GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 27 de desembre del 2013

Cas típic 1800: noi li agrada noia, noi li agrada trobar enigmes als Simpsons

Diuen les males llengües que quan en PONS no té idees per fer un post posa uns quants vídeos de trossos dels Simpsons i ja el té fet. (fi de la citació)

I per altra banda, no em fareu pensar gaire un post d'un dilluns divendres al mig de les vacances nadalenques, oi? (fi de la citació)

Així que avui toca Simpsons! Amb enigmes, és clar! Bé! Yuhuuuu! Bé! (fi de la citació)

Homer: "Soy un enigma"

Homer i l'enigma del gos, la nena i el verí

Lisa i l'enigma al paquet de menjar preparat


Maggie i l'enigma al test d'intel·ligència


******************************************

I fins aquí la col·laboració del XAREL-10 en la celebració del Cas Típic 1800 del Pons's Blog. Ens havies proposat, PONS, fer un cas típic a imatge i semblança d'algun dels teus casos típics i jo m'he decantat pels teus famosos posts de vídeos dels Simpsons. :-))

El primer vídeo pertany a l'episodi nº 197 (09x19) i serveix de presentació i de declaració d'intencions perquè el que he buscat són capítols dels Simpsons que continguin enigmes mentals. I com heu vist, amb aquesta particularitat us n'ofereixo tres.
El primer d'aquests està tret del capítol nº 433 (20x13), és el clàssic enigma de creuar el riu i ja el trobareu resolt al mateix vídeo.
En canvi, els altres dos no inclouen la solució. Així que us proposo que intenteu trobar-la vosaltres, cosa que segur que us costarà ben poc tenint en compte que el primer l'encerta fins i tot en Ralph i el segon la Maggie. ;-D

Conscient de que els vídeos d'aquest tipus "desapareixen" de Youtube (en PONS ens podria explicar que això és una cosa que passa força sovint), he pujat aquests dos últims a una plataforma d'allotjament de vídeos professionals on se suposa que no els eliminaran. Tot i així, per si de cas també he extret els fotogrames concrets de cada vídeo i els he convertit en un dels meus enigmes visuals.
El trobareu a continuació, podeu contestar les dues preguntes que hi surten i (això va per tu PONS) dir en quin capítol concret dels Simpsons van aparèixer aquests enigmes?.


Recordeu que, malgrat aquesta aparició fora de programa, el XAREL-10 continua mig de vacances fins l'any que ve. Si us ve de gust podeu seguir jugant al PASSATEMPS ESPECIAL NADAL que us vaig deixar al post anterior i aprofito per desitjar-vos un

FELIÇ ANY NOU 2014



TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Xexu, Lluna i Pons007 "

TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ


25 comentaris:

Lluna ha dit...

Bon dia MC!!
No veig res de res!! A la feina no puc mirar vidrios i coses d'aquestes...

A veure si em passo més tard.

Sergi ha dit...

Mira que aixafar-te les vacances, aquest Pons! A mi m'ha canviat la programació del Bona nit...

He de dir que el post és de temàtica semblant, però no s'assembla gaire a un cas del Pons perquè... tots els vídeos, efectivament, es poden seguir veient! Potser que li expliquis com t'ho fas...

M'ha agradat el recull, molt ben trobat. Suposo que el de les fletxes se soluciona posant una fletxa en una direcció seguida d'una altra, i al costat, en paral·lel, les altres dues en la mateixa direcció. Al mig es forma una fletxa en direcció contrària. No sé si m'explico.

L'altre que el resolgui en Pons!

McAbeu ha dit...

LLUNA: Bon dia!. El primer és el primer, així que tu a treballar que els vídeos no es mouran d'aquí (ho espero almenys) ;-)

XEXU: Sí noi, suposo que ens ho agrairà tal com cal, no hi ha dubte que ens ho mereixem per tots aquests canvis de programació que ens ha obligat a fer.
I amb això dels vídeos també tens raó, no he aconseguit imitar bé a en PONS... els meus es veuen tots!! :-D
Jo sí que he entès la teva explicació i he de dir que encertes la solució. Felicitats!!!

Anònim ha dit...

L'enigma de la lisa ocupa el coneixia bé, de fet ocupa la part principal de la trama del capítol. I al final del capítol mostren la solució. 9x17 Lisa la Simpson.

L'enigma de la Maggie no es tan famós ja que es d'un capítol més nou, el 15x13: Dos listas muy listas. Però de totes maneres us deixo la resposta per vosaltres perquè també l'he vist.

Moltes gràcies per participar en el 1800!

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Aquest Pons ha capgirat la programació nadalenca de tothom, però es el Pons.. que menys podíem esperar d'ell?

McAbeu ha dit...

PONS: De res i ja ho saps, a disposar.

BRUIXETA: Tens raó però ens ho va demanar tan ben demanat (amb les amenaces justes) que no se li podia dir que no. ;-D

Sílvia ha dit...

Bona combinació simpsons, enigmes i un cas pons! A mitges vacances i tothom a punt pel cas 1800, hehe. Que acabis de passar unes bones festes :)

jomateixa ha dit...

Mc, crec que tant treballadors com tu n'hi ha pocs!!!
Jo aquests dies faig jornades dobles a la feina, així que tinc el bloc en "pausa" i només em passejo de tan en tan pels vostres.

Assumpta ha dit...

He de reconèixer que no he mirat MAI un capítol dels Simpsons (ai, ai, crec que acabo de dictar la meva sentència i que alguns blogaires em retiraran la paraula... ho sentoooo!!)

Per tant no sé qui són els personatges citats ni de què va la cosa. Tot i així, he de dir que veure com prepara els posts en MAC i com s'ho curra és una passada, és magnífic :-) Ets un crack, MAC!! ;-))

I felicitats a en PONS... El 2013 no ha estat un bon any i al final gairebé ni bloguejava ni comentava. Espero que el 2014 pugui reprendre les meves "rondes" blogaires i compartir més estones amb vosaltres ;-))

Relatus ha dit...

jajajja felicitats Mac, l'has clavat. No més el tema sinó també la manera d'expressar-te. Boníssim

Nitamiu ha dit...

Si fos en Pons estaria molt gelós, una entrada pons al quadrat, simpsoniana i enigmàtica!

rits ha dit...

huas!! i jo que m'he carregat els Simpson!!!

sa lluna ha dit...

Un bon post Pons, amb el teu estil més treballat! ;)

Bon any nou!!
Aferradetes, Mac.

McAbeu ha dit...

SILVIA: Es que en PONS s'ho mereix tot (bé, gairebé tot) :-D. Bones festes també per a tu!

JOMATEIXA: M'agrada aquesta "feina" no es pot negar i m'ho passo bé fent-la... clar que potser és perquè no m'obliga a fer jornades dobles.

ASSUMPTA: Gràcies, com li he dit a la JOMATEIXA m'agrada aquesta "feina". :-))
Per cert, no cal haver vist ni un capítol dels Simpsons per resoldre aquests enigmes (de fet, no cal ni veure els vídeos) només cal mirar la imatge i resoldre-la com si fos un dels meus enigmes visuals de "tota la vida". ;-D

LORETO: Moltes gràcies. I això que hi ha gent que diu que en PONS és inimitable. :-))

ANNA: Segurament ho està, però no ho admetrà mai. :-DD

RITS: Un homenatge a PONS i et carregues els Simpsons???. Molt agosarat per part teva. ;-)))

SA LLUNA: Gràcies, aferradetes i Bon Any Nou!! :-)

NoName ha dit...

Jo no puc veure el segon video, no està disponible al meu país. Típic...

Elfreelang ha dit...

has fet un gran post estil pons a mig camí o molt adaptat a l'estil McAbeu ho has brodat! no tinc la solució em temo....si no ens llegim fins l'any vinent et desitjo el millor pel 2014!!!!!

McAbeu ha dit...

NONAME: Realment no hi ha res més típic en un Cas Típic del PONS amb vídeos que algun no es vegi. :-D
No sé si tampoc es podrà veure des del teu país però pots intentar-ho en aquest enllaç de FoxTV.es on hi ha el mateix vídeo que jo vaig enllaçar des de YouTube.

ELFREELANG: Gràcies, m'alegro que t'agradi.
Els meus millors desitjos també per a tu i els teus per aquest any nou que està a punt de començar.

Consol ha dit...

M'agraden els Simpson i és molt encertada la teva selecció. Gràcies al Xexu ja sé l'enigma de les fletxes. Es veu ben bé que els nois us sabeu entendre! Felicitats a tots.

McAbeu ha dit...

CONSOL: Gràcies!. Bé, això de que entre nois ens sabem entendre depèn molt de cada noi. ;-DD

Assumpta ha dit...

"...Suposo que el de les fletxes se soluciona posant una fletxa en una direcció seguida d'una altra, i al costat, en paral·lel, les altres dues en la mateixa direcció. Al mig es forma una fletxa en direcció contrària. No sé si m'explico..."

Mandeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee????

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Admeto que explicat així potser costa d'entendre però la solució de l'enigma visual és també una imatge i quan la vegis t'asseguro que desxifraràs aquesta resposta, ben correcta par altra banda, d'en XEXU.
El que passa és que, perquè jo la pugui publicar, abans cal solucionar l'altra part de l'enigma i dir quin és el símbol que va a continuació en la sèrie que es veu a la imatge. Sort!

Lluna ha dit...

Mc!! No sé com puc dibuixar el simbol aquí del enigma :( però vaja, que seria com veure un 6 amb un mirall a la seva esquerra, no sé si m'entens... jijiji

Anònim ha dit...

Em sembla que la Lluna es la única que ha vist aquest gran capítol dels simpsons. De fet, no entenc com tota la resta no l'ha vist...

Lluna ha dit...

:D

Ara em podria posar vermella, encara que sento dir-te que no me'ls miro massa els simpsons, a no ser que el meu fill tingui el "mando" :P

McAbeu ha dit...

Sense treure-li cap mèrit a la LLUNA, que encerta perfectament la solució que buscàvem, jo tampoc entenc PONS que hagi tardat tant a sortir la solució d'aquest enigma. I no només perquè pertany a un memorable capítol dels Simpsons (d'aquells que Antena 3 ha repetit més d'una i de cinquanta vegades) sinó perquè aquest enigma JA HAVIA SORTIT AL XAREL-10.
En AQUEST ANTIC POST comentava que un enigma meu havia sortit aquell dia als Simpsons i enllaçava a AQUEST ALTRE POST on dies abans havia publicat una versió d'aquest mateix enigma reconvertit en un dels meus primers enigmes visuals.

Però bé, els Simpsons es mereixen de sobres que el LLIBRE repeteixi un enigma i així ho ha fet en aquest que encerta LLUNA. Que així compartirà rètol vermell amb en XEXU que va encertar la primera part i, com no podia ser d'altra manera en un Cas Típic, també amb en PONS que ens diu quins capítols de la sèrie són. Felicitats a tots tres i aquí us enllaço la SOLUCIÓ per a qui vulgui comprovar-la.

Publica un comentari a l'entrada