GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 31 de juliol del 2013

544.- El llibre d'en Pol

544.- En Pol ha escollit un llibre de la seva biblioteca que té entre 300 i 400 pàgines per llegir-se'l d'una tirada. Ha calculat que si llegeix 6 pàgines per hora, l'última hora de lectura n'haurà de llegir només 3 però si llegeix a raó de 7 pàgines per hora, per l'última hora li quedaran 5 pàgines. Quantes pàgines té el llibre d'en Pol?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Consol A. Rusiñol "

dimarts, 30 de juliol del 2013

Endevinalla 493

E493.- Saps que hi ha al mig de Barcelona?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Alba "

dilluns, 29 de juliol del 2013

543.- Tres talls de formatge

543.- En Jan, Pol i Benet estan visitant la Fira Medieval de Vila-seca i s'aturen davant d'una parada de formatges artesans. S'emporten un formatge que costa 9 € i en conseqüència cadascun d'ells paga 3 € al venedor. Quan arriben a casa en Jan en fa tres talls per repartir-lo i diu: “He fet 3 parts iguals, cada una val 3 €”. Però en Pol replica: “No les has fet iguals, n'hi ha una de 3'5 €, una de 3 € i una de 2'5 €”. En Benet se les mira i tampoc hi està d'acord: “El preu d'aquestes tres parts no és cap del que heu dit vosaltres dos”. Com s'han de repartir els tres trossos de formatge aconseguint que cada amic no s'emporti menys dels 3 € que ha pagat?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sergi "

divendres, 26 de juliol del 2013

Enigma Visual 058


HO VEIEU BÉ?

És que es tracta d'això, de veure-ho bé...

Només cal fixar-se en la imatge i contestar la pregunta que hi surt.

Així que feu treballar la vista però sense oblidar-vos de l'enginy, eh?. ;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 25 de juliol del 2013

Endevinalla 492

E492.- Dins l'infern estic tancada / des de temps immemorial. / També en el cel faig estada / fent-hi vida celestial.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Yáiza "

dimecres, 24 de juliol del 2013

542.- Qui sóc?

542.- A casa meva l'embaràs va després que el bebè i la mort abans que el naixement. Per tant, tampoc t'estranyarà que et digui que el futur ve abans que el passat. Qui sóc?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sergi "

dimarts, 23 de juliol del 2013

Endevinalla 491

E491.- Quina és la cosa invisible / que és feliç donant turment / i en les persones sensibles / busca sempre allotjament.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Consol A. Rusiñol "

dilluns, 22 de juliol del 2013

541.- L'hora de dinar al zoològic

514.- El director d'un zoològic sap que 17 girafes mengen tant com 170 micos, 1000 hàmsters tant com 50 micos i 4 elefants tant com 10 girafes. Pots dir-li quants hàmsters caldrien per acabar-se el menjar de 12 elefants?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dissabte, 20 de juliol del 2013

Relats Conjunts de la Carme (COL·LECCIÓ DE MOMENTS)


La CARME del blog COL·LECCIÓ DE MOMENTS ens convida a fer un relat inspirat pel quadre "La grasse matinée" (Ramon Casas - 1900). Com ella mateixa admet, es veu que troba a faltar els Relats Conjunts que fan vacances. :-)



BON DIA

El sol que entra per la persiana mal tancada li fa mig obrir els ulls sense despertar-la del tot i, mentre la realitat intenta començar a fer acte de presència, la nostra protagonista encara té ben presents les últimes imatges del darrer somni de la nit. Es troba en aquell estat d'entreson que convida a fer mitja volta i tornar a adormir-se, però alguna cosa dins el seu cap no li permet fer-ho.

Hauria d'aixecar-se i preparar l'esmorzar dels bessons, un suc de mini-bric i un entrepà de mortadel·la d'oferta, i després acompanyar-los a l'escola pública. Hi aniran a peu, malgrat estar a l'altra punta del barri, però és que el seu marit necessita el cotxe i la poca gasolina que li queda, per anar a entregar currículums a les escasses obres que encara es construeixen i així provar de sortir d'un atur que ja fa més d'un any que dura. Després de deixar els nens, serà ella la que anirà a l'oficina de benestar social per demanar si tenen dret a alguna ajuda i més tard ha de passar pel supermercat, li cal comprar llet de marca blanca i arròs d'aquell més barat. Amb la mica de salsa de tomàquet que va sobrar del sopar d'ahir, avui per dinar farà arròs a la cubana. Potser també hauria de comprar un paquet de salsitxes de frankfurt per acompanyar l'arròs, però té por que al passar per caixa la targeta de crèdit digui prou que ja l'ha estirada massa aquest mes...

Aquest últim pensament la desvetlla del tot. Espantada i suorosa es mig incorpora al llit, però ara ja és ben conscient de tot el que la rodeja i somriu alleujada. Només ha estat un malson horrible que ja ha passat. Farà venir la donzella perquè tanqui del tot la persiana i dormirà una estona més, encara és massa aviat per anar a jugar al pàdel amb la Piluca. Ara que pensa en això, recorda que avui haurà de conduir el Maserati que el xòfer sempre agafa el Mercedes per portar els bessons al col·legi privat de la part alta i el seu marit va dir que necessitava l'Aston Martin per anar a una reunió amb no sé quin polític per parlar de la concessió de les obres del nou pavelló esportiu. Això vol dir que ell no vindrà a dinar a casa aquest migdia. Cap problema, aprofitarà per donar festa a la cuinera i després del pàdel anirà a aquell restaurant tan exclusiu del port. No sap perquè però li han vingut ganes de menjar un bon risotto de llamàntol per dinar.


divendres, 19 de juliol del 2013

Qui sóc? - 021


QUI SÓC?

Quan fa temps que no veiem una persona, i volem ser amables, sempre li diem: Ostres, si no has canviat gens!. Generalment es tracta d'una mentida pietosa, el pas del temps sol ser implacable i, en més o menys mesura, els anys fan irremeiablement la seva feina sobre el nostre aspecte.


Espero que, en el cas del personatge d'avui, aquesta feina del pas del temps no hagi estat feta molt a consciència i que això us impedeixi descobrir qui és. De totes maneres, si això passés sempre em podeu demanar alguna pista, no? ;-D


Editat el 20.07.13
PISTA: Va néixer l'any 1948 i la seva professió no és la política.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 18 de juliol del 2013

Endevinalla 490

E490.- És fàcil d'endevinar. / Diu, menja! / i està fet per descansar.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dimecres, 17 de juliol del 2013

540.- Hem tornat a enxampar els quatre sospitosos

540.- La policia deté a en Jan, Pol, Benet i Dídac com sospitosos d'un robatori. L'interrogatori va anar de la següent manera: Jan va acusar a en Pol, Pol va acusar a en Dídac, Benet va dir que ell era innocent i Dídac va assegurar que en Pol havia mentit al acusar-lo. Podeu ajudar a l'inspector a descobrir l'autor del robatori, sabent que només un d'ells menteix?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " El Porquet i Yáiza "

dimarts, 16 de juliol del 2013

Endevinalla 489

E489.- Cinc germanets. / Un de llarguet, / dos més baixets, / un de menut i flac / i un altre de més grosset.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

dilluns, 15 de juliol del 2013

539.- Hem enxampat els quatre sospitosos

539.- La policia deté a en Jan, Pol, Benet i Dídac com sospitosos d'un robatori. L'interrogatori va anar de la següent manera: Jan va acusar a en Pol, Pol va acusar a en Dídac, Benet va dir que ell era innocent i Dídac va assegurar que en Pol havia mentit al acusar-lo. Podeu ajudar a l'inspector a descobrir l'autor del robatori, sabent que només un diu la veritat?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dissabte, 13 de juliol del 2013

Enigmes de la vida (26) - L'ESCRIPTOR DE CAPÇALERA

Dimecres passat, la JOMATEIXA ens proposava al TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres un altre dels seus jocs literaris. Aquesta vegada ens convida que siguem nosaltres els qui recomanem un llibre enviant-li la foto del que estem llegint en aquest moment. Jo li vaig comentar que podia comptar amb la meva participació com sempre però que aquesta vegada ho faria amb més ganes perquè justament ara estic rellegint "un dels meus llibres preferits del meu autor preferit".

Però només veure-la escrita al comentari, aquesta afirmació em va fer dubtar. És massa maximalista per a mi. Com a molts de vosaltres (suposo), a mi m'agrada llegir coses ben diverses i ja tinc una edat com per haver canviat de preferències i de favorits literaris més d'una vegada.

Últimament m'he llegit, seguits un darrere l'altre, els cinc llibres publicats de la saga "Cançó de gel i de foc" (George R.R. Martin) [els "Llibres dels Trons" que en diem en XEXU i jo quan els comentem per mail i al LLIBRES i PUNT! (aprofito per preguntar-te XEXU, si haurem d'esperar molt més per llegir la teva ressenya del cinquè volum, que ja saps que tinc ganes de comentar amb tu el que ens ha fet Mr. Martin aquesta vegada. ;-D)] i us puc assegurar que vaig gaudir molt amb aquests llibres, els trobo genials i em van enganxar des de la primera a l'última de les seves gairebé 5000 pàgines. Abans també m'ho havia passat molt bé amb "El Senyor dels anells" (J.R.R. Tolkien) o amb les dues primeres entregues de "La crònica de l'assassí de reis" (Patrick Rothfuss) i m'he divertit força amb els dos llibres de la Saga Discworld de Terry Pratchett que m'he llegit per recomanació d'en PONS. Però no us penseu que només llegeixo literatura fantàstica, seguint amb les lectures que he fet per "recomanació catosfèrica" no puc oblidar que l'ASSUMPTA m'ha descobert el món de Charles Dickens i que recomanaria sense dubtar obres seves com, per exemple, "Una història de dues ciutats" tot un clàssic extraordinari. O també, que tinc gairebé tots els llibres de contes de J. M. TIBAU perquè m'enganxa totalment aquesta manera, que aparentment sembla fàcil però que no ho ha de ser gens, com fa entrar al lector a les històries que ens explica.

I si anem més enrere en el temps, aleshores us hauria d'explicar que vaig tenir una etapa en la que devorava qualsevol novel·la de misteri que podia aconseguir (Agatha Christie, Conan Doyle, Ellery Quenn...) o una altra que em vaig enganxar a la ciència ficció (Asimov, Clarke...). També tinc un bon grapat de novel·les de Stephen King i, per citar autors més nostrats, a la meva biblioteca destaquen per quantitat de llibres, escriptors com Avel·lí Artís Gener (Tísner), Jaume Cabré, Jesús Moncada, Quim Monzó, Joan Perucho, Sergi Pàmies, Isabel-Clara Simó, Emili Teixidor, Ferran Torrent o Olga Xirinacs.

Tots els que he citat són autors que m'agraden i, per tant, que he preferit en un moment o altre però, els podria considerar el meu escriptor favorit?. Penso que no, per entrar en aquesta classificació no n'hi ha prou amb que un autor m'hagi agradat una temporada o que hagi llegit només alguns dels seus llibres sinó que ha d'haver estat un escriptor que mai he deixat de llegir (de rellegir) des de que el vaig descobrir. I en aquesta categoria de "El Meu Escriptor de Capçalera" en destaquen dos de ben clars. Un d'ells és Manuel de Pedrolo, un escriptor molt prolífic que conreà un munt de gèneres literaris del que no ho he llegit tot però tot el que he llegit m'ha agradat i l'altre, que cito segon però que posaria en primer lloc si em féssiu triar, és Pere Calders. D'aquest sí que ho he llegit tot, el vaig descobrir fa molts anys amb el llibre "Invasió subtil i altres contes" que corria per casa i després amb les seves novel·les "L'ombra de l'atzavara" i "Gaeli i l'home Déu" que formaven part d'una col·lecció de literatura catalana que vaig comprar fa uns 25 anys. Em va atrapar tant el seu estil, el seu humor finament irònic, la seva manera d'explicar les situacions més absurdes com si fossin la cosa més normal del món que vaig decidir subscriure'm a l'edició de la seva obra completa que van fer a "Edicions 62" per no perdre'm cap dels seus llibres.

I com que m'agrada tota la seva obra m'ha semblat que a la foto que ens demana la JOMATEIXA on recomano "L'OMBRA DE L'ATZAVARA" (la novel·la que ara estic llegint en una lectura conjunta amb dues amigues), aquesta no podia sortir millor acompanyada que amb la resta de llibres de Pere Calders que tinc a casa i així li he enviat:


I vosaltres que me'n dieu,
teniu un autor que considereu el
vostre "escriptor de capçalera"?


divendres, 12 de juliol del 2013

Anagrama Lletraferit 033


QUIN LLIBRE ÉS?

No negaré que els llibres digitals tenen alguns avantatges respecte als de paper però també presenten inconvenients. Estic segur que en un llibre tradicional no m'hauria passat mai el que m'ha passat en aquest e-book on, encara no sé quin botó he premut, però les lletres que formen el títol i el nom de l'autor s'han barrejat completament.
Podeu ajudar-me a desxifrar aquests anagrames per tornar a trobar els títols i els autors originals?

Com a pista us diré que el llibre en paper que estem buscant forma part del catàleg de llibres d'ocasió de la BOTIGA ONLINE EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net/). Així que si hi aneu a fer una ullada ho tindreu més fàcil i, fins i tot, potser hi podreu trobar algun producte que us resulti interessant.

BOTIGA ONLINE
(http://elmagatzem.netne.net/)
LLIBRES D'OCASIÓ,
ARTICLES DE PAPERERIA,
ACCESSORIS DE TELEFONIA,
PRODUCTES DE GEOCATXING
I MOLTES ALTRES COSES.
Llibres d'ocasió a partir d'1 €!!



TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 11 de juliol del 2013

Endevinalla 488

E488.- Té el do de la simpatia / i és fi i molt intel·ligent. / Aprèn els jocs que li ensenyen / i és delícia de la gent. / Suposo que saps qui és. / Jo ja ho he dit… i no et dic més.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme "

dimecres, 10 de juliol del 2013

538.- La bossa de xavalla

538.- En una bossa hi ha 150 monedes de 1 cèntim i 75 monedes de 5 cèntims. Anem agafant, sense mirar, les monedes de dues en dues i, en el cas que surtin diferents tornem la de 5 cèntims a dins la bossa. Això ho fem fins que només queda una moneda a la bossa, pots dir quin valor té aquesta última moneda? I, què passa si variem el nombre inicial de monedes?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Consol A. Rusiñol "

dimarts, 9 de juliol del 2013

Endevinalla 487

E487.- Som set germans / que sols vivim un dia; / quan un mor, l'altre neix / i així passem la vida.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

dilluns, 8 de juliol del 2013

537.- Proposo un brindis

537.- En una festa, tots els convidats s'aixequen per brindar. Si s'han escoltat 36 “xin-xin” quants convidats hi ha?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Jpmerch i Assumpta "

dissabte, 6 de juliol del 2013

Joc de les Aferradetes (EL RACÓ DE SA LLUNA)


El Blog EL RACÓ DE SA LLUNA ens convida a participar en el JOC DE LES AFERRADETES.

Es tracta de fer un escrit (relat, poema, haiku, acudit...) basat en unes imatges animades que ha posat al seu blog on podem veure una tendra parelleta que s'abraça en tres situacions diferents.

Aquí teniu les tres imatges i a continuació el sonet que m'han inspirat (ja feia massa temps que no en feia cap, de sonet ;-DD):


ABRAÇADES AFERRADES

N'hi ha que les fem només per compromís,
per quedar bé o per sortir del pas.
Però aquestes tenen un valor escàs
i generalment en fem cas omís.

Perquè no provoquin cap desencís
no les podem fer arrufant el nas
o passant l'emoció per un sedàs,
ens hi hem d'implicar fins el punt precís.

I si complim aquesta condició
tant farà si és un amic o una amant,
la persona a qui ens haurem abraçat.

Perquè al compartir la seva il·lusió,
el seu dolor o allò que està pensant,
és el seu cor el que haurem aferrat.



I com que no es pot negar que aquest sonet m'ha quedat un pèl massa ensucrat, permeteu-me que us serveixi un "sorbet" per ajudar a desembafar. :-))
Pel mateix preu, aquí teniu un diàleg inspirat per l'escena que podrien formar les tres imatges posades una darrere l'altra:
- Quina sorpresa!!. Dóna'm una abraçada, Carles. No sabia que havies tornat a la ciutat!
- Sí, acabo d'arribar. Allà al poble m'hi ofegava, així que cap a la capital falta gent. Justament ara estic buscant una pensió per instal·lar-me aquests primers dies.
- Doncs, si et puc ajudar en alguna cosa ja m'ho diràs.


- Deixa'm que t'abraci. Gemma. Ets una gran amiga, no saps com t'agraeixo que m'ofereixis casa teva.
- Bé, és que jo...
- Ja saps que sempre m'han fet molta mania les habitacions dels hotels. Ets molt generosa. Quina sort que tinc de conèixer-te.
- Sí. Però...
- Llàstima que no pugui acceptar el teu oferiment. És que ara tinc xicota i, és clar, a ella no li faria gràcia que jo vingués a casa teva.

- Ostres que bé, Carles. Abraça'm ben fort. No saps quin pes m'has tret de sobre.
- Què vols dir?
- No, res. Que estic molt contenta que hagis refet la teva vida. Ja ens veurem. Records a la teva xicota. Et truco!!
- Espera no marxis... Però si no encara no t'he donat el meu nou número del mòbil...



divendres, 5 de juliol del 2013

Refranyer Jeroglífic 045


QUIN REFRANY ÉS?


Sabem que els refranys són molt antics i que provenen de la nostra tradició oral que es perd en el temps...

Però potser encara venen de més lluny. Una troballa recent ha permès descobrir uns jeroglífics perduts on sembla que els catalans d'antigues civilitzacions ja ens van deixar les seves sentències més o menys enigmàtiques.

Avui us demano que m'ajudeu a desxifrar una d'aquestes imatges i, per si de cas necessiteu ajuda, us enllaço el blog d'en V. Pàmies que és tot un expert en això de les parèmies. ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 4 de juliol del 2013

Endevinalla 486

E486.- Neixo i moro el mateix dia / informant al que no sap.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

dimecres, 3 de juliol del 2013

536.- En Jan ven televisors

536.- La botiga d'electrodomèstics on treballa en Jan està patint molt els efectes de la crisi, les vendes baixen i cada vegada té menys ingressos. En Jan però ha tingut una idea per guanyar molts diners, s'ha proposat vendre a meitat de preu una remesa de televisors que acaben de rebre. Si els preus de venda al públic de la botiga són el preu de cost més un benefici del 20%, com s'entén que en Jan pensi guanyar diners venent els televisors amb un descompte del 50%?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sa Lluna "

dimarts, 2 de juliol del 2013

Endevinalla 485

E485.- Neix, creix i mor en un dia; / apa, rumia, rumia.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " El Porquet "

dilluns, 1 de juliol del 2013

535.- El pes dels nombres

535.- Si el pes d'un número és la suma de les xifres que el composen, pots dir quin és el número més petit que pesa 25?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Maurici i Jo rai! "