GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 30 de setembre del 2011

Anagrama Lletraferit 024


QUIN LLIBRE ÉS?


Sempre ens han dit que "el saber no ocupa lloc" però no sé si és massa cert perquè a mi, els prestatges de la biblioteca se m'han fet petits i m'ha tocat traslladar uns quants llibres a una altra habitació.


I mentre transportava una de les capses plenes de llibres, aquesta ha anat per terra. No cal que patiu, han aguantat força bé el sotrac però la sacsejada ha provocat que les lletres que formen el títol i el nom de l'autor s'hagin barrejat.


Abans de posar-los a la nova prestatgeria, hauria de desxifrar aquests anagrames i tornar a trobar els títols i els autors originals. Podeu ajudar-me en aquesta tasca i evitar així que hagi de refer tot el catàleg de la meva biblioteca? ;-)



TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. 
FELICITATS A " Quadern de mots "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 29 de setembre del 2011

Endevinalla 314

E314.- És un canari molt groc, / que no canta gens ni poc.


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dimecres, 28 de setembre del 2011

364.- Teologia matemàtica

364.- Un matemàtic diu que ha demostrat l'existència de Déu només basant-se en aquesta frase: “Déu existeix o aquesta frase és falsa”. Pots fer-ho també tu?


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme "

dimarts, 27 de setembre del 2011

Endevinalla 313

E313.- Aixecant-lo ben enlaire / apareix un raig de vi, / que deixa gust en la boca / de les vinyes del país.


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

dilluns, 26 de setembre del 2011

363.- Un botiguer i tres caixes de caramels

363.- Un botiguer rep una comanda de caramels, són tres caixes i tal com consta a les etiquetes en una hi ha caramels de menta, en l'altre de xocolata i en la tercera una barreja dels dos anteriors. A mitja tarda, quan encara no havia obert les capses rep una telefonada del proveïdor avisant-lo que un error a fàbrica ha fet que les caixes sortissin mal etiquetades. Com a mínim, quants caramels haurà de treure i de quines caixes per descobrir que conté cadascuna?


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Allau "

divendres, 23 de setembre del 2011

Fragment Parcial 011

QUIN QUADRE ÉS?


Amb la intenció de començar una col·lecció de pintura, vaig anar a una famosa galeria d'art i vaig triar uns quants quadres que em van agradar.


A l'hora de pagar vaig adonar-me que el meu pressupost només cobria una part de la factura i, en conseqüència, el galerista només em va deixar emportar un tros de cada quadre... i encara gràcies.


Tot i així, el marxant va dir que són quadres tan famosos que serien igualment reconeguts. A vosaltres que us sembla? ;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Quadern de mots "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 22 de setembre del 2011

Endevinalla 312

E312.- Al camp verdeja, / a casa blanqueja, / serveix d'aliment / i, com més fresc, més calent.


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Ferran "

dimecres, 21 de setembre del 2011

362.- El moixó intel·ligent

362.- La zona desèrtica de l'illa de l'Escaquer és una enorme regió on trobem arena ardent, grava resseca i roques solitàries, entre la fauna que hi viu destaca una espècie d'ocells intel·ligents. De fet un d'aquests moixons fa hores que vola buscant aigua, per sort descobreix una ampolla de vidre que en conté una mica però l'au no hi arriba posant el bec pel coll de l'ampolla. Si no pot tombar-la sense córrer el risc de perdre tota l'aigua, com s'ho fa per beure?


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Allau "

dimarts, 20 de setembre del 2011

Endevinalla 311

E311.- Surt cantant, fa tururut, / i de tots és mal rebut.


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Francesc Mompó "

dilluns, 19 de setembre del 2011

361.- Tota la veritat

361.- Uns amics juguen a beisbol al pati de casa seva, fa de batedor en Benet però colpeja tant malament la pilota que aquesta supera els tres metres d'alçada de la paret que fa de tanca i cau al carrer. Senten un crit i pocs segons després una senyora amb un nen entra al patí, amb la pilota a la mà i buscant al culpable: Aquesta pilota m'ha caigut al cap i vull una indemnització per danys i perjudicis, qui és el responsable?. En Benet, espantat, acusa a un dels seus cinc companys que reacciona negant-ho tot i provocant un enrenou de campionat. Per aclarir la situació, podries dir quantes persones saben exactament la veritat del cas?


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jordi "

dissabte, 17 de setembre del 2011

Relats Conjunts (setembre - 2011)


Des del blog RELATS CONJUNTS ens proposen escriure un relat inspirat per aquesta imatge de "L'Oncle Sam" (Pòster de reclutament, personificació dels EUA - 1917)



SOM-HI!

    Ho he de fer!. El meu país em necessita i no me'n puc desentendre. Tots els meus amics ja s'han allistat i als de casa també els sembla bé. Tant que, fins i tot, m'han animat a fer-ho. 


    Però no puc!. Aquí em teniu, plantat com un imbècil a la porta de la caserna de reclutament totalment incapaç d'entrar-hi. Fa hores que passejo per aquest carrer, sense atrevir-me a fer el pas decisiu per allistar-me. Imagineu quina cara dec fer, que ha arribat a sortir el sergent de guàrdia per dir-me que no patís, que és normal tenir por abans d'allistar-se i que, si no ho tenia clar, podia tornar un altre dia. M'ha explicat que només els bojos no tenen por de la guerra i que ningú em consideraria un covard si deixo passar uns dies abans de fer el pas. Torna a casa, m'ha dit amablement, i veuràs com de seguida entendràs que el teu país et necessita, t'adonaràs de la importància del què estem fent, del què tu mateix pots ajudar a fer i aleshores no et costarà gens superar aquesta por i faràs el que cal, convençut de fer-ho.


    No he sabut què dir-li perquè té tota la raó però, alhora, no sap de què parla. És veritat que tinc por i que és aquesta por el què m'impedeix fer l'últim pas per entrar a la caserna de reclutament. Però no és veritat que em faci por anar a la guerra. Bé, si que me'n fa però no és això el què no em permet allistar-me perquè d'aquesta por ja n'he parlat amb els pares i amb els amics i també m'he passat més d'una nit en vetlla rumiant abastament sobre la importància del què anem a fer i sé de sobres que cal fer-ho, n'estic ben convençut d'això. Però com li dic al sergent que no cal que reflexioni sobre el que m'ha dit perquè ja ho he fet, que no és l'haver d'anar a la guerra el què em fa por i m'impedeix allistar-me?. Com li explico que el què no em permet entrar a la caserna, el què de veritat em fa por... és aquest avi del barret ple d'estrelles que em mira fixament i m'assenyala amb el dit?.


divendres, 16 de setembre del 2011

Refranyer Jeroglífic 023


QUIN REFRANY ÉS?



Sabem que els refranys són molt antics i que provenen de la nostra tradició oral que es perd en el temps...


Però potser encara venen de més lluny. Una troballa recent ha permès descobrir uns jeroglífics perduts on sembla que els catalans d'antigues civilitzacions ja ens van deixar les seves sentències més o menys enigmàtiques.


Avui us demano que m'ajudeu a desxifrar una d'aquestes imatges i, per si de cas necessiteu ajuda, us enllaço el blog d'en V. Pàmies que és tot un expert en això de les parèmies. ;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 15 de setembre del 2011

Endevinalla 310

E310.- No és carn ni peix, / i piula quan neix.


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Francesc Mompó "

dimecres, 14 de setembre del 2011

360.- Homenatge a Rex Stout

360.- Nero Wolfe és un famós detectiu privat que no necessita sortir de casa per resoldre els seus casos. Actualment té entre mans l'assassinat d'un milionari mentre caçava als boscos de la seva mansió al camp, tots els sospitosos tenen la mateixa coartada doncs en el moment de la mort estaven en una festa a Nova York i hi ha fotos que ho proven, de totes formes la finca on es va produir el crim és aprop de la ciutat i qualsevol d'ells podria haver marxat de la festa i tornar sense despertar sospites. A les fotos de la festa veiem: 1) La dona del mort que a causa d'un accident porta la cara tapada amb un vel negre, 2) La seva secretària i màxima beneficiaria del seu testament, 3) L'advocat del mort vestit amb una americana i pantalons grisos amb el toc de color d'una rosa silvestre al trau, 4) L'ajudant de l'advocat, un jove impulsiu enamorat secretament de la secretària del mort i 5) Les tres germanes del mort vestides amb uns conjunts esport que no s'adiuen gaire amb l'estil de la festa i que esperaven molt més del testament del seu germà. Vistes les fotografies, en Nero Wolfe ja ha trobat el o la culpable, podries dir tu qui és? (I, si l'has identificat, pots dir també en quina novel·la de Rex Stout es basa l'enigma?)



TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

dimarts, 13 de setembre del 2011

Endevinalla 309

E309.- Que estic pres i sec em diuen, / més no ho cregueu pas això, / puix en el camp estic lliure / i sóc gras de bo de bo.


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Allau "

dilluns, 12 de setembre del 2011

359.- Coincidència al tren

359.- En un tren viatgen 3 empleats del ferrocarril (Benet, Jan i Pol) i 3 viatgers més, que per casualitat es diuen igual. Aquesta coincidència fa que comencin a xerrar entre ells, al final del viatge sabem varies coses de les seves vides: 1) El viatger Jan viu a Salou, 2) El cambrer del tren viu a mig camí entre Salou i Vila-seca, 3) El viatger Pol guanya 2000 € al mes, 4) Un dels viatgers és veí del cambrer i guanya exactament el triple que ell, 5) L'empleat dels ferrocarrils anomenat Benet juga millor al tennis que el revisor i 6) El viatger que es diu igual que el cambrer viu a Vila-seca. Pots dir-nos el nom del maquinista?


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme "

divendres, 9 de setembre del 2011

Enigma Visual 035 - XAREL-10 torna a obrir


HO VEIEU BÉ?


És que es tracta d'això, de veure-ho bé...
Només cal fixar-se en la imatge i contestar la pregunta que hi surt.
Així que feu treballar la vista però sense oblidar-vos de l'enginy, eh?. ;-)

P.S.: Les fotografies de l'enigma no les he fet jo però unes quantes d'elles si que les hauria pogut fer. En les meves vacances d'enguany, que avui acabo, he passat per algunes d'aquestes poblacions que hi surten representades, concretament les quatre últimes però jo ho he fet en ordre invers al de la imatge. No sé si això us servirà de pista per trobar la resposta, per si de cas us en dono una altra: Les poblacions que surten són només una tria, al nostre país (i també a altres països) n'hi ha moltes d'altres unides per aquesta "característica comú" que busquem. ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Ninona "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ



EDITAT EL 20.10.2011
La NINONA ens passa aquest interessant vídeo sobre el Camí de Sant Jaume a Catalunya. No us el perdeu!