GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dijous, 2 d’octubre del 2014

6è aniversari


Avui XAREL-10 fa sis anys!!

Ja ha passat un altre any i ja ha tornat a arribar el dia de l'aniversari del blog. Així que, per no perdre el costum dels aniversaris anteriors, us presento una mica de resum del que ha passat per aquí els últims dotze mesos. Un resum que, com ja he dit que no és qüestió de perdre el costum ;-D, he dividit en els tres apartats de sempre:

Primer, els números. Fets els comptes corresponents, comprovem que porto publicats 649 Enigmes Mentals, 598 Endevinalles, 71 Enigmes Visuals, 47 Anagrames Lletraferits, 59 Refranyers Jeroglífics, 29 Passatemps Clàssics (més concretament, 18 Encreuats Temàtics i 11 Peces Literàries), 24 "Fragment Parcial", 24 "Qui sóc?" i 49 d'Especials (aquests últims dins dels Apunts Homenatge, per les Vacances, etc). Per tant, un total de 1550 enigmes (245 publicats enguany) que, tal com ha de ser, són la gran majoria dels 1778 posts publicats fins ahir.

Segon, les estadístiques. Una consulta al comptador HISTATS.com ens diu que, des del 01.10.2013 al 30.09.2014 aquest blog ha rebut 15.324 visites (amb una mitjana de 42 diàries i amb un màxim de 80 el dia 22.11.2013). Aquests visitants utilitzeu els navegadors: CHROME (54.6%), FIREFOX (24.7%), INTERNET EXPLORER (9.5%), SAFARI (9.1%), ANDROID (1.9%), OPERA (0.1%)... i com Sistema Operatiu: WINDOWS (82.4%) [W7 (41.9%), W8 (18.2%), XP (13.6%), VISTA (8.0%), W2000 (0.6%)...], APPLE (11.7%), LINUX (4.0%), Dispositiu MÒBIL (1.9%)... He rebut visites de 52 països dels quals cito, per ordre, els 5 primers: ESPANYA, ESTATS UNITS, ALEMANYA, FRANÇA i ANDORRA.

Tercer, els posts que han destacat per un motiu o altre. Els que heu llegit algun dels meus resums anuals anteriors, sabeu que en aquest apartat només incloc els posts apareguts al XAREL-10 però enguany vull començar fent una excepció a aquesta norma per parlar d'un escrit que no va sortir aquí però del que també en sóc responsable. Em refereixo al post que posava punt i final a una etapa d'un projecte blogaire que, durant els últims tres anys, em va donar força feina, uns quants maldecaps i, sobretot, moltes satisfaccions. Com molts ja haureu endevinat, estic parlant del post que vam fer en XEXU i jo mateix anunciant l'aturada indefinida dels Premis C@ts.
Aquesta va ser una mala notícia per començar el sisè any de vida del blog però que, d'alguna forma, reflectia una tendència a la baixa en la interacció blogaire que cada vegada es va notant més. Parlo en general, està clar que l'activitat que fa uns anys feia bullir la Catosfera no és la mateixa, amb les excepcions que calguin, que la que hi ha en l'actualitat; però també parlo en el meu cas particular, la meva activitat participativa i "comentativa" també ha anat baixant cada vegada més. I, naturalment, això queda palès en aquest resum on, a part de les meves participacions mensuals als Relats Conjunts i la meva col·laboració en mitja dotzena comptada de Jocs Literaris [els proposats per la CARME (Col·lecció de moments) al febrer, per J.M. TIBAU (Tens un racó dalt del món) i la ROSER (Antaviana) al març, per la JOMATEIXA (Tumateix llibres) a l'abril i, finalment. les "substitucions" dels Relats Conjunts que també la CARME ens va proposar al juliol i a l'agost], només puc citar com "posts destacats", el dels enigmes dels Simpsons que vaig publicar per celebrar el CT1800 del Pons's Blog i l'enigma de la vida que vaig fer per apuntar-me a un MEME proposat per l'ASSUMPTA (Blog de l'Assumpta).
Com veieu, no ha estat un any amb molta feina en aquest sentit i, potser per això, me n'he buscat una altra. Una de les activitats blogaires que molts feu però a la que jo no m'he apuntat mai és la de publicar la llista anual dels llibres que llegim. No ho feia perquè tampoc no he fet mai, ni per a mi, cap llista dels llibres que llegeixo. No ho considerava necessari, jo tinc (tenia) una manera de llegir bastant caòtica, no m'agradava tenir llibres pendents per llegir, ni estava gaire al cas de les novetats, rellegia sobretot de la meva biblioteca de casa i per tant mai m'havia passat pel cap anar apuntant-me les lectures. Això ha canviat força degut a les moltes recomanacions de llibres que trobo a més d'un dels vostres blogs i també a la possibilitat de llegir en ebook, que fa pocs anys jo no tenia. I com que han canviat les circumstàncies, també ha canviat la meva opinió i m'he decidit, per fi, a publicar la meva "llista de llibres llegits". Per això he creat la pàgina "LECTURES", que a partir d'avui trobareu a la barra superior del XAREL-10 i que aniré actualitzant amb els llibres que vagi llegint. Si és del vostre interès, en podem parlar en els comentaris d'aquella mateixa pàgina.

I d'ara endavant, què?. Doncs, malgrat declarar-me afectat per la "baixada de tensió general" que sembla atacar a bona part de la Catosfera d'un temps ençà i admetre que potser sí que aquest és un format esgotat que s'ha vist superat per Facebooks i Twitters, això no vol dir que vulgui deixar-ho còrrer, ni molt menys. El LLIBRE sembla que té corda per estona i i jo encara m'ho passo bé fent el blog junt amb vosaltres (perquè he de reconèixer que sense la vostra presència això no seria el mateix). :-))
En aquest sentit, en l'afany de millorar el blog i recollint una proposta que l'ASSUMPTA em va fer fa uns dies, he preparat una consulta no vinculant ;-) sobre els horaris del XAREL-10 que trobareu just al final d'aquest mateix post i on us agrairia que participéssiu.
Així que si ajuntem que el LLIBRE encara no ha acabat els enigmes ni les endevinalles, que jo m'ho segueixo passant bé per aquí i que espero que vosaltres també continueu tenint ganes de jugar una estona cada dia, sembla que tenim els ingredients necessaris per garantir que, almenys de moment, el XAREL-10 seguirà en marxa i jo podré continuar dient-vos...

MOLTES GRÀCIES
PER PASSAR PER AQUÍ !!


EDITAT EL 01/11/2014:

Ha passat el termini de gairebé un mes que ens havíem donat per contestar l'enquesta i és hora de comentar els resultats.

S'han rebut un total de 14 vots, repartits de la següent manera:
Opció 1 - Durant tot el dia, en el mateix horari que ara (majoritàriament de 9 a 21 hores) = 4 vots (29%)
Opció 2 - Durant tot el dia, però avançant una mica l'horari (majoritàriament de 7 a 19 hores) = 2 vots (14%)
Opció 3 - Només al matí (majoritàriament de 8 a 12 hores) = 1 vot (7%)
Opció 4 - Sempre a la mateixa hora (exactament a les 9:00) = 0 vots (0%)
Opció 5 - Quan al LLIBRE li vagi bé. Total, és ell qui mana aquí. = 6 vots (43%)
Opció 6 - Cap de les anteriors perquè, sobre aquest tema, tinc una molt bona idea que t'explico a continuació... = 1 vot (7%)

L'únic votant de l'opció 6 proposava un horari de 10 a 15 perquè "és la franja horària en que puc estar davant d'un ordinador". Una mica en la mateixa línia un altre de vosaltres em diu que "podria el LLIBRE no publicar en horari de dinar o sopar?? ;)". Dins el mateix apartat de bones idees també heu dit que seria millor tenir "unes hores fixes de publicació. Podrien sortir [els enigmes] durant tot el dia (per no perjudicar a la gent que treballa) però sabríem l'hora", una idea que queda compensada per una altra en sentit totalment contrari que apunta que "podries fer-ho encara més aleatori, amb un generador d'hores i minuts aleatoris dintre del marge de temps triat per la gent". Una darrera aportació, ho resumeix dient que "cap idea podria ser millor que la del LLIBRE, per això només diré que amb més varietat d'horaris pot arribar més gent a contestar els enigmes".

Doncs llegit això i vist el resultat de l'enquesta, la conclusió és que els enigmes continuaran sortint repartits durant tot el dia com fins ara menys quan al LLIBRE li vagi bé fer una altra cosa. :-DD

Gràcies a tots els que hi heu participat!!

17 comentaris:

Lluna ha dit...

A mi l'horari m'és una mica igual, he posat el que hi ha ara, però qualsevol altre m'estarà bé, (ejem, potser el de fixe a les 9 li treu emoció al assumpte)

Bon dia Mc!!

Carme Rosanas ha dit...

Com que és una consulta no vinculant i el LLIBRE sempre mana a la seva manera... He decidir votar de la manera més lògica... El que digui el LLIBRE, sempre va i anirà a missa...

Assumpta ha dit...

MOLTES FELICITATS, MAC!!

I, per mooooooooolts anys!!! ;-))

Com ja diu la cançó, "Els vells blogaires mai no moren", a més, el teu blog segueix guanyant participants! :-) Vull dir que, per molt que hi hagi gent que desaparegui d'aquest món (virtual!), de tant en tant segueix entrant alguna persona nova i això em dóna molta alegria! :-)

Ja he votat... He votat el que jo voldria (que els posts sortissin sempre al migdia com a molt) i, a més, he fet una altre proposta :-DD

Enhorabona per la nova pestanya del blog... evidentment, súper-ben-organitzada! ;-)))

Assumpta ha dit...

Ai!! M'he oblidat de signar la proposta... però bé, amb el rotllo que he posat, si la fas pública ningú que em conegui una mica dubtarà que he estat jo :-DDD

sa lluna ha dit...

FELICITATS, XAREL-10 i a tu MAC per fer-ho possible!!

He firmat la proposta i he afegit un comentari ;)
Aferradetes i bon dia! :)

Lluna ha dit...

Que malament, que malament, que malament!!!!

Tanta explicació m'ha despistat!!!
Sorry!!
Moltes Felicitats pel blog!!!
Moltes felicitats a tu Mc!!!
I moltes felicitats al LLIBRE!!!

Anònim ha dit...

Moltes Felicitats! Està molt bé 6 anys d'enigmes! Gairebé atrapes l'edat del meu bloc (ho veig complicat ;P)

Deixem fer càlculs... 1.989 que tinc jo menys 1778 posts que tens tu... Només ens portem 211 posts! Es clar, com que ets un masoquista i també publiques en cap de setmana m'acabaràs atrapant algun dia.

Contant el mateix periode el meu bloc ha rebut 25.879 visites, això vol dir que el teu bloc té una popularitat del 60% del meu bloc, i això es molt ;)

Jo soc Chrome i W7, no es pot ser més tòpic xD

Tot un honor que hagis participat en el CT1800 ^^

Mola la pàgina de lectures, està ben endreçada. Només li falta posar-lis nota ;)

Moltes gràcies per seguir existint!!

Anònim ha dit...

Felicitats MacAbeu!! Per molts anys!

Sergi ha dit...

ja he participat a la consulta, no sé què em passa tu, em posen qualsevol cosa per votar a dia d'avui i no ho puc evitar!

Per molts anys Mac, Llibre i xarel-10! Com m'agrada que aquest blog segueixi endavant, i com m'agraden aquests posts de resum de l'any que fas! T'agraeixo el record per c@ts, realment va ser dur deixar-ho, però encara penso que va ser assenyat.

La catos va de davallada, però aquí seguim, com podem. Encara ens ha de donar moltes alegries, no? I en aquest blog sempre en trobem, d'alegries. I bones estones. Així que espero celebrar-ne molts més amb tu. I escolta, si hem de dinamitzar el tema, es dinamitza, eh! A veure si se'ns acudeix alguna iniciativa per engrescar el personal!

Ah, i finalment, no cal dir que ara mateix aniré a la pestanya de llibres, m'encanta que l'hagis fet! Ja és alguna cosa, després de tant temps de demanar-te la llista de lectures, hahaha! Ara me la miro, i segur que em deprimiré, ja que darrerament vaig a pas de tortuga i tu ets com un cicló. Això farà que encara augmenti més la teva admiració cap a tu!

Salvador Macip ha dit...

Moltes felicitats! Fan goig, tots aquests números!

McAbeu ha dit...

LLUNA: Ja veurem que surt de l'enquesta, el LLIBRE intentarà adaptar-se al que li digueu (sempre que li vagi bé fer-ho, és clar :-DD)
Gràcies per les felicitacions!! :-)

CARME: Tu si que saps com funcionen les coses aquí. :-DDD

ASSUMPTA: Gràcies!!. Els "vells blogaires" volem seguir donant guerra encara que sigui a un ritme més lent. I tant que sí!! :-))
M'alegro que t'hagi agradat la nova pestanya de lectures, ja saps que tens una mica de "culpa" de que, per fi, m'hagi decidit a fer-la. :-)

SA LLUNA: Moltes gràcies i aferradetes!! :-))

PONS: ANYS= Seria més fàcil que t'atrapés si no t'entestessis, tu també, a complir-ne un més cada any. POSTS= És veritat que publico algun dissabte que altre, però també és cert que faig més vacances que tu. Potser si publiquessis un dia sí, un dia no, durant una temporadeta... VISITES: Aquí ja em costarà una mica més atrapar-te que això ja no depèn de mi. NAVEGADOR i SO: Ja t'ho vaig dir l'any passat, en aquest tema esperava més innovació en el teu cas. CT1800: L'honor va ser meu. M'ho vaig passar molt bé buscant els enigmes dels Simpsons. LECTURES: Sempre m'ha costat molt posar notes, ho trobo molt agosarat. :-))
Moltes gràcies a tu!!

ROSELLES: Moltes gràcies!!

XEXU: Ens estem votant al damunt. :-D
Gràcies, a mi també m'agrada poder deixar constància un any darrere l'altre del que vaig fent per aquí i evidentment enguany no podia deixar de citar els C@ts. Sí que va ser dur però també penso que vam fer el que tocava. I et prenc la paraula, si cal dinamitzar és dinamitza. :-))
Ja saps que ets un dels responsables (segurament el més responsable) de que m'hagi decidit a publicar la meva llista de lectures, he de reconèixer que està més bé del que em pensava això de deixar constància del que anem llegint. Espero que t'hagi agradat més que deprimir-te. ;-)

SALVADOR: Moltes gràcies. Potser està malament que ho digui jo, però realment n'estic molt orgullós d'haver arribat a publicar 1550 enigmes que, es miri com és miri, són molts enigmes. :-))

Sergi ha dit...

Ets una bèstia lectora, no em deprimeix, tinc el temps que tinc i a més en realitat sóc lent llegint, i el que sento pels que llegeixen tant i tant és admiració, em trec el barret! En breu, bloc de llibres d'en McAbeu, jo ho veig, hahaha!

McAbeu ha dit...

XEXU: N'hem parlat més d'una vegada i sé que estem d'acord. En això de llegir no importa la quantitat sinó la qualitat, la qüestió és gaudir el màxim possible del temps que podem dedicar a llegir sigui el que sigui. És cert que jo acostumo a llegir força ràpid i com ho faig cada dia, doncs per això llegeixo tant però, i segurament per això de llegir ràpid, no em veig capaç de fer una ressenya de la manera que les fas tu al "Llibres, i punt!" per exemple. Això sí que es digne d'admiració. Per tant, el meu blog de llibres queda descartat... almenys de moment, perquè també vaig dir que no faria llista de llibres i mira. ;-)

rits ha dit...

Amb força retard, per molts anys i per molts més enigmes!!!!!

No participaré en l'enquesta, doncs poc participo dels enigmes, no em semblaria just.

Un petonet ben gran!!!!!!

McAbeu ha dit...

RITS: Moltes gràcies i un altre petonet per a tu!! :-))

Assumpta ha dit...

Segur que aquest:

"podries fer-ho encara més aleatori, amb una generador de hores i minuts aleatoris dintre del marge de temps triat per la gent"

ha estat en PONS... :-DDD

D'acord, no queda més remei que acceptar que els enigmes segueixin sortint repartits durant tot el dia com fins ara menys quan al LLIBRE li vagi bé fer una altre cosa...

Clar que, el LLIBRE, podria decidir:
- No publicar a les hores de dinar i sopar (en sentit ampli hahaha)
- No publicar a hores de partit de futbol del Barça (ni Lliga, ni Copa ni Champions)
- No publicar gaire tard (els enigmes i endevinalles que surten més tard són el que menys joc donen en quant a converses, opcions...) (Què tal tot entre 9 i 19 hores?)

Ja està :-DDD

PS/ Ei, reconeix que he disminuït molt les meves peticions, eh?

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Reconec sense problemes que has disminuït el nivell de les teves peticions però, amb els resultats de l'enquesta a la vista, queda clar que a la majoria li van bé els horaris que teniem fins ara. Per tant, no hi haurà canvis en aquest sentit... excepte quan al LLIBRE li vagi bé fer una altra cosa. ;-)

Publica un comentari a l'entrada