GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 12 de setembre del 2011

359.- Coincidència al tren

359.- En un tren viatgen 3 empleats del ferrocarril (Benet, Jan i Pol) i 3 viatgers més, que per casualitat es diuen igual. Aquesta coincidència fa que comencin a xerrar entre ells, al final del viatge sabem varies coses de les seves vides: 1) El viatger Jan viu a Salou, 2) El cambrer del tren viu a mig camí entre Salou i Vila-seca, 3) El viatger Pol guanya 2000 € al mes, 4) Un dels viatgers és veí del cambrer i guanya exactament el triple que ell, 5) L'empleat dels ferrocarrils anomenat Benet juga millor al tennis que el revisor i 6) El viatger que es diu igual que el cambrer viu a Vila-seca. Pots dir-nos el nom del maquinista?


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme "

14 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Carme Rosanas ha dit...

He esborrat el comentari perquè en realitat crec que:

El maquinista es diu Benet!

Carme Rosanas ha dit...

Si el viatger Jan viu a Salou i el viatger Pol guanya 2000 euros al mes que no és divisible per 3... el que guanya el triple i es veí del cambrer ha de ser el viatge Benet. Vol dir que en benet viu a mig camí entre S. i V.

Aleshores el viatger Pol viu a Vila-seca i el cambrer es diu Pol.

Sí en Benet juga millor a tennis que que el revisor, vol dir que ell so es revisor ni cambrer, per tant és maquinista.

Uf! quina suada per explicar-ho! O és la calor?

Assumpta ha dit...

Sí, jo també crec que es diu BENET :-)

Explicació (hehehe per això, CARME, hauràs de compartir rètol hehehe)

Si hi ha tres empleats del ferrocarril i un sabem que és cambrer, l'altre que és revisor i l'altre? doncs l'altre ha de ser el maquinista per força.

Llavors, quan parla d'en Benet ens diu "l'empleat dels ferrocarrils", mentre que als altres els cita per la seva feina "el cambrer del tren" i "el revisor"... per tant es pot deduir que aquest empleat dels ferrocarrils que es diu BENET no és ni el cambrer ni el revisor, o sigui, que és el MAQUINISTA

:-DD

Assumpta ha dit...

Ohhhhhhh NOOOOOOO!!!!

He començat a escriure que la CARME encara no havia posat la seva explicació!! Aaaagggh!!!

Assumpta ha dit...

CARME, és la calor!! :-DD

Carme Rosanas ha dit...

Val, Assumpta, la teva explicació és molt més xula i més fàcil... jo sempre complicant-me la vida. :)

Segur que compartim rètol!

Assumpta ha dit...

Bé, no creguis, la meva explicació pot ser rebatuda fàcilment... El fet que digui "empleat de ferrocarril" no elimina que pogués ser al mateix temps, de nou el cambrer o el revisor... Que tan sols els anomenés una vegada a cadascú és una deducció meva, perquè em semblava lògic que així fos, però... la teva és més "científica" :-DD

Anònim ha dit...

jo apostaria per Benet

Jordi ha dit...

Crec que es diu Jan Pol Benet és a dir, nom compost + cognom... ai, és que sóc tant dolent per aquestes endevinalles...

Elfreelang ha dit...

Per intuïció anava a dir que el maquinista és diu Benet...però no sé perquè i tampoc sé si guanya 6000 euros o potser si i crec que faré un curset de maquinista de tren!

jpmerch ha dit...

Però algú em pot explicar qui és en Benet?

Carme Rosanas ha dit...

JP, home, mira que m'ha costat explicar-ho eh? i no t'ha quedat clar que era el maquinista? je, je, je... bé... al menys això és el que jo em penso...

McAbeu ha dit...

Aquest és un enigma de lògica, és qüestió d'anar provant i descartant possibilitats fins que surt l'única solució possible que és que el maquinista es diu Benet, com molt bé diu i explica primer la CARME i després diuen PONS007 i ELFREELANG.
L'explicació de l'ASSUMPTA tira més cap al pensament lateral (que és lo seu ;-D) i la solució d'en JORDI no sé cap on tira, però no hi ha dubte que té el seu què. :-))

Publica un comentari a l'entrada