GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 20 de novembre del 2010

Enigmes de la vida (17) - LA VIDA SÓN QUATRE DIES?

Fa uns dies que estic una mica nostàlgic. No és greu, a mi aquestes coses se'm passen aviat així que no cal que patiu, però us ho volia dir perquè, en part, la culpa és vostra. Des de la setmana passada, sembla que us heu posat d'acord per fer-nos recordar que ja tenim una edat.

Primer va ser en FERRAN que amb l'excusa de que s'ha comprat un escàner ens va parlar dels 17 àlbums on fins ara guardava les fotografies de tota una vida (la seva per ser més exactes) i va aprofitar per ensenyar-nos que de petitó era tota una preciositat de cabells rinxolats. Pocs dies després, al Blog de l'Olguen reflexionaven sobre els dies que hem viscut, donant una edat en dies en lloc de en anys i fent-se la pregunta que dóna títol a aquest post. També en SALVADOR MACIP ens parlava, ahir mateix, de la crisi dels quaranta que encara no ha decidit si ha de passar o no.

I com que no n'hi ha tres sense quatre (ja era així aquesta frase feta?), aquesta setmana l'ASSUMPTA s'ha empescat un Joc de Blogs basat en la idea d'en FERRAN i ens demana que publiquem alguna foto de la nostra més tendra infància. Em sembla una idea divertida i aprofito per apuntar-m'hi, per això he fet una ullada als àlbums de fotografies familiars i he triat la foto que encapçala aquest post, una foto de "retratista" d'aquelles que es feien abans per donar als padrins on tinc uns 6 mesos i la que veureu al final, feta al menjador de casa dels pares amb 4 o 5 anys. (Aprofito per dir aquí que aquestes imatges tenen tots els drets reservats i que en queda totalment prohibida qualsevol forma de reproducció, distribució, comunicació pública, exhibició, transmissió, retransmissió, emissió en qualsevulla forma, emmagatzematge en suports físics o lògics, digitalització, transformació i, en general, qualsevol tipus d'ús). Per si de cas! ;-DD

Però pensant-ho millor, potser el fet que porti uns dies sense treure'm del cap "l'inexorable pas del temps" no és culpa vostra sinó que em ve del fet que justament avui porto viscuts:

1.420.070.400 segons
o si voleu, 23.667.840 minuts
o també, 394.464 hores
o, per deixar-ho més clar, 16.436 dies.

I ja se sap que les xifres rodones tenen tendència a fer-nos reflexionar més. O és que, vist això, us sembla que es pot continuar dient tan alegrement que...

La vida són quatre dies?

P.S.: Si voleu calcular els dies que porteu viscuts i contestar la pregunta amb més propietat, podeu fer servir aquesta Calculadora Temporal. ;-)


EDITAT PER CAUSA DE FORÇA MAJOR:
En un incompliment flagrant de la prohibició expressa que consta al post, l'ASSUMPTA ha fet la imatge que us poso a continuació. Els meus advocats estan calculant la indemnització que li demanarem (ja avanço que serà milionària), mentrestant m'ho prenc com un regal d'aniversari que m'ha agradat molt i pel que li dono les gràcies. :-))

42 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Mc... què mono amb el teu autobús :) Aitx, m'encanten els nanos i la seva alegria amb les coses més petites de la vida. Ja veus: nen + joguina = somriure i felicitat. Si és que no sé jo perquè ens compliquem tant, de grans. Molt xula també la foto dels "quatre" mini-Macs :)

Cristina ha dit...

Què maco! En Ferran té raó. Quan som petits som feliços amb qualsevol petita cosa i de gran tot són complicacions. Veure a un nen somrient no té preu.

kika ha dit...

mini-macs!!! si anomeneu així als nens d'aquesta foto tan preciosa ja queda rodó del tot !!!

Quim Soler ha dit...

Mac,

si avui portes viscuts 16436 dies, això vol dir que avui és el teu aniversari, no?

doncs si és així, PER MOLTS ANYS i per molts posts.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Quatre o cinc dies, què més dóna o, tot plegat, 45 anyets. Joventut diví tresor! :-)

sànset i utnoa ha dit...

No dubtava de la lucidesa d'en Quim Soler, però ho he volgut comprovar amb la Calculadora temporal i exacte, avui és el teu aniversari, oi?

Una forma molt original i enigmàtica de dir-ho, hehe. PER MOLTS ANYS MAC!

M'encanten els mini-macs, que graciosos! amb la medalleta i tot!

I sí, la vida són 4 dies, per això cal disfrutar-la! Que passis un gran dia! ;)

Utnoa

El porquet ha dit...

Mmmm em sembla que no m'entretindré a comptar el temps que porto viscut. Viscut està!

M'agrada molt la foto amb l'autocar (o camió?).

Jo tenia un autocar ... i un tractor! Com m'agradava el tractor!

Assumpta ha dit...

MOLTÍSSIMES FELICITATS, MAC!!! :-))

Pel teu aniversari (fa un parell de dies hi pensava però admeto que en aquests moments no ho recordava) i per aquest post tan súper-simpàtic!! Quin nen més maco!! :-))

La foto múltiple de sis mesos és una preciositat!! es nota ben bé que ets escocès!! Estàs moníssim!!

I a la segona... es veu la mirada intel·ligent del nen que pensa " si un camió surt de la ciutat A a una velocitat de..." :-DDD

Moltíssimes gràcies per jugar!! :-))

Carme Rosanas ha dit...

Moltes felicitats Mc!

Eres un mini Mc, preciós, un encant!

I el midi Mc, també està molt guapo!

Assumpta ha dit...

Jo tinc 17.868 dies!!

O sigui:

48 anys, 11 mesos i 1 dia

Aproximadament...

428,832 hours

:-)))

Josep Lluís Rodríguez ha dit...

Moltes felicitats Mac!! Les fotos molt maques. Jo tampoc en porto quatre de dies viscuts, sinó 17.402. Caram, caram! Jo sovint, compto els mesos viscuts, :)

Sergi ha dit...

Felicitats Mac, quin post d'aniversari més rodó, caram, aquestes coses ningú no les sap fer com tu. Però què feies en aquesta foto jugant amb un camionet? Et feia resolent trencaclosques o fent càlculs en una pissarra...

Lluïsa ha dit...

I jo 15.731!!!!!!!
Primer de tot PER MOLTS ANYS, Mac!
Que macos els mini-Macs; quatre fotos i quatre expressions diferents.

Assumpta ha dit...

Ehem, ehem

Malgrat aquesta prohibició expressa

"questes imatges tenen tots els drets reservats i que en queda totalment prohibida qualsevol forma de reproducció, distribució, comunicació pública, exhibició, transmissió, retransmissió, emissió en qualsevulla forma, emmagatzematge en suports físics o lògics, digitalització, transformació i, en general, qualsevol tipus d'ús"

No he pogut evitar fer... això ;-))))

Lluïsa ha dit...

Hehehe...
Molt bo, Asumpta!

Agnès Setrill. ha dit...

No et pots permetre estar nostàlgic per aquestes coses, i punt?!?!
EL teu cap, sempre calculant, pensant...
Hehehe!

McAbeu ha dit...

FERRAN: Ben cert, nosaltres creixem i també creixen els problemes. :-))

CRISTINA: Tens raó, no hi ha res més bonic que veure un nen feliç. :-)

KIKA: Es que hi surto molt "guapo", no? :-D

QUIM: Doncs si, avui faig 45 anys i amb ganes de fer-ne més, tant d'anys com de posts. Gràcies :-D

VÍCTOR: ...que te'n vas per no tornar més. :-)

UTNOA: Moltes gràcies! De moment ho està sent un gran dia, i vosaltres en sou, en part, responsables. :-))

Mr. MISSIS: No me'n recordo gens d'aquest camió de la foto (és un camió carregat de cotxes petits pel que he vist) però m'has fet pensar en un autocar que em va portar un oncle meu de França, era verd i se li obrien les portes. :-DD

ASSUMPTA: Moltes gràcies. Aquest post és, en part, culpa teva, si no s'hagués donat la coincidència del meu aniversari amb el Joc de les Fotos Infantils segurament no l'hauria fet de cap manera. Clar que coneixent-te... no sé si és tan segur que tot hagi estat una coincidència. ;-DD
I en vista del teu incompliment flagrant de les normes t'aviso que m'he posat en contacte amb els meus advocats, però mentre calculem la indemnització a demanar t'haig de dir que m'ho prenc com un regal d'aniversari i que m'ha agradat molt! :-))

CARME: Moltes gràcies. Per les felicitacions i pels "piropos" :-))

JOSEP LLUÍS: Moltes gràcies. No sé que vols que et digui, en mesos també me'n surten un bon grapat. ;-D

XEXU: Gràcies. Com li he dit a l'ASSUMPTA ha estat una coincidència perquè no tenia intenció de dir-ho però no he pogut evitar aprofitar la casualitat. I t'haig de dir que m'encantaven els trencaclosques!

LLUÏSA: Moltes gràcies. A mi també sempre m'ha agradat molt aquesta foto.

AGNÈS: No ho puc evitar, els enigmes em surten sols. :-DD

Assumpta ha dit...

Hehehe és que la foto que està "pensant" és total!! :-DD
I la que ha "decidit" de què serà el blog fins i tot el veig fent el gest amb la maneta, tot satisfet... "ja ho tinc!!" ;-))

Ah, demana el que vulguis, demana, que avui he rebut propaganda de SOLIDARITAT a casa i hi posen un "bitllet de 3.000 Eurus" et pagaré amb aquest ;-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: De veritat que t'ha quedat molt bé, m'ha fet molta gràcia quan ho he vist. :-))
A casa encara no han repartit la propaganda de Solidaritat però, vols dir que són bons aquests bitllets? :-DDD

Ferran Porta ha dit...

Aaaaaaaaaaaaaaapaquí, que se m'ha escapat la dada, a mí!!!!!!!!!! Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag, McAbeu!!! (per molts anys ;)

ps: genial l'obra mestra de l'Assumpta. No la demandis, Mc, que ho ha fet de bona FE! ;)

McAbeu ha dit...

FERRAN: Danke Schön, und keine Sorgen nie zu spät, erhalten Glückwünsche. (Perdona l'accent, per qualsevol cosa parla amb el Sr. Google :-D)
El que si ha de quedar clar és que t'ho agraeixo tant en alemany com en català. ;-)

I valeee, m'ho pensaré això de retirar la demanda a l'ASSUMPTA :-DD

Joan ha dit...

Les fotos genials, i home, s'ha de reconèixer que està ben treballat el muntatge de l'Assumpta. I pensa que si la denuncies li muntarem una mani de suport!

Assumpta ha dit...

Hehehe FERRAN, jo tot ho faig de BONA FE hehehe

Moltes gràcies, JOAN, el cert és que ja em començava a espantar :-)))

MAC, la publicitat ha arribat avui i el bitllet és xulo... llàstima que per un cantó posa coses com "El 28-N tu decideixes" i això em sembla que no ho posen els bitllets 3.000 Eurus reals, oi?

jomateixa ha dit...

fas cara de simpàtic...

Elfreelang ha dit...

et felicito! i has quedat moníssim! ah i el muntatge de L'Assumpta és genial i tendre!

Mireia ha dit...

Mac Felicitats endarrerides! Molt xulo el montatge de l'Assumpta!

Mortadel.la ha dit...

Quin post més autèntic, Mac! Que bo!
Ara, sento dir-vos que més que nostàlgica el que estic és trista, Ferràn: NO TINC "FOTUS"! Dues?
En fi, quins disgustos quan vinc per aquí!
Mac,més, voldries fer el favor de no calcular tant! Això espanta... quines coses de fer...
Aquest diàleg que has penjat el trobo de campionat...

Mortadel.la ha dit...

No havia llegit els comentaris, Mac!
Felicitats!
Un escorpí més? Jo vaig nèixer el 19!
Ets més jovenet que jo! :( Te n'adones? En tinc dos més. (els noto!)
Un disgust més...(és BROMA).

Mortadel.la ha dit...

Una coseta més (petiiiiiiiiiiiiiita petita, eh?)
Perquè no calcules les hores, anys? que t'has passat dormint!
És de les coses que acoquina saber.
Penses, quan ho saps, quina llàstima!

Mortadel.la ha dit...

No tinc remei. Assumpta: enhorabona, l'he trobat GENIAL!

sànset i utnoa ha dit...

Ostres, et feia menys jove! Serà per la imatge del perfil...

*Sànset*

McAbeu ha dit...

JOAN: Gràcies. I encara que tenint en compte el cas que es fa en aquest país a les manifestacions la teva amenaça no em fa gaire por, em sembla que et faré cas. :-DD

ASSUMPTA: Tens raó, en cap dels bitllets de 3000 eurus reals que tinc hi surten aquestes inscripcions. ;-))

JOMATEIXA: Doncs gràcies! :-)

ELFREELANG: Moltes gràcies també. :-)

MIREIA: Les felicitacions mai són endarrerides, sempre s'agraeixen igual. :-)

MORTADEL·LA: Doncs felicitats a tu també pel teu aniversari i reconeix que tant de bo tots els disgusts que tinguéssim fossin com aquests. :-))
I segur que hem passat moltes hores dormint, però no t'ho prenguis com temps perdut que també és necessari descansar de tant en tant.

SÀNSET: La meva imatge de perfil és un enigma en si mateixa. ;-)

Salvador Macip ha dit...

Quin nano més bufó que eres... He de dir que m'agraden les modificacions de l'Assumpta! A mi, amb la crisi dels 40 planejant per sobre, només em faltava aquesta setmana veure als blogs totes les fotos de fa un grapat d'anys. Si no fos perquè tinc els àlbums lluny també en rescataria alguna de meva per deixar constància que jo també vaig ser un nen bufó (com tothom!)...

McAbeu ha dit...

SALVADOR: T'ha passat el mateix que a mi, molt oportuns l'ASSUMPTA i en FERRAN al triar la setmana que faig anys per fer-nos pensar en que tots tenim una edat.
I n'estic segur que vas ser un nen molt bufó, amb el cap tot peladet... :-DD

montse ha dit...

L'edat cronològica no coincideix amb l'edat biològica. El que compta es d'estat d'ànim.

lolita lagarto ha dit...

mm'encanten els mini-macs!
t'ha quedat genial! ja de petit n'eres d'enrevessat per tal de fer-nos pensar..:)
per moltíssims anys més!

McAbeu ha dit...

MONTSE: Completament d'acord, malgrat la broma que en faig la nostàlgia mai és bona consellera.

LOLITA LAGARTO: Moltes gràcies!

Assumpta ha dit...

Bon dia Mac, bon dia Mini-Macs!! :-))

McAbeu ha dit...

Bon dia, ASSUMPTA.
Nens, dieu-li bon dia a la tieta ASSUMPTA.
Bon dia
Bon dia
Bon dia
Bon dia
:-)))

Assumpta ha dit...

Hahahahahahaha GENIAL!!! :-DDDD

rits ha dit...

amb moooolt de retard.... moltes felicitats!!!!!!
xulíssima les fotos!!!

McAbeu ha dit...

RITS: Mai és tard per rebre felicitacions :-)). Així que moooltes gràcies!!

Publica un comentari a l'entrada