petit.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sa Lluna "