GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 13 de novembre del 2013

566.- Bricomania

566.- En Benet ha comprat una porta de fusta per canviar la de la seva habitació. Quan arriba a casa, veu que la porta es més gran que el marc on ha d'anar i en talla una porció de la part inferior. Aleshores veu que és massa petita i per arreglar-ho no troba altra solució que tallar una altra porció de la porta, ara de la part superior. Després d'aquest segon tall, la porta encaixa perfectament al marc on estava destinada. És possible?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sergi "

17 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

No acabo de veure com és possible, ja m'ho rumiaré. Però crec que en Benet s'hauria de comprar una cinta mètrica urgentment, si vol fer bricolatge ...

Lluna ha dit...

Jo tampoc ho veig, i com la Carme tb penso que s'ha de comprar un metro o alguna cosa per prendre mides...

Bona nit Carme!!
Bona nit Mc!!

jpmerch ha dit...

Pot ser que la amplària de la porta siga igual que l'alçària del marc. Llavors, si talla la porta de manera que l'alçària quede igual que l'amplària del marc i la gira 90 graus, la porta encaixarà perfectament. Ara, la cosa quedarà bastant xunga.

jo rai! ha dit...

Home, la porta "tira a quadrada", vull dir que pot ser que sigui gairebé tan alta com ampla i, aleshores, es pot fer aquesta combinació sempre que canviem la maneta de lloc.
(jo he fet coses molt pitjors en bricollatge...)

Carme Rosanas ha dit...

I què? queda com aquelles dels restaurants? que no toquen ni a dalt ni a baix?

Assumpta ha dit...

Per molt que intento imaginar-ho no em "quadra" de cap manera :-P

Anònim ha dit...

Deu ser cosa de les frontises, que estan situades de tal manera que per que coincideixin les de la porta amb les del marc s'ha de tallar la porta per una part i per l'altre. No ho se, no soc fuster. Per aquestes coses, com moltes altres, es millor pagar i que ho faci un professional...

McAbeu ha dit...

CARME (1r. comentari): Tens raó, una cinta mètrica és imprescindible si vols fer bricolatge i si vols evitar que et passi el mateix que al protagonista del nostre enigma. ;-)

LLUNA: És el que li deia a la CARME. Si vols fer bricolatge, abans ho has de mesurar tot molt bé. Espero que en Benet hagi aprés la lliçó. :-))

JPMERCH: Podria ser però no ho és. La porta fa uns 80 cm d'ample i el marc uns 2 m d'alçada (pam més, pam menys) ;-)

JO RAI!: Tampoc, perquè la porta és rectangular. Com les de "tota la vida", vaja. :-)

CARME (2n. comentari): No. La porta, al final, queda perfectament ajustada i encaixada al marc.

ASSUMPTA: Doncs ho hauríem de fer quadrar, que en Benet vol dormir amb la porta ben tancada aquesta nit. :-)))

PONS: Tampoc és cosa de les frontisses que ja les instal·larà després, quan tot ho tingui a mida. Segur que un professional ho faria millor i més ràpid, però que me'n dius del gust de fer-t'ho tu mateix? (Estic parlant del bricolatge, és clar) :-D

Consol ha dit...

Sembla que no tingui sentit que si una cosa és "massa" petita, la decisió bona sigui fer-la encara més petita. En aquest punt potser s'ha pres una altra decisió que no s'anomena com podria ser fer pujar el terra. En tot cas, sembla irresoluble amb els elements que es donen.

Anònim ha dit...

En aquest cas, la resposta a la pregunta es: No, no es possible.

jo rai! ha dit...

Doncs si és una porta "de les de tota la vida" només se m'acut que ha complicat el bricolatge perquè ha hagut d'enganxar a baix un tros dels que ha tret de dalt que era més petit per a fer quadrar la porta però posats a fer això potser hauria estat més fàcil tallar del llistó que ha tret de sota la part que ha tret de més.
De la manera com m'explico em temo que no em trucareu si necessiteu un manetes...

Assumpta ha dit...

Només em ve una idea al cap... que els talls que ha fet no són rectes sinó que fan una mica de "diagonal"... llavors, tot i que la porta semblarà una mica "paral·lelepípede" de nom estrany... potser donant-li la volta (?) encaixi.

Nu sé... hehehe

McAbeu ha dit...

CONSOL: Si que ho sembla que no tingui gaire sentit, de fet l'enigma es basa en aquesta "aparent" falta de sentit de l'enunciat. Però res d'aixecar el terra de l'habitació, que el LLIBRE continua insistint que els elements que es donen SÍ són suficients per treure'n l'entrellat. :-)

PONS: Com suposo que ja suposes, el LLIBRE diu que sí que és possible.

JO RAI!: Jo sí que t'he entès (vaja, em sembla) però la solució no va per aquí. L'única feina de bricolatge que fa en Benet són els dos talls a la porta que ens explica l'enunciat. Però que no et doni la raó en la solució, no vol dir que no prengui nota del teu oferiment. No se sap mai quan es pot necessitar un manetes. ;-D

ASSUMPTA: Els talls són ben rectes i a 90 graus. És a dir que res de paral·lelepípedes estranys, quan acaba la feina la porta segueix sent un paral·lelepípede rectangular, igual com la va comprar, però de menys alçada. :-)

Sergi ha dit...

Em penso que la tinc. Quan diu "Aleshores veu que és massa petita" es refereix a la porció que ha tallat. Per tant, n'ha de tallar més.

Lluna ha dit...

Què bo Sergi!!!

Assumpta ha dit...

Ostres, SERGI!! Genial! Brillant! Segur que ha de ser això! :-))

M'encanten els enigmes laterals!! :-))

McAbeu ha dit...

Exactament, SERGI, encertes el "truc" de l'enigma i trobes la solució correcta que dóna sentit a l'enunciat. Felicitats!! :-))

Publica un comentari a l'entrada