GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 17 de novembre del 2012

Relats Conjunts (novembre - 2012)


Des del blog RELATS CONJUNTS ens proposen escriure un relat inspirat per una fotografia d'una "Biblioteca amb banyera" (Aldovega - Disseny d'interiors).



EL COMTE DE VILAMOLLA

AJUNTAMENT DE VILA-MOLLA DEL SECÀ
Despatx de l'alcalde - Avui, 11:45 h

- Bon dia, senyor alcalde. Puc passar?
- És clar, Lluís. Endavant, si et plau. Què vols?
- Ja sap que aquest matí tenia una cita amb el comte de Vilamolla per parlar de la cessió del seu castell per celebrar l'edició d'enguany de la Fira Medieval del poble...
- Sí, ho sé. Ja hi has pogut parlar?
- Fa mitja hora justa que he deixat el castell. I tot està arreglat. El comte s'ha avingut a la nostra proposta i ens cedirà l'ús de l'edifici i els jardins del castell per només 2000 € per tots els dies de la fira. I això representa pel consistori un estalvi de gairebé el 50% respecte el pressupost de l'any passat. Pensi que a l'edició anterior, només el lloguer de les casetes i els tendals ja ens va costar aquesta quantitat més les despeses en vigilància nocturna que aquest any ens les estalviarem al tractar-se d'un recinte tancat...
- Tancat i a cobert que, amb aquests dies de pluja que estem tenint, és un avantatge a tenir molt en compte. Et felicito doncs, bona feina. T'he de confessar que dubtava que ens en sortíssim tan fàcilment, el comte té fama d'anar molt a la seva i de ser una mica... excèntric, per dir-ho finament.
- No cal que m'ho juri. Pensi que m'ha rebut a la biblioteca...
- Home!. Ja sé que amb tants ordinadors i tantes videoconsoles, la gent no llegeix tant com abans. Però no és tan estrany això de tenir una biblioteca a casa, no?
- No, no. Si l'estrany no és la biblioteca. L'estrany és que a la biblioteca hi té una banyera i quan m'ha rebut estava banyant-s'hi.
- T'ha rebut prenent un bany a la biblioteca?. Increïble!!
- Quan he arribat, m'esperava l'administrador del comte. Amb ell, he visitat el castell per comprovar que les diferents sales que farem servir per la fira estan en bones condicions. Ens hem entès en tot i al final m'ha fet passar a la biblioteca per saludar el senyor comte i que ell donés el vist-i-plau als nostres tractes. I me l'he trobat dins d'una banyera posada allí al mig, banyant-se mentre llegia un dels llibres... com si fos la cosa més normal del món.
- Bé, jo de vegades m'emporto el diari a la cambra de bany però emportar-me el bany a la biblioteca em sembla excessiu. Aquests nobles estan tan carregats de quartos que ja no saben que es fan, si haguessin de guanyar-se la vida treballant i patint per les despeses de cada dia no farien tantes ximpleries. No et sembla?



CASTELL COMTAL DE VILAMOLLA
Biblioteca del castell – Avui, 11:15 h

- Ja ha marxat?
- Sí, senyor comte. Acaba de fer-ho.
- Gràcies a Déu, ja era hora!. Passa'm la tovallola per poder sortir d'aquí. Estic gelat!!. A veure si paguen aviat els 2000 € i fem arreglar aquest desastre. És molt trist haver de tenir aquesta banyera al mig de la biblioteca...
- El que no entenc és perquè s'hi ha posat a dins...
- Què volies?. Que la gent del poble sabés que el castell té goteres i que com no m'arriben els diners per fer-les arreglar hem de posar una banyera per recollir l'aigua?. Això no, amic meu. Prefereixo que em prenguin per un boig excèntric abans que per un pelat. Sóc el comte de Vilamolla, jo!. No ho oblidis mai!!


16 comentaris:

Alba ha dit...

Que bo Mac!!!! hehehe! M'encanta el nom del poble i la manera com has fet veure les dues visions del tracte! Genial!!!

jpmerch ha dit...

Molt bo! Final totalment inesperat.

Assumpta ha dit...

Què bo!!! Què bo!!! Què bo!! :-)))

Ai, pobre comte... noblesa sense calers!... Espero que els de l'ajuntament li paguin ben aviat i tots contents :-DDD

Sergi ha dit...

Ai ai, que les coses no són mai com semblen. Pobre comte, les coses que ha de fer per mantenir el seu prestigi. Això d'aferrar-se a la cadira amb força ja ve de lluny. Bona història Mac!

Sílvia ha dit...

Ben trobat el títol de Vilamolla, haha. Quin relat més enginyós i molt ben mostrat amb els dos punts de vista. El punt de vista del comte és brutal :))

Elfreelang ha dit...

Boníssim! el gir final és boníssim!

Garbí24 ha dit...

coi però ara és el moment de fer-ho arreglar el sector de la construcció fem rebaixes.......

Drapaire de mots ha dit...

Encara ric. jaja. Molt bo, molt bo, al final es bestial, jaja. I ja li arribaran els 2000 euros per tapar unes goteres tant grans? jajajajaja

sa lluna ha dit...

Molt bo i amb sorpresa final, així com a mi m´agraden.
M´has fet riure molt, molt,gràcies!

Aferradeta.

El que em passa pel cap ha dit...

Hi tant! Un noble ha de guardar les aparences! De tota la vida.
Bonissim!

Carme Rosanas ha dit...

Boníssim!!!

De nobles arruïnats... es veu que n'hi ha molts!

Salvaran el castell de la ruïna, aquests 2.000 euros?

montse ha dit...

Un relat ple d'enginy.

Rafel ha dit...

Genial, s'han de mantenir les aparences.

El porquet ha dit...

Clap clap clap!!!! Estic dempeus (crec que no és la primera vegada que aconsegueixes que m'aixequi del sofà a aplaudir una història teva). La trobo fantàstica! Fresca, àgil, enginyosa i molt original! Enhorabona Mac!

rits ha dit...

ooh, boníssim, com cal mantenir certes aparences, malgrat titllin d'excèntrics!!! molt bo!!

McAbeu ha dit...

Moltes gràcies a tots. Me n'alegro que us hagin agradat les aventures d'aquest pobre comte per mantenir les aparences. Sembla que al final se n'ha sortit, encara que no sabem si a costa d'arreplegar un bon refredat. ;-D

Publica un comentari a l'entrada