GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 17 de setembre del 2014

645.- Física aplicada

645.- Un investigador vol mesurar la velocitat de caiguda lliure dels cossos en diferents circumstàncies. Avui ha pujat a l’ascensor d’un gratacels, quan arriba al pis 25è i amb l’ascensor en moviment, deixa caure un petit objecte. Per sorpresa seva, l’objecte queda flotant davant seu. Podeu explicar que ha passat?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluïsa i Pons007 "

11 comentaris:

Lluïsa ha dit...

Així d'entrada diria que després de pujar els 25 pisos ha decidit baixar al mateix temps que deixa anar l'objecte, i com que l'ascensor i l'objecte van a la mateixa velocitat sembla que aquest estigui suspès a l'aire.

Lluna ha dit...

Ciència ficció??

Dèu ser el que diu la Lluïsa...

Però si que va ràpid aquest ascensor, o què poquet pesa l'objecte :)

Bona nit Lluïsa!!
Bona nit Mc!!

Assumpta ha dit...

Perquè dins l'ascensor hi ha aire condicionat i just l'aire empeny el petit objecte cap amunt amb la mateixa força que aniria cap avall... per això flota :-P :-P

Anònim ha dit...

L'ascensor, més que baixar a la mateixa velocitat que cau l'objecte jo diria que literalment està en caiguda lliure! Jo d'ell avisaria a manteniment i ràpid!

Assumpta ha dit...

riiiiiiiiiiiiiiiiiiiing

jo rai! ha dit...

No.

Laia ha dit...

Mmm jo estic amb en Pons... De fet, en cap moment es diu que l'home estigui "pujant" amb l'ascensor... Es diu que "puja" a l'ascensor, entenc que hi entra. Llavors podria ser que l'home hagués pujat al pis més alt de tots i que tota l'estona estigués baixant, i que ho faci en caiguda lliure (s'han trencat els cables?).

Laia ha dit...

O sigui, que per fer l'experiment primer hauria d'haver pujat fins a dalt de tot de l'edifici i llavors allà agafar l'ascensor i baixar en caiguda lliure.

Em costa explicar-me!

McAbeu ha dit...

Una resposta ben imaginativa la de l'ASSUMPTA i molt sincera la d'en JO RAI!. :-))

Però la que buscava el LLIBRE és aquesta:
Si l'objecte sembla flotar quan el deixem caure és perquè l'ascensor i l'observador que va a dins van a la seva mateixa velocitat. Per tant el que ha passat és que just en aquell moment s'ha trencat el cable de l'ascensor, ha fallat el fre de seguretat i en conseqüència l'ascensor també està caient en caiguda lliure.
Una solució que comença a donar LLUÏSA i que acaba explicant millor en PONS, i que també accepten LLUNA i LAIA. Felicitats!! :-))

Anònim ha dit...

Oh es la primera vegada que comparteixo amb la Lluïsa :$

McAbeu ha dit...

PONS: No sé com s'ho prendrà en XEXU, això de que vagis compartint rètols amb altra gent.. :-D

Publica un comentari a l'entrada