GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 28 de febrer del 2011

309.- L'objecte perdut

309.- Un inspector polonès de cognom molt difícil, Yuwçikecz, rep un text sobre un objecte perdut, el llegeix i reconeix que no pot descobrir-ne ni un indici. El document diu que l'objecte en qüestió pot ser petit o no, és dels primers segons un ordre o dels últims segons un de diferent, és molt útil i tothom se'n serveix... El text és més prolix, minuciós i meticulós però l'inspector no en treu res per molt que el rellegeixi diversos cops, li diuen que tots els indicis possibles són presents dins del document però l'home no pot fer res i el desesper l'omple, ple de nervis que el corsequen es rendeix sense remei i et cedeix l'escrit. Tu no ets ni més intel·ligent ni tens més estudis que l'inspector i no entens res del text que no és escrit en polonès però llegint el document en qüestió descobreixes l'objecte perdut en un moment. Pots dir-nos quin és, sí o no?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Joan "

16 comentaris:

Mireia ha dit...

Sempre que dius fàcil em col·lapso! :(

Elfreelang ha dit...

Les ulleres?

Assumpta ha dit...

Un diccionari?

Assumpta ha dit...

O una enciclopèdia...

Assumpta ha dit...

El que no entenc (la veritat és que el redactat del post és al·lucinant... deu ser alguna variant del català que no domino hehe) és perquè el text NO és escrit en polonès...

I... serà aquest enunciat tan complicat de llegir (amb paraules tan rebuscades i frases tan llargues) alguna pista per resoldre el problema?

Pilar ha dit...

A mi només se m'acut que això de perdre objectes és perquè no estan endreçats.
Tinc un maldecap espantós. Vaig a prendre un gelocatil.

JJMiracle ha dit...

El temps? :-P

Agnès Setrill ha dit...

Un document. ?

Joan ha dit...

La lletra a. Què voleu que us digui sóc d'aquells estranys individus que s'ha llegit La disparition de Perec...

Assumpta ha dit...

Ah! ja deia jo que aquest redactat era raríssim!... clar, hi ha paraules una mica... ehem... forçades perquè no hi hagi cap "A" :-))

Molt bé JOAN!! :-))

I apaaaaaaaa MAC!! Això era fàcil? ai, ai, ai...

Lale Mur ha dit...

alaaaaa....què bo! és veritat, és la lletra a....què curiós! M'hagués agradat endinivar-ho sola, però he arribat tard :)))jeje

Sergi ha dit...

Em va passar com a l'Assumpta, el redactat em semblava estrany i intuïa que alguna cosa hi tenia a veure. Però em sembla que no hi hauria caigut mai de la vida. Que gran en Joan!

McAbeu ha dit...

Doncs si, com en JOAN descobreix, teníeu al davant un lipograma (un text en què s’ometen intencionadament totes les paraules en què apareix una determinada lletra), en aquest cas la lletra "a" que era doncs l'objecte perdut que buscàvem.

Per altra banda, ja sabeu que això de l'etiqueta "fàcil" / "difícil" és només una indicació molt, molt subjectiva que depèn de moltes coses. No podeu negar però que aquesta vegada, la solució estava ben a la vista (bé, ara que ho penso potser no, de fet era la única lletra que NO estava a la vista) :-))

I, ASSUMPTA; això de paraules forçades no sé perquè ho dius. Tu no fas servir sovint la paraula "prolix"?. Si és d'ús comú: "Aquest comentari m'ha quedat massa prolix", "No li trobes un regust a l'estofat de vedella? Potser t'has passat amb el prolix", etc, etc... ;-DD

Assumpta ha dit...

El "desesper" enlloc de "desesperAció" m'havia d'haver donat la clau... I, ostres, el "corsequen"... hahaha

Tu menges prolixos amb l'estofat, MAC? però si estan molt millor crus, en amanida, o senzillament per picar entre hores (i no engreixen!!)

:-DD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Veus com vens a la meva!. Si ja ho deia jo que els prolixos són d'ús comú. :-DD

Assumpta ha dit...

Hahaha d'acord, d'acord!! :-))

Publica un comentari a l'entrada