GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 29 d’octubre del 2011

Jocs Literaris d'en Tibau (octubre - 2011)


Els JOCS LITERARIS del blog Tens un racó dalt del món continuen sortint cada dimecres i jo continuo tenint ganes de col·laborar-hi. Donada aquesta feliç coincidència, és ben normal que us presenti a continuació les meves aportacions als Jocs del darrer mes:

En aquesta fotografia, feta durant una representació del circ Raluy, hi apareixen molts personatges: Un matrimoni amb son fill en una llotja a l'esquerra, un parell de membres del circ a la dreta, l'artista, la seva ombra, el tamboret, el focus... En Tibau ens demana d'escriure un text (o més) basat en algun d'aquests personatges i com que jo ja vaig compondre, pel 209è Joc Literari, un sonet des del punt de vista d'un espectador (hi feia parlar un nen en la seva primera visita al circ), aquesta vegada m'ho miro des del punt de vista de l'artista en aquest altre sonet:

Hores i hores de dur entrenament,
dies i dies repetint la funció,
intentant que tot quedi perfectament
per l'instant on tot ha de sortir rodó.

S'apaguen els llums, tothom resta amatent,
seguint el número amb gran concentració
i al final esclata un gran aplaudiment
que compensa la feina amb tanta il·lusió.

La il·lusió del nen que et mira impressionat,
la del seu pare que aplaudeix sens parar,
la de la mare que t'admira en secret.

I és que, ni que el número s'hagi acabat,
la màgia del circ no la pots oblidar;
t'omple el cor com no ho fa cap altre indret.



217è Joc Literari
En Tibau ens proposa que, entre tots, escrivim una tirallonga de haikús (un poema d'origen oriental de tres versos, de 4-6-4 síl·labes, recordant que en català es compten els versos fins la darrera síl·laba tònica). Quedava convocada la PRIMERA MARATÓ D'HAIKÚS IMPROVISATS, en la qual jo vaig participar amb aquests dos:

Ombres de por,
s'allunyen ja vençudes;
reneix la vida.

Metges de l'ànima,
tanta feina per fer;
que mai l'acaben.



El 218è Joc Literari i el 219è Joc Literari ens demanen descobrir els títols i autors d'uns llibres que s'amaguen darrere d'unes imatges que serveixen de pista. Cliqueu els enllaços per jugar-hi!

5 comentaris:

jpmerch ha dit...

Molt bones, com sempre, les teues participacions.

Aquesta vegada no hi participaré, les meues muses se n'han anat de pont.

Jesús M. Tibau ha dit...

fantàstic. Insisteixo, cal recollir els sonets en un lloc o altre

Assumpta ha dit...

Molt bé, Mac!! :-))

L'altre dia a ca la Yáiza, que té un sentit de l'humor que m'agrada molt, vàrem estar fent broma del tema haikús, dient que tothom s'hi atreveix i que, veritablement, ningú sap exactament com s'han de comptar les síl·labes, quins temes es poden tractar, etc.

Al final jo em vaig quedar amb que el que jo vull és que aquestes tres línies que els formen em diguin alguna cosa, que les trobi maques, que em transmetin bé una imatge o una idea...

Doncs bé, tot aquest rotllo és per dir-te que no tinc ni idea de si els teus haikús compleixen les famoses normes o no, però que m'han agradat moltíssim, molt, molt. :-)

Elfreelang ha dit...

Genials participacions! i el sonet magnific!

McAbeu ha dit...

JPMERCH: Gràcies. Ja passa, de vegades, que les muses estan de vacances... per sort, els Jocs Literaris no són cap obligació (en aquest cas, jo no els faria). :-))

JESÚS: Em sembla que al final em convenceràs. Ara em venen un parell de mesos de força feina en aquest blog, però per després cada vegada em sembla més bona idea crear-ne un altre on recopilar tots els meus sonets.

ASSUMPTA: Pel que fa a comptar síl·labes vaig seguir les instruccions d'en Tibau (tres versos, de 4-6-4 síl·labes, recordant que en català es compten els versos fins la darrera síl·laba tònica) i pel que fa a que "diguin alguna cosa" vaig fer el que vaig poder. :-DD
Per això m'alegra tant que em digueu que us agraden. Gràcies! :-))

ELFREELANG: Moltes gràcies, també per tu. :-)

Publica un comentari a l'entrada