GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 30 d’abril del 2014

609.- Embolics de família

609.- El germà del fill d'en Jan té un amic homònim del pare del seu germà. Aquest seu amic homònim és, al seu torn, germà del fill d'en Benet que és germà polític d'en Jan. Pots dir com es diu l'amic i quin parentiu té amb en Jan?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme "

dimarts, 29 d’abril del 2014

Endevinalla 558

E558.- Tots porten el mateix nom / sent de pares diferents. / N'hi ha de negres que canten, / n'hi ha de taronja i són muts / i n'hi ha de ceba que piquen.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dilluns, 28 d’abril del 2014

608.- Comprant als encants

608.- En una parada dels encants venen llibres antics a 8 €, còmics vells a 1 € i cromos a 0'5 €. Un noi, incapaç de decidir que li agrada més, pren una decisió salomònica i li diu al venedor: Tinc 40 € per poder gastar, doni'm 20 objectes diferents de la seva parada, si us plau!. Podeu calcular quants objectes de cada classe li va donar el venedor?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme "

dissabte, 26 d’abril del 2014

Relats Conjunts (abril - 2014)


Des del blog RELATS CONJUNTS ens proposen escriure un relat inspirat pel quadre "Passeig sota la pluja" (Leonid Afremov).



UNA FEINA COMPLICADA

Fa mal dia, plou i fa fred. I jo estic gelat, xop i estic tenint un dia pèssim.

Sobre el paper tot quadrava, avui és 23 d'octubre i per tant entrem al zodíac de l'escorpí. La constel·lació de l'escorpí és als 210º de longitud i això marca la direcció sud-oest. Si apliquem la ciència de la numerologia al mot “escorpí” ens resulta el número 4 i un múltiple de 4 ha de ser la distància a recórrer. Amb aquestes dades damunt del mapa, va sortir aquest poble i cap aquí que he vingut.

El primer problema ha estat que jo no sabia que estaven celebrant la seva festa major i, és clar, m'he trobar els carrers plens de gent. Però, pel que vull fer jo, no em convenia tanta gentada pel carrer. Les coses comencen malament, anava pensant mentre passejava per la rambla d'aquest poble (que per cert és molt maca, amb tots aquests arbres centenaris que la tardor ha carregat de fulles ataronjades i aquest munt de fanals que ho il·luminen tot) i mentre esperava que arribés una solució de ves a saber on.
De sobte, s'ha posat a ploure i la gent ha començat a marxar o ha entrat als locals encara oberts. Just el que estava esperant, us direu. Doncs no, perquè el xàfec ha estat tan fort que no ha quedat ningú. I, pel que vull fer jo, necessito que hi hagi almenys una persona al carrer.

O sigui que ja ho veieu. Aquí estic esperant, entomant la pluja i veient com el meu pla se'n va en orris per culpa del temps. I és que ja gairebé és mitjanit. Si no ho puc fer abans de les dotze, ja no serem al dia 23 i se'm desmunta totalment la planificació, el “modus operandi” com si diguéssim. Fa un mes, quan li tocava a “balança”, també em va anar d'un pèl de no sortir-me'n però vaig pensar que, al ser la primera vegada, havia pagat la patenta (la 'novatada' que dieu alguns). Per això aquesta vegada he vingut més preparat però, tot i així, no paren de sorgir problemes. No he estat mai partidari de llençar la tovallola però si avui no me'n surto ho deixo córrer tot. Ja ho sé que només és la segona vegada que ho provo, però això no és tan divertit com em pensava...

Calla, que allí veig una parella caminant sota un paraigües. Encara sort, ells em serviran. De fet, és igual que en siguin dos que un. Sembla que al final si que ho podré fer. Me n'alegro perquè, després de rumiar-lo tant, em sabria greu no seguir amb el meu pla. Espero que el mes que ve, “sagitari”, tot vagi més rodat. I és que, quan vaig decidir convertir-me en l'esbudellador del zodíac numèric, no tenia ni idea que això de ser assassí en sèrie donés tants maldecaps.

divendres, 25 d’abril del 2014

Peces Literàries 006



QUÈ HI DIU AQUÍ?

Us havia preparat una interessant (o no) citació literària i quan la portava cap aquí, m'ha caigut de les mans i s'ha fet miques.

Podeu ajudar-me a recompondre-la, ordenant totes les peces?.

Perquè ho tingueu més fàcil us diré que comença primer amb la citació pròpiament dita, continua amb el nom de l'autor entre parèntesis ( ) i s'acaba amb el títol del llibre on va sortir, entre claudàtors [ ].

Gràcies per endavant!


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! i Carme "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 24 d’abril del 2014

Endevinalla 557

E557.- És petit, petit / i tot i ésser pobre / diu que és ric-ric

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dimecres, 23 d’abril del 2014

607.- Homenatge a Albert Sánchez Piñol

Avui és Sant Jordi i, per celebrar-ho, he volgut dedicar l'enigma als llibres.

Aquesta vegada he triat un autor força famós però que jo he descobert enguany quan em vaig decidir a llegir VICTUS i em va enganxar. Em refereixo, evidentment, a Albert Sánchez Piñol i és d'un text seu d'on he tret l'enigma d'avui.

Sé que és un autor molt llegit i ben conegut però també estic convençut que la solució a l'enigma pot sortir sense haver llegit el llibre. Per això, us demanaria que els que si l'heu llegit no intentéssiu simplement "recordar" la resposta (o que us aixequeu de la cadira per anar a buscar-la directament al llibre) sinó que procuréssiu treure-la aplicant la deducció. Segur que així serà més divertit i l'enigma donarà molt més joc!. :-))

Aquí teniu l'enigma:

607.- Albert Sánchez Piñol (Barcelona, 1965) és un antropòleg, africanista i escriptor català. És autor de les novel·les 'La pell freda' (2002), 'Pandora al Congo' (2005) i 'Victus' (2012), també ha publicat reculls de contes com 'Les edats d'or' (2001) i 'Tretze Tristos Tràngols' (2008). I és un dels seus contes el que us adapto en forma d'enigma mental a continuació:
La mare zebra està intentant ensenyar al seu fill, les lleis de supervivència a la selva. Quan beguis, no et refiïs, li diu, els lleons s'amaguen pels voltants dels abeuradors. Els lleons corren més que les zebres però, si pots escapolir-te de la primera embranzida no hauràs de patir, li recorda, per als lleons caçar zebres és una activitat esportiva i de seguida se n'avorreixen en canvi les lleones són més perseverants, molt més. Aquesta pell nostra tan peculiar, a ratlles blanques i negres, no és un caprici, és una defensa, li explica, endinsa't en la vegetació més alta que trobis, a contrallum, i [els lleons] quedaran encegats. Li repeteix una vegada i una altra que en cas d'emergència, busqui l'empara de pedres i rocams o que busqui un riu i s'hi llanci de cap. Però la jove zebra no se l'escolta i la mare perd la paciència.
- Vols fer el favor d'atendre!. Això que t'explico et pot salvar la vida!!, li crida.
- És que és molt avorrit, mare!. Total, només cal fer una cosa en un cas així!
- Ah!, sí?. Una cosa sola?. Doncs, digues espavilat. Quina és aquesta única cosa que has de fer per salvar-te quan una lleona afamada ataqui la nostra manada?
Podeu contestar, tal com fa Albert Sánchez Piñol al seu conte, la pregunta de la mare zebra?

FELIÇ DIA DE SANT JORDI
A TOTHOM!!


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

dimarts, 22 d’abril del 2014

Endevinalla 556

E556.- Al néixer portava cua / i de gran sóc escuada. / A les nits canto a la lluna, / fent rac-rac fins que s'amaga.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme "

dimarts, 15 d’abril del 2014

Patufet: Noms d'esposes (Especial Setmana Santa - 2014)


Torna a arribar aquesta setmana de vacances (pels que en feu és clar :-D) i, per tercer any consecutiu us torno a presentar un enigma especial que he tret de les pàgines d'un antic "Patufet" dels que guardo de quan era petit.

Per aquesta ocasió he escollit la contraportada de l'exemplar nº 44 (Any 3 - 2ª època) del 31 de juliol de 1970. Es tracta d'una espècie d'auca amb 9 vinyetes que ens mostren els noms més "apropiats" per a les dones segons la professió del seu marit. Jo he esborrat de la imatge aquests noms femenins i us proposo que els endevineu.

Teniu tota una setmana per fer-ho i per anar rumiant. Fins dimarts que ve no publicaré cap més enigma i ens centrarem en trobar aquests 9 noms amagats. No tanco els comentaris però aquesta vegada NO hi deixeu la resposta, quan us penseu que en sabeu algun m'ho dieu per mail. Acceptaré només una resposta per persona i dia per a cada una de les incògnites (si algú me n'envia més d'una només tindré en compte la primera que he rebut). A partir de demà, jo aniré posant als comentaris els noms dels encertants i afegint alguna pista si cal.

Per si no s'acaba de veure bé la imatge, a continuació us copio el text deixant en blanc les incògnites que heu de trobar:

NOMS D'ESPOSES

1.- Per a la d'un metge: ____________.

2.- La d'un pelegrí: ____________.

3.- La d'un soldat: ____________.

4.- La d'un jardiner: ____________.

5.- La d'un escalador: ____________.

6.- La d'un farmacèutic: ____________.

7.- La d'un tocòleg: ____________.

8.- La d'un pastor: ____________.

9.- La de tots els altres: ____________.


A veure qui en troba més!
Recordeu que NO HEU D'ESCRIURE CAP RESPOSTA ALS COMENTARIS, envieu-me-les per mail a macabeu2008@gmail.com.

BONA SETMANA SANTA
I FELIÇ PASQUA!!



LLISTA DE PARTICIPANTS (NOMBRE D'ENCERTS):

ELFREELANG (9), JO RAI! (9), LLUNA (8), ASSUMPTA (5), PONS (3), JOMATEIXA (2)
-TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS-

dilluns, 14 d’abril del 2014

606.- Càlculs universitaris

606.- Aquest matí, quan els alumnes de matemàtiques de la Gran Universitat de l'illa de l'Escaquer han entrat a l'aula, s'han trobat a la pissarra els següents càlculs inacabats:
4 * 2 = 6282, 6 * 2 = 84123, 8 * 4 = 124322, 12 * 4 = ?
El professor els ha demanat que trobin la solució de l'última operació i que expliquin en què es basa aquest resultat. No cal dir que els alumnes us agrairien molt que els donéssiu un cop de mà en aquesta tasca. Podeu ajudar-los?


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sergi i Lluna "

divendres, 11 d’abril del 2014

Anagrama Lletraferit 042


QUIN LLIBRE ÉS?

No negaré que els llibres digitals tenen alguns avantatges respecte als de paper però també presenten inconvenients. Estic segur que en un llibre tradicional no m'hauria passat mai el que m'ha passat en aquest e-book on, encara no sé quin botó he premut, però les lletres que formen el títol i el nom de l'autor s'han barrejat completament.
Podeu ajudar-me a desxifrar aquests anagrames per tornar a trobar els títols i els autors originals?

Com a pista us diré que el llibre en paper que estem buscant és força recent (menys de 10 anys) i, en conseqüència, és força provable que no formi part del catàleg de llibres d'ocasió de la BOTIGA ONLINE EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net/). De totes maneres, no estaria de més que hi anéssiu a fer una ullada. Segurament aquest llibre no hi serà, però potser podreu trobar algun producte que us resulti interessant. No se sap mai!

BOTIGA ONLINE
(http://elmagatzem.netne.net/)
LLIBRES D'OCASIÓ,
ARTICLES DE PAPERERIA,
ACCESSORIS DE TELEFONIA,
PRODUCTES DE GEOCATXING
I MOLTES ALTRES COSES.
Llibres d'ocasió a partir d'1 €!!



EDITAT EL 12.04.2014
PISTA 1: En el llibre original, el títol està format per 3 paraules i l'autor per 2.

EDITAT EL 13.04.2014
PISTA 2: Les 3 paraules del títol són un article en singular, un substantiu que indica una professió i un adjectiu.

EDITAT EL 14.04.2014
PISTA 3: Les 3 paraules del títol són un article en singular i femení, un substantiu que indica una professió que no pot fer tothom i un adjectiu que conté la "Ç".


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 10 d’abril del 2014

Endevinalla 555

E555.- Visc dintre i fora de l'aigua, / sóc gra i nota musical / i nedo i salto com cal.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

dimecres, 9 d’abril del 2014

605.- Civisme al transport públic

605.- Segons la Norma del Civisme de l'ajuntament de Barcelona, en quin cas una persona jove, forta i sana que viatja en autobús no ha de cedir el seu seient a una velleta invàlida?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

dimarts, 8 d’abril del 2014

Endevinalla 554

E554.- Tinc la panxa ben ratllada, / amb el foc m'hi avinc molt bé / i per fer la costellada / de primera us serviré.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

dilluns, 7 d’abril del 2014

604.- Taronger self-service

604.- En una casa rural tenen 20 clients i a l'hora dels postres els deixen collir la fruita directament de l'arbre que desitgin de l'hort. Avui tots s'han decidit pel taronger, l'arbre tenia 37 taronges que es reparteixen de la següent manera: 6 per cada home, 1 per cada dona i mitja per cada nen. Pots calcular quants homes, dones i nens hi ha?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme "

dissabte, 5 d’abril del 2014

Joc de Lletres de Sant Jordi (TUMATEIX LLIBRES)


El Blog TUMATEIX LLIBRES ens convida, un any més, a participar en un JOC DE LLETRES de SANT JORDI.

Es tracta de fer un o dos microcontes amb un màxim de 50 paraules cadascún, que continguin obligatòriament els mots "assassinat" i "rosa" i almenys una de les paraules "cocodril", "granota" i "gallina". Els microrelats participants apareixeran al blog JOCS DE LLETRES i optaran al premi d'un lot de llibres. Animeu-vos a participar, el termini s'acaba el 18 d'abril.

Jo n'he fet dos. Encara que podríem dir que coincideixen en ser de "temàtica policial", els he volgut fer ben diferents jugant amb les diverses accepcions de les paraules que ha triat la Jomateixa. Aquí els teniu:

LES APARENCES ENGANYEN
Li semblà veure una granota amb una rosa a la boca sobre aquell tronc que flotava dins l'estany i, estranyada, la gallina s'hi apropà per comprovar-ho. Si no hagués estat tan curiosa o si s'hagués adonat a temps que el tronc era un cocodril, s'hauria pogut evitar un assassinat avícola.

LES APARENCES NO ENGANYEN
Fou molt fàcil identificar al fill de l'amo, sospitós d'assassinat, que s'havia camuflat com un gallina entre els obrers de la fàbrica del seu pare. Sota la granota de la feina se li veia clarament el suèter rosa de la marca del cocodril.


divendres, 4 d’abril del 2014

Refranyer Jeroglífic 054


QUIN REFRANY ÉS?

Sabem que els refranys són molt antics i que provenen de la nostra tradició oral que es perd en el temps...

Però potser encara venen de més lluny. Una troballa recent ha permès descobrir uns jeroglífics perduts on sembla que els catalans d'antigues civilitzacions ja ens van deixar les seves sentències més o menys enigmàtiques.

Avui us demano que m'ajudeu a desxifrar una d'aquestes imatges i, per si de cas necessiteu ajuda, us enllaço el blog d'en V. Pàmies que és tot un expert en això de les parèmies.
;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 3 d’abril del 2014

Endevinalla 553

E553.- Jo tot sol sóc molt petit, / si estic amb altres som grans, / sent tan petit com abans; / endevina'm eixerit?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dimecres, 2 d’abril del 2014

603.- La definició del faraó

603.- Un faraó egipci li va enviar a un monarca babilònic, la següent definició: “És un gran temple suportat per una columna; aquesta columna té dotze ciutats; cada ciutat, trenta arcs; cada arc té dues dones, una blanca i una negra”. Pots ajudar al rei de Babilònia i dir-li de què està parlant el faraó?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

dimarts, 1 d’abril del 2014

Endevinalla 552

E552.- Sóc petita, entremaliada, / no tinc gust, olor i color / però sóc llesta, i la mare / de tots els rius, i dels llacs / i els oceans que hi ha al món.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "