GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 20 d’agost del 2014

641.- Revisió mèdica de pes i calçat

641.- En la revisió mèdica del col·legi ha resultat que la suma dels pesos de tres alumnes del mateix cicle ha estat de 113 kg. Sabem que en Pol pesa 48 kg, que el noi que porta sabates pesa 7 kg menys que el que més pesa, que en Benet pesa més que el que porta espardenyes i que en Jan pesa menys que el que porta botes. Pots dir el nom del nen que porta sabates?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna i Laia "

8 comentaris:

Lluna ha dit...

Jo diria que el que porta sabates és en Benet i que pesa 41 kg.

Bon dia Mc!!

Carme Rosanas ha dit...

Bon dia Mc! Bon dia lluna...

A mi també em surt el mateix... En Benet porta sabates.

Elfreelang ha dit...

jo m'he fet un embolic de botes, sabates, noms i pesos, aposto pel benet els de les sabates, aleshores pesaria 41 , el pol portaria botes i el jan espardenyes que pesaria ben poquet 24

Assumpta ha dit...

Doncs en Jan que mengi una mica més de pa amb tomàquet i en Benet potser que deixi estar els donuts per una temporadeta :-DDD

Ada ha dit...

A mi m'ha donat el mateix resultat, semblava molt enrevesat al principi però no era tan difícil!!!
En estiu costa fer treballar el cervell...

McAbeu ha dit...

Aquest enigma portava l'etiqueta difícil no perquè fos molt complicat de calcular sinó perquè té més d'una solució possible però només una de correcta.

La bona és la que primer diu LLUNA i després confirmeu CARME, ELFREELANG, ASSUMPTA i ADA: Pol, 48 kg, botes / BENET, 41 kg, SABATES / Jan, 24 kg, espardenyes. Felicitats!! :-))

Però hi ha almenys una altra resposta que també podria ser correcta. Qui la trobi i ens expliqui perquè no és bona, malgrat sembli complir les premisses de l'enunciat, compartirà el rètol vermell amb la LLUNA. ;-))

Laia ha dit...

Hola! Primera intromissió al Xarel-10 :)

L'altre dia vaig intentar solucionar l'enigma i em va sortir el mateix que a la Lluna, però ja que proposes una segona solució... Hi he tornat a rumiar. A veure si és això.

Pol/48 Kg/sabates
Benet/55 Kg/botes
Jan/10 Kg/espardenyes

En Benet i en Jan junts han de pesar 113-48=65 Kg, però que un pesi 55 Kg i l'altre 10 Kg és força improbable tenint en compte que són del mateix cicle... Pot ser això?

McAbeu ha dit...

LAIA: No només pot ser, sinó que és exactament això. :-)
Moltes gràcies per la visita (en cap cas, intromissió :-D) i felicitats per haver trobat aquesta segona part de la solució que completa l'enigma. :-))

Publica un comentari a l'entrada