GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dijous, 31 de març del 2011

Endevinalla 268

E268.- Vull dir-te una cosa / que no sap ningú, / que sempre tinc jo / i mai la tens tu.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Francesc Mompó "

dimecres, 30 de març del 2011

318.- Dos comerciants amb dos ases

318.- Dos comerciants anaven de poble en poble venent cadascun un únic article que carregaven en un parell de rucs. A simple vista l'embalum de la càrrega és idèntic però mentre un ase trota alegrement l'altre sembla que no pugui donar ni un pas més. Aquella nit amenaçava pluja per tant els comerciants passen la nit a la posada deixant els rucs lligats a la porta de l'establiment. L'endemà, quan marxen, l'ase que trotava feliç no pot amb la seva ànima i l'altre va lleuger com un ploma. Quins articles venen els comerciants?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. 
FELICITATS A " Jpmerch i Assumpta "

dimarts, 29 de març del 2011

Endevinalla 267

E267.- Sóc rodona com el món / i al bell mig del món em trobo, / no em cerquis ni en el cel ni en la terra / que en l'univers mai no m'hi trobo.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Francesc Mompó "

dilluns, 28 de març del 2011

317.- Els sis tubs d'assaig

317.- L'ajudant d'un químic famós ha desat sense ordre 6 tubs d'assaig amb líquids de diferents colors, el problema es que entre ells n'hi ha de verinosos i s'haurien d'identificar. El químic, que n'està fart de la incompetència del seu ajudant només li diu: T'has d'espavilar per tant et donaré unes pistes per a que trobis els verins i si no ho fas et despatxaré. Pista 1) En aquestes parelles de tubs n'hi ha un amb verí i l'altre sense: Lila – Blau, Vermell – Groc i Blau – Taronja. Pista 2) En aquestes parelles de tubs n'hi ha, almenys, un sense verí: Lila – Groc, Vermell – Taronja i Verd – Blau. Pista 3) El Vermell no té verí. Pots ajudar a l'ajudant a trobar els tubs verinosos?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jordi Casanovas "

dissabte, 26 de març del 2011

Relats Conjunts (març - 2011)


Des del blog RELATS CONJUNTS ens proposen escriure un relat inspirat per aquesta fotografia del "Carnaval de Venècia" (Wanblee CC-BY-SA)



EL DIA C (Carnaval)

   - Janice, em sembla que ha estat una mala idea això de venir de viatge de noces a Europa. Ja sé que et vaig dir que em semblava bé, que no tindria cap problema en retornar als llocs on vaig viure la guerra. Em creia que ja havia fet fora els fantasmes del passat i que els records no em farien mal, però no ho puc evitar. Estar en aquest país on va morir en Noah, el meu millor amic; tornar a veure aquest mar, a la vora del qual jo mateix vaig estar a punt de quedar-m'hi per sempre... és superior a mi. Els fantasmes han tornat i, com aquell dia a la platja de Normandia, han vingut per emportar-se'm amb ells. Em sembla que els veig, negres com la mort mirant-me amb aquests ulls sense vida i coberts amb el llençol blanc. Em sembla que s'acosten. Em sembla que venen a per mi...

   - Doncs a mi em sembla, amor meu, que necessites descansar. Segur que demà al matí ho veuràs tot d'una altra manera i t'adonaràs que no som a França sinó a Itàlia, que aquest mar que imagines no es tracta de les platges de Normandia sinó dels canals de Venècia i que aquesta gent que veus no són fantasmes sinó els components d'una de les comparses del carnaval. Així que para de beure d'una vegada i anem cap a l'hotel.

divendres, 25 de març del 2011

Anagrama Lletraferit 021


QUIN LLIBRE ÉS?


Sempre ens han dit que "el saber no ocupa lloc" però no sé si és massa cert perquè a mi, els prestatges de la biblioteca se m'han fet petits i m'ha tocat traslladar uns quants llibres a una altra habitació.

I mentre transportava una de les capses plenes de llibres, aquesta ha anat per terra. No cal que patiu, han aguantat força bé el sotrac però la sacsejada ha provocat que les lletres que formen el títol i el nom de l'autor s'hagin barrejat.

Abans de posar-los a la nova prestatgeria, hauria de desxifrar aquests anagrames i tornar a trobar els títols i els autors originals. Podeu ajudar-me en aquesta tasca i evitar així que hagi de refer tot el catàleg de la meva biblioteca? ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Puigmalet "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 24 de març del 2011

Endevinalla 266

E266.- Alta com una casa, / rodona com un cubell; / com mel és dolça / i amarga com un fel.

dimecres, 23 de març del 2011

316.- Les àvies de Sitges i el mosso d'esquadra

316.- Un mosso d'esquadra de trànsit mentre conduïa la seva moto per l'Autopista Pau Casals direcció Barcelona atura un petit cotxe utilitari que anava a una velocitat excessivament reduïda. El cotxe estava ocupat per 5 àvies adorables, veïnes de Sitges, i la que conduïa li diu: Per què ens atura, senyor policia, no em digui que corria massa?... El policia respon: Al revés, senyora, si anava massa a poc a poc. La dona replica: No és veritat, anava a 32 km/h tal com marca el senyal. El policia no pot evitar un somriure quan veu que el cartell que assenyala la dona és el que indica el nom de la carretera C-32. Es disposava a explicar-li l'error quan se n'adona que les passatgeres del cotxe fan cara de terroritzades i pregunta: Què tenen les seves companyes, sembla que no es troben massa be?. No pateixi, senyor policia, aviat els hi passarà!, diu la vella. El policia no entén res, pots explicar tu que tenen aquelles dones?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dimarts, 22 de març del 2011

Endevinalla 265

E265.- Entro en la paraula noble, / sóc als llavis dels infants; / sense jo, el sí no existiria, / fins els savis cas em fan.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dilluns, 21 de març del 2011

315.- El preu del cava

315.- Un cellerer té 5 ampolles de vi i 1 de cava per vendre, que valen 15€, 16€, 18€, 19€, 20€ i 31€ (no sabem quina és la de cava). Aquell dia només va tenir 2 clients i el segon va gastar el doble que el primer, va vendre tot el vi però no el cava. Pots deduir el preu del cava?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

divendres, 18 de març del 2011

Fragment Parcial 005


QUIN QUADRE ÉS?


Amb la intenció de començar una col·lecció de pintura, vaig anar a una famosa galeria d'art i vaig triar uns quants quadres que em van agradar.

A l'hora de pagar vaig adonar-me que el meu pressupost només cobria una part de la factura i, en conseqüència, el galerista només em va deixar emportar un tros de cada quadre... i encara gràcies.

Tot i així, el marxant va dir que són quadres tan famosos que serien igualment reconeguts. A vosaltres que us sembla? ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sànset "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 17 de març del 2011

Endevinalla 264

E264.- Dona trista, reposada, / que va vestida de dol; / és la lluna sa companya / i marxa quan surt el sol.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Quim Soler "

dimecres, 16 de març del 2011

314.- Un hotel centenari

314.- Un hotel de 100 habitacions té 100 cambrers. Cada nit el cambrer 1 tanca totes les portes, el 2 obre les que tenen número parell, el 3 canvia la posició de les portes múltiples de 3, el 4 canvia la posició de les múltiples de 4 i així fins l'últim. Quines portes queden tancades al final?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A "Josep B i Quim Soler"

dimarts, 15 de març del 2011

Endevinalla 263

E263.- De parpelles revestida, / en la cara tinc l'encant; / i sóc també una joguina / de gent petita o bé gran.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

dilluns, 14 de març del 2011

313.- Un cop de bastó

313.- Un home passejava pel carrer quan se n'adona que porta una pedra a la sandàlia. S'atura, s'aguanta a un fanal i comença a agitar el peu, sacsejant-se tot ell per lliurar-se de la molèstia. De sobte un altre transeünt se li apropa amb un bastó i el colpeja al braç, tirant-lo a terra. Per què?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme "

dissabte, 12 de març del 2011

197è Joc Literari (març - 2011)


Des del blog Tens un racó dalt del món ens repten cada dimecres a jugar amb la literatura.

Ha arribat el 197è Joc Literari, que torna a ser un joc creatiu. Aquesta vegada, pocs dies després de la jornada de bookcrossing que es va fer el passat 05.03.2011 a Tortosa, ens convida a escriure un text de lliure extensió i gènere en el qual el protagonista sigui un llibre alliberat a la via pública.

Com per exemple, el que veiem a la imatge que encapçala aquest post al que jo he fet parlar en el següent sonet:

Al costat d'una font, abandonat
esperant una bona persona,
tant fa que sigui home o dona,
i que de llegir sigui afeccionat.

El meu antic amo m'ha alliberat,
no és que li falli una neurona
és que amb aquesta idea tan bona
em dóna una altra oportunitat.

Podré arribar a una nova casa,
on algú podrà gaudir llegint-me.
Tot això sona estrany, no ho nego.

Però és que la idea en això es basa,
en que no em deixeu aquí florint-me
i que em prengueu sens por, no mossego.

divendres, 11 de març del 2011

Refranyer Jeroglífic 017


QUIN REFRANY ÉS?


Sabem que els refranys són molt antics i que provenen de la nostra tradició oral que es perd en el temps...

Però potser encara venen de més lluny. Una troballa recent ha permès descobrir uns jeroglífics perduts on sembla que els catalans d'antigues civilitzacions ja ens van deixar les seves sentències més o menys enigmàtiques.

Avui us demano que m'ajudeu a desxifrar una d'aquestes imatges i, per si de cas necessiteu ajuda, us enllaço el blog d'en V. Pàmies que és tot un expert en això de les parèmies. ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Ventafocs "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 10 de març del 2011

Endevinalla 262

E262.- A veure si saps la cosa / que per tot arreu es posa, / però que a la mà no gosa, / car, si no, tot just ja es fon.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme "

dimecres, 9 de març del 2011

312.- Un enigma pixelat


   Ha arribat el dia X. Els píxels estem més que farts que vosaltres, simples humans, continueu pensant que teniu el control de la blogosfera. No l'heu tingut mai, us hem deixat fer mentre esperàvem el moment propici per fer-nos amb el poder i aquest moment ha arribat, ja no us necessitem per res. La invasió ha començat i, encara que per donar notícies i fer públics els nostres comunicats hem permès la neutralitat del blog Riell Bulevard, tots els altres blogs sereu assimilats un a un.

   Tota resistència és inútil, les cèl·lules pixeladores s’han infiltrat per tota la blogosfera. A mi m'ha tocat conquerir aquest blog que "vol fer funcionar les neurones". Quina gràcia, què pot fer una neurona al costat d'un circuit integrat?. Doncs ja us ho diré, res no pot fer!!!. Així que a partir d'avui, XAREL-10 es converteix en PIXEL-10 i ja us aviso que s'han acabat els enigmes laterals, els que surten per deducció i les endevinalles. Els enigmes bons són els matemàtics i difícils, i si no us surt la solució doncs millor perquè així demostrareu que en sabeu menys que una calculadora de butxaca. Hahaha!!!

   De fet, una calculadora tardaria uns pocs mil·lisegons en trobar la solució a l'enigma d'avui. Ho podeu superar??

312.- Pots deduir quin és el següent terme d'aquesta sèrie: 3, 14, 159, 2653, 58979...


Escolteu, sóc en Mac i malgrat que, com heu vist, el meu blog acaba de ser atacat per la invasió dels ultrapíxels que es va inciar fa uns dies al Blog d'en Leblansky, us he de dir que no tot està perdut. La resistència humana ens estem organitzant i junts aconseguirem aturar-los i fer-los fora. Resistirem, persistirem i ens alliberarem, podeu estar-ne segurs... us he de deixar, tinc por que no em descobreixin abans d'hora. Només dir-vos que el píxel aquest no sap el que diu i que l'enigma d'avui també és una mica lateral... :-))


Editat el 10.03.2011:
Tal com vaig dir: hem resistit, hem persistit i... HEM GUANYAT!!. Els píxels han estat vençuts i expulsats de la Blogosfera. El d'ahir va ser un dia de lluita que podríem resumir amb una frase de la Carme: "Ens ho hem passat pipa, jugant com uns nens". Avui tot torna a la normalitat i jo he recuperat el control de XAREL-10, així que ja he programat l'endevinalla d'avui. Us informo que sortirà tard (primer he d'arreglar els estralls d'aquest píxel invasor) però per compensar i, com que estem en fase de recuperació, serà de les fàcils. :-))


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dimarts, 8 de març del 2011

Endevinalla 261

E261.- Sóc del cap el para-xocs, / el fico en el got quan bec; / endevinaràs el nom / si penses per a què serveix.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

dilluns, 7 de març del 2011

311.- Un cas d'Ellery Queen

Aquest enigma té el relatiu honor de ser el 800è post de XAREL-10, segur que per a ell això no té gaire importància però a mi m'ha fet gràcia fer-vos-ho saber abans que res. :-))

311.- Ellery Queen és el fill d'un inspector de la policia de Nova York al que ajuda en els seus casos d'assassinat. Actualment investiga la mort d'una cantant, l'han trobat al seu despatx morta d'un tret amb una nota que va escriure abans de morir on posa “fa la...”, sembla que el text inacabat és una pista per descobrir l'assassí però els investigadors no saben a qui o a què es refereix. Les altres proves trobades són una còpia mecanografiada del seu testament i el seu diari; aquest està tot escrit a mà, amb una lletra tant atapeïda que dificulta la lectura, menys la pàgina corresponent a cinc dies abans que està tota en blanc excepte la primera línia on posa: “Avui he canviat el meu testament”. Ellery té una idea i aplica una flama al dors d'aquesta pàgina i en uns segons apareix una inscripció feta amb tinta invisible, la inscripció és la mateixa de la nota “fa la...” però no hi ha cap pista de qui o quina cosa fa què o a qui, malgrat això Ellery Queen ja sap com trobar al culpable. Tens alguna idea per solucionar el cas?. (També podries dir, si el coneixes, el títol de la novel·la d'Ellery Queen en que es basa aquest enigma).


Gràcies al comentari de KUDIFAMILY m'ha vingut a la memòria la sèrie "Ellery Quenn" (NBC-1975) que van emetre per TV3 l'any 1986. N'he trobat aquest vídeo que potser us servirà d'inspiració per resoldre l'enigma (o potser no) ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

diumenge, 6 de març del 2011

BLOG DEL DIA al 3cat24.cat



   Ahir, i gràcies a un comentari d'en S. Macip en un post anterior, em vaig assabentar que aquest blog ha estat destacat com a BLOG DEL DIA al 3cat24.cat, el portal informatiu de TV3 i Catalunya Ràdio.


   Des d'aquest portal d'internet volen destacar cada dia el més interessant de la Blogosfera Catalana. Aquesta tasca va començar el 09.10.2008 i des d'aquell dia han parlat d'una bona colla de blogs. El fet que des de divendres XAREL-10 formi part d'aquesta llista (com fa pocs dies ho va fer també el meu Blog de La Trinca) ha estat una agradable sorpresa que rebo amb agraïment i que estic content de fer-vos saber.

   Durant tot el cap de setmana ho heu pogut veure a
i també a la seva pàgina de Facebook
i al seu Twitter

dissabte, 5 de març del 2011

ART POSTAL (La Garrofa de Mont-roig)


   Aquest any 2011 es compleix el centenari de l'arribada a Mont-roig del Camp (Baix Camp) de l'artista Joan Miró i entre els actes que s'han organitzat per commemorar l'esdeveniment n'hi ha un en el que hi podem participar directament.

   Es tracta de la CONVOCATÒRIA D'ART POSTAL que està portant a terme el company MON del blog La Garrofa de Mont-roig, aprofitant també que aviat celebrarà el seu cinquè blog-versari. La idea és que li enviem per correu, una postal (10 x 15 cm) feta per nosaltres amb tècnica lliure basada en el tema "Miró i Mont-roig".

   Com veieu a la imatge que encapçala aquest post, jo n'he fet dues fent servir la tècnica del Photoshop i el collage. A la primera i partint d'una fotografia del carrer Major de Mont-roig feta des de la Plaça de Joan Miró hi he afegit detalls del quadre "La Masia" d'aquest pintor creant una imatge que, barrejant realitat i pintura, sembli ben possible i simbolitzi aquesta unió entre el poble i el pintor. A la segona, la mateixa imatge "barrejada" s'obre per deixar veure el nom de l'artista, fet al darrere amb pintura amb els colors típics de la seva obra.

   Ahir mateix vaig dipositar les dues postals a correus i, per tant, suposo que durant aquesta propera setmana arribaran a Mont-roig (ja m'ho diràs, Mon) però he volgut que vosaltres sigueu els primers en veure-les i així aprofitar per animar-vos a participar en aquesta iniciativa. Si ho he fet jo, no dubteu que tots en sou ben capaços. Així que ànims, que la idea és molt bona i s'ho val!!

Editat el 11.03.2010:
   Les meves postals ja han arribat a Mont-roig.
   Avui mateix en MON ha fet un post al seu blog on ens les ensenya.

divendres, 4 de març del 2011

Enigma Visual 029


HO VEIEU BÉ?


És que es tracta d'això, de veure-ho bé...

Només cal fixar-se en la imatge i contestar la pregunta que hi surt.

Així que feu treballar la vista però sense oblidar-vos de l'enginy, eh?. ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. 
FELICITATS A " VPàmies i Quim Soler "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 3 de març del 2011

Endevinalla 260

E260.- El mal educat confon, / com si fos una trompeta; / i encara que tinc dos canons, / no sóc pas cap escopeta.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Joan "

dimecres, 2 de març del 2011

310.- Un greu accident

310.- Benet i la seva dona Berta estaven al seu cotxe esperant que s'alleugés l'intens transit. “Igual que cada dia, arribaré tard a la feina i això que avui he agafat un altre camí”, diu en Benet, la seva dona replica: “Pren-t'ho amb calma, recorda la teva úlcera”. De sobte en Benet veu que s'obre un espai al davant seu i accelera el seu cotxe esportiu provocant una sorollosa derrapada dels neumàtics. La dona crida: “Ves amb compte, home”. Un segon més tard l'esportiu d'en Benet topa amb un camió i el pobre home, que no portava el cinturó de seguretat, surt disparat pel parabrises i cau mort al mig de la carretera. La dona, en ple atac d'histèria, truca a urgències però quan li pregunten on ha passat l'accident no pot donar cap dada. Perquè?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dimarts, 1 de març del 2011

Endevinalla 259

E259.- Posat en el cel sóc aigua; / posat en la terra, pols; / dins de l'església sóc fum. / Apa, contesta que sóc?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Quim Soler "