GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 28 de febrer del 2011

309.- L'objecte perdut

309.- Un inspector polonès de cognom molt difícil, Yuwçikecz, rep un text sobre un objecte perdut, el llegeix i reconeix que no pot descobrir-ne ni un indici. El document diu que l'objecte en qüestió pot ser petit o no, és dels primers segons un ordre o dels últims segons un de diferent, és molt útil i tothom se'n serveix... El text és més prolix, minuciós i meticulós però l'inspector no en treu res per molt que el rellegeixi diversos cops, li diuen que tots els indicis possibles són presents dins del document però l'home no pot fer res i el desesper l'omple, ple de nervis que el corsequen es rendeix sense remei i et cedeix l'escrit. Tu no ets ni més intel·ligent ni tens més estudis que l'inspector i no entens res del text que no és escrit en polonès però llegint el document en qüestió descobreixes l'objecte perdut en un moment. Pots dir-nos quin és, sí o no?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Joan "

diumenge, 27 de febrer del 2011

Relats Conjunts (febrer - 2011)


Des del blog RELATS CONJUNTS ens proposen escriure un relat inspirat per la fotografia "El Petó. V-J Day in Times Square" (Alfred Eisenstaedt - 14.08.1945)



EL DIA V (Victòria)

    - Janice, ja em diràs què hi fem aquí?

   - Com que què hi fem aquí?. Hem sortit al carrer per celebrar el dia de la victòria, estem celebrant que s'ha acabat la guerra. Et sembla poc?

   - I què hem de celebrar?. Que el meu millor amic, en Noah, va morir a una maleïda platja de Normandia?. Que, com ell, milers i milers de nois no han pogut tornar a casa on els esperaven les seves mares?. Que jo també vaig estar a punt de quedar-me per sempre en aquella platja, d'on a l'últim moment em van treure més mort que viu?. Que, per culpa d'allò, hauré de portar tota la vida una placa de metall al crani i que no donaré mai prou les gràcies a Déu perquè aquella bala de la metralladora alemanya que em va foradar el casc no em destrossés també el cervell?. Et sembla que tinc motius de celebració jo?. O potser em diràs que ho he d'oblidar, que tot això no té cap importància i que ara toca ser feliços?

   - És clar que no ho has d'oblidar, ningú de nosaltres ho hauria d'oblidar mai. Ho hem de recordar per sempre per no tornar a repetir-ho mai més. Però si que tenim coses per celebrar i per ser feliços. Hem de celebrar que tot això s'ha acabat, que la mort d'en Noah i de tants altres ha servit per alliberar Europa i tot el món dels nazis que volien acabar amb nosaltres, que la teva ferida va servir perquè ens coneguéssim tu i jo a l'hospital i, sobre tot, hem de celebrar que som vius i que tenim una oportunitat de tirar endavant en un món millor. Així que deixa't estar de tantes cabòries i fem-nos un petó. Comencem la nostra vida junts amb un gran petó al mig del carrer!.

   - Tens raó!. Em feia por no poder oblidar mai el que ha passat, però és que no cal que ho faci. Al revés, em servirà per valorar més tot el que tinc... tot el que tindrem, tu i jo junts. Fem-nos aquest petó que dius i fem que sigui el millor petó que s'hagi fet mai. Un petó que, si algú el fotografiés, sigui digne de passar a la posteritat!.

dissabte, 26 de febrer del 2011

Repte Literari (IBLAMA BLOG)


Des del blog IBLAMA BLOG ens llencen el repte literari d'escriure el primer que ens passi pel cap en veure la fotografia que us enllaço a continuació on es veu una cadira de plàstic deixada al mig d'unes bardisses. L'escrit ha de tenir com a màxim 100 paraules o al voltant de 10 línies i després serà publicat a la revista "Lo Collet de Colldejou".


   Ens pensàvem que, per fi, havíem arribat a un lloc verdaderament verge. Un lloc que érem els primers a trepitjar i, per això, avançàvem contents malgrat haver d'anar apartant les herbes que ens dificultaven el pas. 
   
   Quan, de sobte, vam trobar-nos amb aquella cadira allí al mig i una mica més enllà vam veure, al costat d'una carretera, la noia que la hi havia deixat vam descobrir que malauradament ens havíem precipitat en les nostres conclusions i que hauríem hagut de saber que avui en dia ja no en queden de llocs verges.

divendres, 25 de febrer del 2011

Encreuat Temàtic 014


QUINES PARAULES FALTEN?


Com veieu es tracta d'un encreuat de set paraules...

No hi ha definicions però sabem que totes responen a un mateix tema que ve indicat, com a títol, en el mateix encreuat. A més tenim com exemple i com a pista una de les paraules ja col·locada al tauler.

La vostra feina és encertar les altres sis paraules que s'encreuen amb la que ja està posada. Si les trobeu dieu-me-les als comentaris amb el número que els correspon segons el tauler. Serà qüestió de posar-s'hi, no?. ;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jordi "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 24 de febrer del 2011

Endevinalla 258

E258.- Les caputxes de Na Lionor / tapen les muntanyes però el riu no.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Magazine.cat "

dimecres, 23 de febrer del 2011

308.- El visitant misteriós

308.- Un matí trobem una nota al menjador firmada com (3 * (aigua – 2)). Pots deduir qui ens ha visitat aquesta nit?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Francesc Mompó "

dimarts, 22 de febrer del 2011

Endevinalla 257

E257.- Sóc menut, sóc gran, sóc llarg... / en té tothom que hi ha al món, / més d'un ningú no en pot tenir. / No endevines el meu nom?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Francesc Mompó "

dilluns, 21 de febrer del 2011

307.- Esperant l'autobús

307.- En una parada ens trobem fent fila per pujar a l'autobús: una jove estudiant, un caporal dels mossos d'esquadra, una punk carregada de pírcings, un oficinista jubilat, el meu amic i jo. Si ell és la tercera persona i jo la primera, pots dir-nos quina és la segona?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Captaire "

diumenge, 20 de febrer del 2011

194è Joc Literari (febrer-2011)


   Des del blog Tens un racó dalt del món ens repten cada dimecres a jugar amb la literatura.

   Ha arribat el 194è Joc Literari, que torna a ser un joc creatiu. Aquesta vegada ens demana un text de gènere negre que es pugui escriure dins d'un Post-it.

   Jo, i pel mateix preu, n'he fet dos. El que veieu a la imatge que encapçala aquest apunt (sense paraules però crec que força explícit) i, per si no colava, després he escrit el que veieu a la fotografia que us poso a continuació:


   L'assassí dels Post-It's havia comés un error.
   A una de les notes que deixava per tota l'escena
del crim fent burla del mètode policial, l'inspector
hi havia trobat una empremta dactilar.
Ja ho diuen que és millor ser l'últim a riure.

dissabte, 19 de febrer del 2011

Fragment Parcial 004


QUIN QUADRE ÉS?


Amb la intenció de començar una col·lecció de pintura, vaig anar a una famosa galeria d'art i vaig triar uns quants quadres que em van agradar.

A l'hora de pagar vaig adonar-me que el meu pressupost només cobria una part de la factura i, en conseqüència, el galerista només em va deixar emportar un tros de cada quadre... i encara gràcies.

Tot i així, el marxant va dir que són quadres tan famosos que serien igualment reconeguts. A vosaltres que us sembla? ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jordi "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

divendres, 18 de febrer del 2011

SENSE SENYAL...




Editat el 20.02.2011:
   Podeu veure l'abast que aquesta campanya ha obtingut entre els blogaires a aquesta notícia del 3cat24.cat i a aquesta pàgina de la web d'Acció Cultural del País Valencià.

dijous, 17 de febrer del 2011

Endevinalla 256

E256.- Una cosa que tothom té, / fins les pedres del carrer.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " P-CFACSBC2V "

dimecres, 16 de febrer del 2011

306.- Tres matemàtics, tres sobres i una quantitat

306.- Tres eminents matemàtics reben tres sobres (X, Y i Z) amb diners. Els diuen que el total són 13 €, que el sobre Z té més diners que Y, que el sobre Y porta més diners que X, que cada matemàtic només pot obrir un sobre i que es quedarà els diners el que endevini els diners que hi ha als sobres que no ha vist. El 1er matemàtic obre el seu sobre i diu: No ho sé!, el 2on obre el seu i afirma: No puc deduir-ho!, el 3er obre el seu i crida: Em rendeixo!. Pots dir tu quants diners hi ha al sobre Y?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Josep B. "

dimarts, 15 de febrer del 2011

Endevinalla 255

E255.- Una cosa blanca, blanca / que s'agafa i no s'aguanta.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Francesc Mompó "

dilluns, 14 de febrer del 2011

305.- Els dies de la setmana

305.- Pots dir quins dies de la setmana no comencen per la lletra D?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

divendres, 11 de febrer del 2011

Refranyer Jeroglífic 016


QUIN REFRANY ÉS?


Sabem que els refranys són molt antics i que provenen de la nostra tradició oral que es perd en el temps...

Però potser encara venen de més lluny. Una troballa recent ha permès descobrir uns jeroglífics perduts on sembla que els catalans d'antigues civilitzacions ja ens van deixar les seves sentències més o menys enigmàtiques.

Avui us demano que m'ajudeu a desxifrar una d'aquestes imatges i, per si de cas necessiteu ajuda, us enllaço el blog d'en V. Pàmies que és tot un expert en això de les parèmies. ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Quim Soler "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 10 de febrer del 2011

Endevinalla 254

E254.- Ullets blaus, cabell daurat, / nas bufó, boca petita, / graciosa, jove, ben feta / i amb elegància vestida. / És la veritat, una noia / que, com més un se la mira / més li agrada i més se n'enamora, / però ai, és una joguina.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Utnoa "

dimecres, 9 de febrer del 2011

304.- La desfilada militar

304.- Es celebra una desfilada a l'any amb tots els soldats d'una caserna militar formant una formació perfecta amb files de 10 homes, però enguany un dels soldats ha desertat i això fa que la última fila quedi amb 9 homes. Això al coronel no li agrada i demana al sergent que ho arregli, el pobre home reparteix els homes en files de 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3 i, fins i tot, 2 però sempre li falta un home a la última fila. Al final, els soldats han de desfilar en fila índia provocant la riota de tots els espectadors. Sabem que a la caserna hi ha menys de 5000 homes, pots calcular el nombre exacte de soldats?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Quim Soler i Jordi "

dimarts, 8 de febrer del 2011

Endevinalla 253

E253.- Em faig en lloc enlairat / sense que hagi tingut pare / i conforme vaig morint, / va naixent la meva mare.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pilar "

dilluns, 7 de febrer del 2011

303.- Una cel·la automàtica

303.- Estàs tancat en una cel·la, la porta s'obre automàticament i et deixa passar a una sala amb tres portes: La 1ª et porta a la llibertat, la 2ª et torna a portar a la cel·la d'on no podràs tornar a sortir fins l'endemà i la 3ª també et retorna a la cel·la, la porta de la qual no s'obrirà fins passats dos dies. Les portes de la sala canvien cada dia, per tant no pots utilitzar l'experiència dels dies anteriors per guiar-te. Sabent això pots calcular, de mitjana, els dies que tardaràs en encertar la porta que t'allibera?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Joan "

dissabte, 5 de febrer del 2011

Enigmes de la vida (18) - LES COSES BONES QUE TENIM


   Suposo que ja heu vist l'anunci que Estrella Damm, com patrocinador del Futbol Club Barcelona, ha preparat per aquest any 2011. Si encara no el coneixeu, us recomano que mireu el vídeo que encapçala aquest post i us el recomano perquè a mi és un anunci que m'agrada molt. 

    El trobo molt ben fet i a més és molt positiu. Em dóna una sensació d'orgull sa, de remarcar les coses bones que té Catalunya, d'evitar aquella idea pessimista dels que diuen que "tot el de fora és millor". Doncs "tot" no ho és, naturalment que a fora hi ha moltes coses bones però nosaltres també tenim les nostres i no ens n'hem d'oblidar.

   Sempre he pensat que és bo criticar el que no ens agrada però, de vegades, el que passa és que no es fan crítiques en positiu sinó que ens ho carreguem tot i aleshores aquestes crítiques, que diuen fer-se amb l'ànim de millorar el nostre, l'únic que fan és fer un favor als altres, als de fora, que es fan un fart de riure veient com ens barallem entre nosaltres. És clar que no hem de caure mai en el xovinisme, ja he dit abans que tothom té coses bones i que les nostres no han de ser sempre millors, però tampoc pitjors. Quan considerem que una iniciativa catalana és "una merda", hauríem de tenir en compte que és "la nostra merda" i que per tant seria millor intentar millorar-la enlloc de carregar-nos-la directament. Parlo en general i no vull posar cap cas concret, per tant no sé si queda gaire clar el que vull dir. El resum seria que si no parem d'insistir en el que ens separa, en remarcar les coses dolentes que tenim en comptes d'aprofitar les coses bones que ens uneixen, Catalunya no podrà anar mai endavant i per això m'ha agradat tant aquest anunci.

   Amb això no vull dir que hem d'amagar les coses dolentes o fer com si no existissin, més aviat em refereixo a que hem de gaudir més de les bones que també n'hi ha.

   I n'hi ha que ho són de bones, de molt bones. Tan bones que suportarien qualsevol comparació. Per comprovar-ho mireu, al vídeo de sota, la versió "merengue" del mateix anunci feta per en PEYU del programa "Fricandó Matiner" de RAC105Les imatges són les mateixes però... no trobeu que el resultat és ben diferent? :-))

divendres, 4 de febrer del 2011

Enigma Visual 028


HO VEIEU BÉ?


És que es tracta d'això, de veure-ho bé...

Només cal fixar-se en la imatge i contestar la pregunta que hi surt.

Així que feu treballar la vista però sense oblidar-vos de l'enginy, eh?. ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Mercè "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 3 de febrer del 2011

Endevinalla 252

E252.- Encara que no sóc trompeta, / jo sono igual que si ho fos / i no sóc cap escopeta, / encara que tinc dos canons. / Si encara no m'endevines / et diré que al capdavall / molts cops, sense ser cap ase, / fins em pugen a cavall.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Francesc Mompó "

dimecres, 2 de febrer del 2011

302.- Un restaurant de tota la vida

302.- Un restaurant molt popular treballa, des de que va obrir, els dies laborables amb els dinars dels treballadors i els caps de setmana amb les celebracions familiars, tancant els diumenges per descans laboral. Per augmentar els clients dels sopars ofereixen una rebaixa del 50% a totes les parelles que vinguin a sopar per celebrar el seu aniversari de noces, avui ha vingut una parella que després de sopar diu que celebren el seu aniversari però quan els demanen un document que ho demostri resulta que no en porten cap, l'home ho vol deixar córrer però la dona fa venir al maitre i tota acalorada li diu: Com que no ens vol fer la rebaixa?, però si avui és el dia de la meva vida i encara que han passat 28 anys en tinc un record molt clar, no només de la data, que segur que és avui, si no que també recordo que va fer un temps esplèndid, un bonic diumenge solejat, i que després de la cerimònia vam venir aquí mateix a fer un gran dinar amb els amics. El maitre fa 5 anys que treballa al restaurant però sap que en fa més de 40 que aquest està obert per tant el que diu la dona seria possible si no fos que és mentida. Com ho ha descobert el maitre?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Àngels i Quim Soler "

dimarts, 1 de febrer del 2011

Endevinalla 251

E251.- Sempre té la boca closa, / cosa que és de desitjar. / Quan obri per tu la boca, / que Déu t'empari germà.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Francesc Mompó "