GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 30 de setembre del 2013

553.- Pràctiques a la Petroquímica

553.- Una de les empreses petroquímiques del Camp de Tarragona ha de triar un candidat a cobrir un lloc de treball entre els 10 estudiants en pràctiques que hi han treballat aquest estiu. Per fer-ho, els demana que realitzin un estudi comparatiu entre la qualitat de l'aire de la fàbrica i el del cim de la Mussara. Per recollir les mostres els estudiants tenen a la seva disposició uns pots de vidre amb les seves corresponents tapes hermètiques. N'agafen dos cadascun, els renten amb aigua destil·lada per eliminar qualsevol possibilitat de contaminació, en tanquen un que etiqueten com “aire de la fàbrica” i marxen amb l'altre cap al cim de la muntanya per recollir la segona mostra. Quan tornen i proven de fer l'experiment s'adonen que les mostres de la Mussara no són vàlides perquè estan contaminades amb l'aire de la fàbrica que hi havia dins dels pots, per tant fracassen tots els experiments menys el d'un aspirant que ha tornat amb el pot només ple d'aire pur de la muntanya. Com s'ho ha fet?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jpmerch "

dissabte, 28 de setembre del 2013

Sobretot pel nostre futur



Pels meus fills,
pels meus pares,
pels meus germans,
pels meus veïns,
pels meus amics,
pel meu poble,
per la meva cultura,
per la meva llengua,
pel meu passat,
i SOBRETOT
PEL NOSTRE FUTUR




En suport a l'ASSEMBLEA DE DOCENTS DE LES ILLES BALEARS i seguint la crida que ens fan des del BLOG-VIA


divendres, 27 de setembre del 2013

Qui sóc? - 023


QUI SÓC?

Quan fa temps que no veiem una persona, i volem ser amables, sempre li diem: Ostres, si no has canviat gens!. Generalment es tracta d'una mentida pietosa, el pas del temps sol ser implacable i, en més o menys mesura, els anys fan irremeiablement la seva feina sobre el nostre aspecte.


Espero que, en el cas del personatge d'avui, aquesta feina del pas del temps no hagi estat feta molt a consciència i que això us impedeixi descobrir qui és. De totes maneres, si això passés sempre em podeu demanar alguna pista, no? ;-D


Editat el 29.09.13
PISTA: És una dona i va néixer a la primera meitat del segle XX.
Editat el 30.09.13
PISTA: Es dedica al món de l'espectacle.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Zel "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 26 de setembre del 2013

Endevinalla 502

E502.- Ningú és més neta que jo, / però ningú em farà un petó.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dimecres, 25 de setembre del 2013

552.- L'edat del pare i dels fills

552.- Un home va tenir el seu primer fill als 18 anys i un segon als 23. Actualment la seva edat és el doble de la del seu primer fill. Pots calcular l'edat de tots tres?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme "

dimarts, 24 de setembre del 2013

Endevinalla 501

E501.- Esperant la meva dona / darrera la porta estic, / tant a la casa del pobre / com a la casa del ric.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

dilluns, 23 de setembre del 2013

551.- La guàrdia de la reina

551.- Dos sentinelles anglesos, d'aquells que no es mouen ni una mica mentre fan la vigilància, estan de guàrdia en un passadís del Palau de la reina. Un d'ells vigila cap al nord, per veure qui s'apropa en aquesta direcció i l'altre ho fa en direcció contraria, mirant cap al sud. En un moment determinat, i encara que el segon no havia fet cap soroll, el primer li pregunta: Què et fa tanta gràcia?. Com ha pogut saber que el seu company havia somrigut?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

dissabte, 21 de setembre del 2013

Relats Conjunts (setembre - 2013)


Des del blog RELATS CONJUNTS ens proposen escriure un relat inspirat per aquesta fotografia de "La Ruta 66" (Estats Units d'Amèrica).


REALITAT O FICCIÓ

El meu terapeuta em diu que el meu problema és que massa sovint confonc la realitat amb la ficció. Que el meu cervell interpreta el que veig a les pel·lícules de cinema o les sèries de televisió com si fossin fets reals i que per això me'ls crec de veritat sense entendre que només són fruit de la imaginació d'uns guionistes.
El meu terapeuta no té raó. Jo sé de sobres quan una pel·lícula és ficció o no, el que passa és que hi ha pel·lícules que ens han venut com de ficció, quan de fet expliquen la veritat que els que manen ens volen amagar. No sóc jo, el que visc enganyat. Sou tots vosaltres!!

Heu vist "Close Encounters of the Third Kind" ("Encontres a la tercera fase") dirigida per Steven Spielberg?. Doncs és un exemple clar del que us dic. El que s'explica a la pel·lícula és la pura realitat, jo mateix ho vaig viure no fa gaire. Els extraterrestres van contactar amb mi, fent-me venir al cap imatges d'una muntanya on ens havíem de trobar. Vaig esbrinar que aquesta muntanya era als Estats Units, en un lloc concret del desert per on transcorre la famosa Ruta 66 i hi vaig anar. El punt de la cita era un lloc solitari però no em va fer res, vaig aparcar mirant cap a la muntanya que tantes vegades havia vist en somnis i vaig començar a fer el senyal convingut amb els llums i el clàxon. Ja sabeu, aquelles cinc notes (RE - MI - DO - do - SOL) que formen el famós "ni no ni no na" que serveix per contactar amb els essers de l'espai i que jo vaig estar repetint gairebé tota la nit dins d'un cotxe de lloguer en aquella perduda carretera al mig del no res fins que, pocs minuts abans de fer-se de dia, una lluminària enlluernadora va sorgir de darrere la muntanya i s'acostà cap a mi. Era una nau extraterrestre que gairebé immediatament va aterrar just al meu davant. Jo estava nerviós però no tenia por, per això vaig sortir del cotxe al mateix temps que una rampa lliscava des de la part frontal de l'ovni i un ésser gris, petit i amb un enorme cap desproporcionat hi baixava dirigint-se cap on era jo. Vam parlar molta estona, telepàticament és clar, i em va dir que venia en so de pau per avisar-nos del perill que corre la humanitat si no parem de fer les bestieses que fem.

Ja sé que en aquest moment tots esteu donant la raó al meu terapeuta. És més fàcil pensar que m'ho invento tot que no reconèixer que els que esteu equivocats sou vosaltres, no?. Potser els més amables em diríeu que no m'ho prengui malament, que una cosa així és difícil de creure, que no n'hi ha prou amb explicar-ho i que seria millor si hagués fet una foto de la trobada. Doncs, també hi vaig pensar!. Quan vam acabar de parlar, i sospitant que la majoria no em creuríeu, vaig demanar a l'ET si el podia fotografiar. Em va donar permís i vaig preparar la càmera. Però just quan anava a disparar, va passar una cosa que va espantar el nostre visitant i el va fer desaparèixer immediatament. Per això a la fotografia no s'hi veu res més que la carretera i les muntanyes al fons. Però m'heu de creure, mig segon abans allí hi havia una nau extraterrestre. Us ho juro!

Que què va passar que va fer espantar aquell ésser de l'espai fins el punt de fer-lo fugir?. No sé si dir-vos-ho perquè sé que tampoc em creureu. Però us dono la meva paraula d'honor que el què va passar va ser un correcamins a tota velocitat perseguit de ben a prop per un coiot que anava damunt d'un míssil marca ACME. En el mateix moment que va escoltar el "mic, mic", l'extraterrestre va fugir cames ajudeu-me.


divendres, 20 de setembre del 2013

Anagrama Lletraferit 035


No negaré que els llibres digitals tenen alguns avantatges respecte als de paper però també presenten inconvenients. Estic segur que en un llibre tradicional no m'hauria passat mai el que m'ha passat en aquest e-book on, encara no sé quin botó he premut, però les lletres que formen el títol i el nom de l'autor s'han barrejat completament.
Podeu ajudar-me a desxifrar aquests anagrames per tornar a trobar els títols i els autors originals?

Com a pista us diré que el llibre en paper que estem buscant forma part del catàleg de llibres d'ocasió de la BOTIGA ONLINE EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net/). Així que si hi aneu a fer una ullada ho tindreu més fàcil i, fins i tot, potser hi podreu trobar algun producte que us resulti interessant.

BOTIGA ONLINE
(http://elmagatzem.netne.net/)
LLIBRES D'OCASIÓ,
ARTICLES DE PAPERERIA,
ACCESSORIS DE TELEFONIA,
PRODUCTES DE GEOCATXING
I MOLTES ALTRES COSES.
Llibres d'ocasió a partir d'1 €!!


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 19 de setembre del 2013

Endevinalla 500

E500.- Un animal negre / que no és ase ni és somera; / que quan va carregat, / camina de cul enrere.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dimecres, 18 de setembre del 2013

550.- Cinc per un euro

550.- Un marxant va enviar el seu aprenent al mercat a vendre taronges; li'n va donar 120 i li manà que les vengués a 1 € cada cinc. L'aprenent féu la primera venda i es va gastar l'euro que va fer; però es va arreglar de manera que sense deixar de vendre al preu que li havien manat, va treure de les 115 taronges que li quedaven els 24 € que havia de fer de totes. Com s'ho va arreglar?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

dimarts, 17 de setembre del 2013

Endevinalla 499

E499.- Negre, negret, / té sis potes / com un tamboret.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dilluns, 16 de setembre del 2013

549.- Tres sobres de cromos

549.- En Jan té 120 cromos que guarda en tres sobres de diferent color. La seva germana petita els ha agafat i ha comptat que al sobre verd hi ha el doble de cromos que al vermell. La nena ho ha trobat descompensat i ha mogut 6 cromos del sobre vermell al blau i 7 del verd al blau, perquè així els sobres verd i blau tinguin la mateixa quantitat de cromos. Quants cromos havia posat en Jan a cadascun del sobres?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jordi "

divendres, 13 de setembre del 2013

Refranyer Jeroglífic 047


QUIN REFRANY ÉS?


Sabem que els refranys són molt antics i que provenen de la nostra tradició oral que es perd en el temps...

Però potser encara venen de més lluny. Una troballa recent ha permès descobrir uns jeroglífics perduts on sembla que els catalans d'antigues civilitzacions ja ens van deixar les seves sentències més o menys enigmàtiques.

Avui us demano que m'ajudeu a desxifrar una d'aquestes imatges i, per si de cas necessiteu ajuda, us enllaço el blog d'en V. Pàmies que és tot un expert en això de les parèmies. ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jpmerch "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 12 de setembre del 2013

Enigma Visual 059


HO VEIEU BÉ?

És que es tracta d'això, de veure-ho bé...

Només cal fixar-se en la imatge i contestar la pregunta que hi surt.

Així que feu treballar la vista però sense oblidar-vos de l'enginy, eh?. ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dimecres, 11 de setembre del 2013

Fem via!



CATACONYA
LA VIA RIDICULISTA D'ACCÉS A LA INDEPENDÈNCIA
(David Duran - 1996 - Edicions de La Magrana - 184 pàgines
)

Aquest és el llibre que, durant uns quants dies i aprofitant el 1500è post de XAREL-10, us he proposat que endevinéssiu a partir de les pistes que us anava donant.

Aquesta novel·la ens explica com Catalunya assoleix la independència de l'Estat Espanyol mitjançant la via del ridiculisme. Aquesta estratègia es basa en portar la nostra condició d'espanyols fins a extrems que posen en ridícul Espanya i aquesta, farta de tanta bretolada, al final s'avergonyeix dels catalans i ens dóna la independència per expulsió.

Es tracta, evidentment, d'un llibre d'humor però alhora planteja diverses reflexions de caràcter polític, com ara la necessitat de revisar les formes de lluita usuals, el paper dels poders mediàtics i sobretot la força dels moviments populars per damunt de la política convencional.

Publicada l'any 1996 va generar força debat ideològic en una època en que l'independentisme era encara molt marginal a Catalunya. Potser per això, quan l'editorial fou comprada per "RBA Editores" aquesta empresa descatalogà el llibre que no ha tornat a ser publicat des del 2002.

En aquest post del blog RAMBLAMUNT podreu llegir un interessant comentari sobre el llibre i si voleu llegir el segon capítol de la novel·la, que és on se'ns relata com neix el Moviment Ridiculista d'Alliberament Nacional, el trobareu en aquesta web de l'autor.

[EDITAT EL 19/10/2015] Els enllaços del paràgraf anterior ja no estan actius però ha aparegut una pàgina web dedicada al llibre (https://cataconya.wordpress.com/) on en parlen i on també se'n pot trobar la versió digital, en format EPUB i PDF. per poder descarregar-lo.

Potser la via cap a la independència que ens explica aquest llibre és per a fer riure però, com he dit abans, també ens mostra la força que pot tenir un poble quan s'uneix per uns objectius comuns. Perquè si anem tots junts, segur que FAREM VIA per aconseguir allò que volem.




Per avui, 11 de setembre de 2013 DIADA NACIONAL de CATALUNYA, hi ha convocada la VIA CATALANA, una gran cadena humana que unirà el nostre país de nord a sud.

El blog "BLOG-VIA CAP A LA INDEPENDÈNCIA" ens proposa que els blogaires participem d'aquesta festa amb una altra cadena, en aquest cas virtual, enllaçant els nostres blogs.

Aquest post forma part d'aquesta cadena virtual
que ve d'un post al blog
EN CADA VERS QUE HAS ENTÈS
i que continua amb un altre post al blog
MAR I CEL

Clicant el logo veureu tots els blogs
adherits a aquesta iniciativa

dilluns, 9 de setembre del 2013

XAREL-10 arriba al Post 1500 i tanca per vacances



Aquest és el 1500è post del XAREL-10 i penso que aquesta és una efemèride que cal celebrar com cal. Per tant, aprofito per tancar per vacances i ja tornaré al setembre. Ens veiem!! :-D

Clar que, per altra banda, no seria just anar-me'n de vacances i no deixar-vos feina per a fer, no?. Així que, perquè no m'acuseu de pensar només en mi, us plantejaré un enigma especial per resoldre durant aquests dies. :-))

Per a un post tan destacat d'aquest blog on cada dia us proposo un joc, m'ha semblat una bona idea proposar-vos-en un d'un altre blog en que hi hagués participat jo. Una mena de modest homenatge, per al que he triat un joc que va ser molt especial i que encara em porta molts bons records, pel bé que ens ho vam passar, malgrat que ja fa més de quatre anys que hi vam jugar. Em refereixo al JOC LITERARI Nº 100 de J. M. Tibau. Aquell joc consistia en endevinar, amb l'ajuda d'algunes pistes, una sèrie de llibres dels quals només en coneixíem el paràgraf inicial. I justament això és el que us proposo, que intenteu esbrinar quin és el llibre de la meva biblioteca que comença així:

APARTAT 1. CONTEXT SOCIAL EN L'APARICIÓ DE LA NOVA LLUITA
    En els anys que tancaren el passat segle XX, a Catalunya es respirava un aire més contaminat i, sobretot, un cert clima de fracàs de les diferents vies històriques d'alliberament nacional.
    Si bé altres països, d'Europa mateix, aconseguien en aquells dies la independència, Catalunya continuava ocupada pels estats veïns espanyol i francès. No és arriscat assegurar que si a l'est, en lloc de mar, també haguéssim tingut veïns, aquests tampoc no s'haurien privat d'ocupar tantes comarques com haguessin pogut.
   ¿Però quines eren aquestes vies, aquestes formes d'accés a la independència, que d'altres nacions havien utilitzat satisfactòriament i que a Catalunya no funcionaven ni amb rodes?
    a) L'ús de la violència. La lluita armada o la insurrecció popular amb l'objectiu d'aconseguir l'alliberament nacional, ha estat històricament un dels mecanismes més recorreguts per a la creació de nous estats. D'exemples, en tindríem per parar un tren, si és que preteníem una cosa tan estúpida...


Encertar quin llibre és, donarà opció a guanyar un dels premis que cada dia hi haurà en joc. Aquests premis seran vals de descompte per a la compra de llibres a la botiga online EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net) que tindran diferents valors en funció del nombre de pistes que necessiteu per trobar la solució correcta.

Aquestes pistes que us ajudaran en la recerca, les publicaré aquí editant aquest mateix post i apareixeran a un ritme de dues per setmana (si no passa res, els dilluns i els dijous) fins arribar a l'onze de setembre quan donaré la resposta correcta i s'acabarà el joc.

Per donar a tothom l'oportunitat de jugar, les solucions NO les heu de publicar als comentaris sinó que les heu d'enviar, amb un màxim d'una cada dia, al meu correu (macabeu2008@gmail.com).

Som-hi doncs!. Ja us he dit com comença el llibre que busquem i a continuació trobareu les pistes amb els premis que els hi corresponen:

(19.08.2013) PISTA 1:
La primera pista és la imatge que encapçala aquest mateix post.

Els encertants optaran a un dels 3 vals del 50% de descompte per a la compra d'un llibre a la botiga online EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net) que hi ha en joc.

(22.08.2013) PISTA 2:
A la segona pista he decidit donar-vos directament el títol i el subtítol del llibre. Aquí els teniu, amagats en aquest anagrama: "Catalunya no cedirà davant la ciència del país àcid i sec".

Els encertants optaran a un dels 3 vals del 40% de descompte per a la compra d'un llibre a la botiga online EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net) que hi ha en joc.

(26.08.2013) PISTA 3:
En aquesta tercera pista us parlaré de l'autor: Nascut a Barcelona, desenvolupa la seva carrera professional en l'educació i és en aquest àmbit on ha publicat nombrosos articles i llibres. També ha escrit diverses obres de literatura juvenil i algunes novel·les, una de les quals és la que busquem.

Els encertants optaran a un dels 5 vals del 30% de descompte per a la compra d'un llibre a la botiga online EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net) que hi ha en joc.
ENCERTANTS: LLUNA

(29.08.2013) PISTA 4:
A la quarta pista, unes quantes dades de l'editorial i del llibre amagat: L'obra que busquem fou publicada per una editorial barcelonina que ja no funciona de manera autònoma, ja que va ser venuda i fusionada a un gran grup editorial. Dos anys després d'aquesta compra els nous directius van decidir descatalogar aquesta novel·la i actualment és gairebé impossible de trobar.

Els encertants optaran a un dels 5 vals del 25% de descompte per a la compra d'un llibre a la botiga online EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net) que hi ha en joc.

(02.09.2013) PISTA 5:
Ha arribat la cinquena pista i ens porta unes dates que serviran per acotar les dades de les pistes anteriors: L'autor neix el 1963. El llibre es publica el 1996. L'editorial el treu del seu catàleg el 2002.

Els encertants optaran a un dels 10 vals del 20% de descompte per a la compra d'un llibre a la botiga online EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net) que hi ha en joc.

(05.09.2013) PISTA 6:
La sisena pista també servirà per aclarir algunes de les pistes anteriors: Pel que fa a l'autor, us dic que es diu DAVID. I pel que fa al títol, segur que us ajudarà a resoldre l'anagrama saber que hi surten les paraules "VIA" i "INDEPENDÈNCIA". Com veieu, malgrat els anys que té, és un llibre ben actual. :-)

Els encertants obtindran un val del 15% de descompte per a la compra de llibres a la botiga online EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net).
ENCERTANTS: CARME, LLUÏSA, ASSUMPTA

(09.09.2013) PISTA 7:
A la setena i última pista us copio textualment la presentació del llibre que hi ha a la web de l'autor: Novel·la d'humor que, escrita des del futur i en forma de CD-Rom, ens explica com ens ho vam fer els catalans per deslliurar-nos d'Espanya. Sota aquest vessant humorístic es plantegen diverses reflexions de caràcter polític, com ara la necessitat de revisar les formes de lluita convencionals i el paper del poder mediàtic.

Els encertants obtindran un val del 10% de descompte per a la compra de llibres a la botiga online EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net).

Sort en la recerca!!
Recordeu que NO HEU D'ESCRIURE LA RESPOSTA ALS COMENTARIS, envieu-la a macabeu2008@gmail.com

LA SOLUCIÓ EN EL POST "FEM VIA!", EL PROPER 11.09.2013