GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimarts, 30 d’agost del 2011

XAREL-10 Tanca Per Vacances



XAREL-10 tanca per vacances
fins el 09 de setembre

Com l'any passat i com fa dos anys, tancaré el blog durant uns dies. No ho faig per descansar de la catosfera perquè aquests dies no penso perdre el contacte del tot amb els vostres blogs però si que vull fer-vos descansar a vosaltres dels meus enigmes... encara que tampoc del tot!. ;-)

   Per tant us deixo "deures per fer" i us demano que intenteu identificar la roca que us mostro a la imatge que encapçala aquest post.

   És possible que en un primer moment i sense cap pista, alguns de vosaltres aneu tan perduts com aquell estudiant de mineralogia de l'antic acudit de l'Eugenio:



   Però us he de dir que aquesta "pedra" és més que una pedra qualsevol i que fa uns anys en van parlar a tots els diaris. I si us pregunteu que quan va passar això, us diré que va ser menys d'un mes després que el Xavi, que era més gran, va perdre per sempre el bumerang dels Manel:



   Ara si, eh?. :-))
   Doncs com que ja ho hem aclarit tot, només em queda dir-vos:

Una abraçada i
fins d'aquí a uns dies


P.S.: Aprofito també aquest post per fer una prova de com funciona la moderació de comentaris, que fins ara no ho havia fet mai al blog i vull saber com va, per preparar una cosa que tinc al cap per més endavant. Així que la idea és que els comentaris amb la solució correcta no surtin fins l'últim dia i els altres els aniré publicant quan vagi passant per aquí. A veure com anirà. ;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. 
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dilluns, 29 d’agost del 2011

358.- Els números parlen

358.- Els números 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8 estaven en fila però desordenats. Per saber quin ordre segueixen els ho preguntem a ells mateixos, però cap vol contestar-nos. Continuem insistint fins que un d'ells ens diu: “El meu valor és la meitat de la suma dels valors que em precedeixen i la tercera part de la suma dels que tinc al darrera”. Quin número ha parlat?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jpmerch "

divendres, 26 d’agost del 2011

Encreuat Temàtic 017



QUINES PARAULES FALTEN?


Com veieu es tracta d'un encreuat de set paraules...

No hi ha definicions però sabem que totes responen a un mateix tema que ve indicat, com a títol, en el mateix encreuat. A més tenim com exemple i com a pista una de les paraules ja col·locada al tauler.

La vostra feina és encertar les altres sis paraules que s'encreuen amb la que ja està posada. Si les trobeu dieu-me-les als comentaris amb el número que els correspon segons el tauler. Serà qüestió de posar-s'hi, no?. ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " TOTS "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 25 d’agost del 2011

Endevinalla 308

E308.- De marfil o bé de goma / i moltes voltes de banya / jo a embellir-te poso manya, / tant si ets dona com si ets home. / Tinc dents sens boca, no és broma; / molt sovint m'has agafat, / des d'antic tothom m'ha usat, / treballo en un "laberinto" / i sempre diuen que pinto / quan en ma vida he pintat.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dimecres, 24 d’agost del 2011

357.- L'edat matemàtica

357.- El pare d'en Pol va néixer l'any 19XY i l'any 19YX va fer (X+Y) anys. També sabem que quan va morir tenia ((X+Y)·(Y+(X/2)) anys. Podeu calcular l'any de la seva defunció?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Yáiza "

dimarts, 23 d’agost del 2011

Endevinalla 307

E307.- Diuen que sóc estrangera / però sóc ben catalana, / en finestres i balcons / a l'estiu podràs cercar-me / que per llur conveniència / molta gent em té penjada. / Vaja, si no m'endevines / diré que ets molt pastanaga.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jpmerch "

dilluns, 22 d’agost del 2011

El meu homenatge a ENRIC VALOR


Avui 22.08.2011 es compleix el centenari del naixement d'ENRIC VALOR i seguint la crida feta des del blog UN ENTRE TANTS m'adhereixo mitjançant aquest apunt a l'homenatge blogaire ( #100anysdevalor ) en record d'aquest gran escriptor i lingüista del País Valencià.


ENRIC VALOR i VIVES
[Castalla (l'Alcoià), 1911 - València, 2000]

Gramàtic, lexicòleg, rondallista i novel·lista. Estudià professorat mercantil a l'Escola de Comerç d'Alacant entrant a treballar a l'industria sabatera, simultàniament estudià llengua i literatura catalanes de manera pràcticament autodidacta. Als dinou anys comença a col·laborar a la revista satírica El Tio Cuc, des d'on impulsa l'adopció de l'ortografia fabriana. A Alacant, en proclamar-se la República, intensifica la tasca com a periodista, escriptor i activista polític.

Durant anys, Enric Valor es dedicà a recopilar rondalles de la tradició oral a les zones rurals de tot el País Valencià reunint un corpus de trenta-sis rondalles de gran valor folklòric i narratiu. Com a gramàtic és el principal defensor de les normes de l'Institut d'Estudis Catalans al País Valencià amb obres com Curso de lengua valenciana (1966), Millorem el llenguatge (1971), La flexió verbal (1983)... que han estat d'una gran importància per a l'ensenyament i la difusió de la llengua pròpia del País Valencià. En la seva narrativa desplega un lèxic precís, meticulós i ric, ple de girs, modismes i proverbis; destaquem les novel·les L'ambició d'Aleix (1960) i la trilogia "Cicle de Cassana": Sense la terra promesa (1980), Temps de batuda (1983) i Enllà de l'horitzó (1991).

Va ser guardonat, entre altres, amb el Premi de les Lletres Valencianes (1985), el Premi d´Honor de les Lletres Catalanes (1987) i la Creu de Sant Jordi (1993). Va ser investit Doctor Honoris Causa per les Universitats de València, de les Illes Balears, de Castelló i d'Alacant. Va ser Vicepresident pel País Valencià i Soci d'Honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Per l'homenatge d'avui vull recordar la tasca de recopilació rondallística que va fer Enric Valor i he preparat un jeroglífic múltiple on s'hi amaguen els títols d'algunes de les seves Rondalles. Cliqueu damunt la imatge de sota per fer-la més gran i... a veure quantes en trobeu!

divendres, 19 d’agost del 2011

Fragment Parcial 010


QUIN QUADRE ÉS?


Amb la intenció de començar una col·lecció de pintura, vaig anar a una famosa galeria d'art i vaig triar uns quants quadres que em van agradar.

A l'hora de pagar vaig adonar-me que el meu pressupost només cobria una part de la factura i, en conseqüència, el galerista només em va deixar emportar un tros de cada quadre... i encara gràcies.

Tot i així, el marxant va dir que són quadres tan famosos que serien igualment reconeguts. A vosaltres que us sembla? ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jordi "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 18 d’agost del 2011

Endevinalla 306

E306.- No sóc cos, sóc invisible, / mes, si convé, em faig sentir / i és un gran poca-vergonya / tot aquell que em falti a mi.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Joan "

dimecres, 17 d’agost del 2011

356.- Eleccions a l'illa de l'Escaquer

356.- A l'illa de l'Escaquer s'han celebrat eleccions, s'han presentat quatre candidats que s'han repartit els 5219 vots emesos. Sabem que el guanyador ha superat per 22 vots al segon, ha tret 30 vots més que el tercer i 73 vots més que el quart. Quants vots ha obtingut cadascun?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu i Joan "

dimarts, 16 d’agost del 2011

Endevinalla 305

E305.- Sóc molsuda, forta i muda, / defenso fred i calor / i, sense tenir orelles, / escolto secrets molt forts.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " P-CFACSBC2V "

dilluns, 15 d’agost del 2011

355.- La natalitat a l'illa de l'Escaquer

355.- Una altra llei "estrambòtica" de l'illa de l'Escaquer obliga a limitar la natalitat a un fill per parella i això provoca que a l'illa ningú tingui germans. Pots dir quines altres relacions familiars han desaparegut?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu i Yáiza "

divendres, 12 d’agost del 2011

Refranyer Jeroglífic 022



QUIN REFRANY ÉS?


Sabem que els refranys són molt antics i que provenen de la nostra tradició oral que es perd en el temps...

Però potser encara venen de més lluny. Una troballa recent ha permès descobrir uns jeroglífics perduts on sembla que els catalans d'antigues civilitzacions ja ens van deixar les seves sentències més o menys enigmàtiques.

Avui us demano que m'ajudeu a desxifrar una d'aquestes imatges i, per si de cas necessiteu ajuda, us enllaço el blog d'en V. Pàmies que és tot un expert en això de les parèmies. ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Ninona "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 11 d’agost del 2011

Endevinalla 304

E304.- Quan obro la boca ensenyo / blanca i fina dentadura / i així que em poso a parlar, / totes les dents em belluguen.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Ferran "

dimecres, 10 d’agost del 2011

354.- L'oracle ha parlat

354.- En temps de l'Antiga Roma, l'Oracle donava respostes a les preguntes dels seus fidels. Aquest matí un pastor hi ha anat i després de deixar el donatiu corresponent, pregunta si els déus són propicis per la compra d'una ovella i d'un xai que necessita per crear un nou ramat. L'Oracle s'ho pensa un moment i respon: “Aquests animals es reproduiran fins que la multiplicació dels seus descendents, que seran en nombre igual mascles i femelles, mostri en el mirall sagrat el total del ramat complet menys els pares”. El pastor surt del temple amb la sensació que l'Oracle li ha pres el pèl i que ha perdut estúpidament el donatiu, pots dir-li tu més clarament quantes ovelles i quants xais arribarà a tenir el seu nou ramat?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jpmerch i Ninona "

dimarts, 9 d’agost del 2011

Endevinalla 303

E303.- Va i ve, i no es mou d'on és.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Ninona "

dilluns, 8 d’agost del 2011

353.- Un viatge de premi

353.- En un concurs radiofònic, na Berta ha guanyat unes vacances a Moscou amb totes les despeses pagades per dues persones. Podria haver compartit el viatge amb la seva germana, el seu millor amic d'infantesa o el seu actual nuvi i, al final, ha triat l'amic del col·legi. Per què?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jordi "

diumenge, 7 d’agost del 2011

Un blog imprescindible (ARA MATEIX...)

Aquest matí de diumenge m'he trobat una invitació al meu mail. M'han convidat ha contribuir en un dels blogs imprescindibles de la Catosfera que es veu que avui celebra el seu aniversari.

La seva autora ens demana que no ens dediquem a escriure lloances dirigides al blog o a ella mateixa per tant em limitaré a definir, com si d'un diccionari il·lustrat es tractés, aquest lloc web del qual encara que no hi comento gaire no em perdo cap dels seus apunts.


És un lloc que
 no és un diari 
però on trobem 
una clara opinió 
sobre el que està passant 
ARA 
al nostre país i al món.



És un lloc on es defensa 
que no hem de deixar que 
els poderosos facin sempre 
el que els dóna la gana i que, 
encara que sigui difícil i 
de vegades sembli impossible, 
també pot passar que algun dia 
un peó faci escac i MAT al rei.




És un lloc on es lluita 
perquè aquest món, que 
cada vegada sembla que 
es decanta només cap un
costat oblidant a la gent
que estan i estem a l'altre, 
giri d'una vegada per totes 
sobre el seu verdader EIX.




Tot això i molt més és el blog ARA MATEIX...
que avui celebra el seu 4art aniversari.
Espero, ZEL, que t'hagi agradat 
aquest petit jeroglífic dedicat
i MOLTES, MOLTES FELICITATS!!!

divendres, 5 d’agost del 2011

Enigma Visual 034


HO VEIEU BÉ?


És que es tracta d'això, de veure-ho bé...

Només cal fixar-se en la imatge i contestar la pregunta que hi surt.

Així que feu treballar la vista però sense oblidar-vos de l'enginy, eh?. ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu i Lluïsa "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 4 d’agost del 2011

Endevinalla 302

E302.- Sempre sóc hoste d'honor / de la taula catalana, / qui vulgui parlar amb mi / ha de mirar cap enlaire.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " El Porquet "

dimecres, 3 d’agost del 2011

352.- La Nova Hora de l'illa de l'Escaquer

352.- A tot el món el temps es compta en hores, minuts i segons: el dia té 24 hores, cada hora té 60' i cada minut 60”. A tot el món, hem dit?, doncs no; a la famosa illa de l'Escaquer són tan quadriculats que han decidit implantar la NH (nova hora) formada per 100 NM (nous minuts) de 100 NS (nous segons) cadascun, en aquella illa ara el dia es divideix en 10 NH per treballar, 10 NH per menjar, 10 NH per divertir-se i 10 NH per dormir. Vols anar de vacances a l'illa, cosa no gaire recomanable tal com vam veure a l'enigma 300, i et diuen que el primer vaixell surt a les 15 NH : 30 NM. Per no perdre'l hauries de calcular quina hora seria al teu rellotge “normal”, pots fer-ho?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jpmerch "

dimarts, 2 d’agost del 2011

Endevinalla 301

E301.- Faig la feina que fa una barca / però m'estic sempre quiet, / tinc les ales arquejades / i tinc ulls però no hi veig.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dilluns, 1 d’agost del 2011

351.- El transbordador de Miravet

351.- Per creuar el riu Ebre podem utilitzar el pas de barca de Miravet, un transbordador fluvial de fusta i sense motor, cosa que el fa únic en tota Europa. De fet aquest matí el transbordador ha fet 5 viatges transportant un total de 50 passatgers, si entre el 1er i el 2on viatge han creuat 18 persones, si entre el 2on i el 3er n'han viatjat 17, si entre el 3er i el 4art viatge n'han creuat 22 i si entre el 4art i el 5è n'han passat 22. Saps quantes persones han creuat en el 3er viatge?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "