GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 17 d’agost del 2013

Relats Conjunts de la Carme - 2 (COL·LECCIÓ DE MOMENTS)


La CARME del blog COL·LECCIÓ DE MOMENTS s'encarrega, per segon mes consecutiu, de fer la substitució dels Relats Conjunts en vacances i ens convida a fer un relat inspirat per una foto de la CONSOL del blog HORA BLAVA que ens mostra un grup de gent, tots amb barret groc, que es dediquen a fer fotografies al mig del carrer. :-)



LA GUIA TURÍSTICA

- Hola Giuliana, quina sorpresa. Què fas per aquí, tan lluny de casa?
- Doncs ja ho veus, Alba, treballant. He trobat una feina d'estiu. Faig de guia d'aquest grup de turistes.
- Aquesta gent del barret groc que estan fent fotos?
- Sí, aquests. Són italians.
- Així ho deus tenir ben fàcil, que tu també ets mig italiana.
- Sí, per l'idioma no hi ha cap problema. Per això em van donar la feina. Però saber donar les explicacions de cada monument ja costa més. Sort que a l'agència m'han donat uns resums de les rutes que fem i així no vaig tan perduda. Cada dia agafo els papers que toquen i vaig fent amb el que hi posa. I parlant de tocar, ja em torna a tocar treballar una mica més. Si em disculpes un moment.

“Prego... Un po' di attenzione... Grazie... Ora vediamo la 'Casa Milà', costruita dal grande architetto Antoni Gaudí e conosciuta come 'La Pedrera'. Effettuare molte fotografie che è un edificio dichiarato patrimonio mondiale dell'UNESCO.”

- Escolta!. Jo no parlo italià però m'ha semblat entendre que els deies que aquest edifici era “La Pedrera”?
- Sí, tal com diu al full de la ruta. Què no ho és?
- No, no ho és. La Pedrera és al Passeig de Gràcia de Barcelona i ara som a la Rambla Nova de Tarragona. Aquesta façana a la que els teus italians estan fent “molte fotografie” és la del Teatre Metropol. Si et serveix de consol, també és un edifici modernista.
- Ostres, vols dir que m'he equivocat quan he agafat els papers de la ruta d'avui?. Perquè ara em diràs que aquell edifici en ruïnes que acabem de visitar no és la Sagrada Família, oi?
- Quin?. L'Amfiteatre Romà?. Doncs, no. No és la Sagrada Família....


divendres, 16 d’agost del 2013

Qui sóc? - 022


QUI SÓC?

Quan fa temps que no veiem una persona, i volem ser amables, sempre li diem: Ostres, si no has canviat gens!. Generalment es tracta d'una mentida pietosa, el pas del temps sol ser implacable i, en més o menys mesura, els anys fan irremeiablement la seva feina sobre el nostre aspecte.


Espero que, en el cas del personatge d'avui, aquesta feina del pas del temps no hagi estat feta molt a consciència i que això us impedeixi descobrir qui és. De totes maneres, si això passés sempre em podeu demanar alguna pista, no? ;-D


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluïsa "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 15 d’agost del 2013

Endevinalla 498

E498.- Setze blancs i setze negres, / dues reines i dos reis, / amb cavalls, criats i torres / i peons al seu servei. / Suposo que ho endevines? / Si no ho saps ets un beneit.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluïsa "

dimecres, 14 d’agost del 2013

548.- Els càlculs de la patronal

548.- Un dirigent de la patronal vol demostrar matemàticament que els treballadors realment no treballen. L'home afirma: “Una feina normal suposa una jornada de 8 hores, és a dir una tercera part del dia. La duració anual de la feina serà doncs un terç de l'any, si dividim 365 entre 3 resulten uns 122 dies de treball. Per altra banda, els treballadors tenen 2 dies de descans a la setmana que representen uns 104 dies per any que restats als 122 dies de feina ens dóna només 18 jornades reals de treball, i això sense comptar les vacances”. Pots rebatre-ho?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dimarts, 13 d’agost del 2013

Endevinalla 497

E497.- Una cosa que tota la gent del món ara mateix està fent?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Joan Gasull "

dilluns, 12 d’agost del 2013

547.- El nivell del llac

547.- Un pescador està amb la seva barca al mig d'un llac i tira l'ancora a l'aigua. Això farà pujar, baixar o deixarà igual el nivell de l'aigua del llac?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sergi "

divendres, 9 d’agost del 2013

Anagrama Lletraferit 034


QUIN LLIBRE ÉS?

No negaré que els llibres digitals tenen alguns avantatges respecte als de paper però també presenten inconvenients. Estic segur que en un llibre tradicional no m'hauria passat mai el que m'ha passat en aquest e-book on, encara no sé quin botó he premut, però les lletres que formen el títol i el nom de l'autor s'han barrejat completament.
Podeu ajudar-me a desxifrar aquests anagrames per tornar a trobar els títols i els autors originals?

Com a pista us diré que el llibre en paper que estem buscant forma part del catàleg de llibres d'ocasió de la BOTIGA ONLINE EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net/). Així que si hi aneu a fer una ullada ho tindreu més fàcil i, fins i tot, potser hi podreu trobar algun producte que us resulti interessant.

BOTIGA ONLINE
(http://elmagatzem.netne.net/)
LLIBRES D'OCASIÓ,
ARTICLES DE PAPERERIA,
ACCESSORIS DE TELEFONIA,
PRODUCTES DE GEOCATXING
I MOLTES ALTRES COSES.
Llibres d'ocasió a partir d'1 €!!


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 8 d’agost del 2013

Endevinalla 496

E496.- Té una boca molt gran. / Tot el que beu / ho pixa a l'instant.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Yáiza "

dimecres, 7 d’agost del 2013

546.- El valor de les lletres

546.- Calcula el valor de les lletres A, B, C, D, E, F, G, H, I (totes diferents entre l'1 i el 9) que compleixin aquestes expressions: (AB x C = DE) i (DE + FG = HI).

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Yáiza "

dimarts, 6 d’agost del 2013

Endevinalla 495

E495.- Gran com la muntanya, / potes de gegant. / Nas que mai s'acaba. / La pell molt gruixuda, / les orelles grosses / i les dents davant.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dilluns, 5 d’agost del 2013

545.- Les quatre fitxes

545.- Tenim 4 fitxes iguals marcades per davant i per darrere amb un número diferent de l'1 al 8. Les llancem quatre vegades i obtenim els següents resultats: 1,2,4,7 / 6,4,5,2 / 8,2,6,5 / 7,4,3,5. Podeu dir quins números hi ha en cada fitxa?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Sergi i Tamara Huete "

divendres, 2 d’agost del 2013

Refranyer Jeroglífic 046


QUIN REFRANY ÉS?


Sabem que els refranys són molt antics i que provenen de la nostra tradició oral que es perd en el temps...

Però potser encara venen de més lluny. Una troballa recent ha permès descobrir uns jeroglífics perduts on sembla que els catalans d'antigues civilitzacions ja ens van deixar les seves sentències més o menys enigmàtiques.

Avui us demano que m'ajudeu a desxifrar una d'aquestes imatges i, per si de cas necessiteu ajuda, us enllaço el blog d'en V. Pàmies que és tot un expert en això de les parèmies. ;-)



TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 1 d’agost del 2013

Endevinalla 494

E494.- Estic al cel i a la terra / i a l'infern. I que serà / que em trobareu a la guerra / perquè en la pau no hi puc estar?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "