GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 30 de gener del 2009

Endevinalla 030

E030.- Jo sóc qui va més enlaire / que no cap núvol del cel; / sóc patrona dels imperis / contra el feble i l'infidel.


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Albert “

080.- Dos míssils

080.- Dos míssils es dirigeixen l'un contra l'altre. El primer va a 42.000 km/h i l'altre a 18.000 km/h. Si al començar el recorregut estaven separats per 32.784 km, a quina distància es troben l'un de l'altre un minut abans de l'impacte?


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Ismael “

dimecres, 28 de gener del 2009

Els meus enigmes a Los Simpson



Aquest migdia per Antena 3 han emés el capítol dels Simpsons titulat: "Lisa, la Simpson", que jo no recordava encara que els han repetit tots centenars de vegades, i en aquest episodi la filla de Homer troba un enigma en una capsa de cereals que és exactament el que durant aquest mes us he estat proposant a la PORTADA ( i que de moment ningú m'ha resolt, eh?).

Si heu vist l'episodi ja sabeu la solució i si no l'heu vist podeu probar de trobar-la que no és tant difícil. Si ho encerten a la primera en Bart, en Milhouse, en Nelson i, fins i tot, en Ralph; vosaltres no podeu ser menys, no?.

PS: Ha sigut una bona sorpresa comprobar que Matt Groening és un bon seguidor dels meus enigmes i que treu idees d'aquest modest blog, això m'anima a continuar. Ja sé que em direu que segurament això no és veritat, més que res perque el capítol en questió va ser fet l'any 1998 (10 anys abans que jo obris el blog)... però no hauriem de fixar-nos en petits detalls sense importància.

No us sembla? :)

Endevinalla 029

E029.- Vaig davant de l'automòbil, / i del tramvia al darrere, / i encara que sembli mentida / sóc dos cops a la barrera.


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Gina “

079.- Robatori a una casa amb jardí

 079.- Un home denuncia un robatori a casa seva, quan arriba l'inspector de policia ha de passar per un cuidat jardí per arribar a l'entrada i demana al propietari que li expliqui els fets: “Jo dormo al pis de dalt i deixo els llums del jardí encesos tota la nit perquè m'agrada l'efecte que fa en oposició a la casa amb tots els llums tancats. A les tres de la matinada he sentit un soroll, eren els lladres que fugien pegats a la paret de la casa, no he tret el cap per la finestra per por i no els he vist però he vist clarament que eres dos persones per les ombres que projectaven sobre la gespa del jardí. Seguidament he obert els llums de la casa, he baixat al despatx on he vist la caixa forta oberta i els he trucat a vostès. L'inspector no el creu, perquè?


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Albert “

dilluns, 26 de gener del 2009

Endevinalla 028

E028.- És una capseta / xica, rodoneta, / plena de muntanyes / bones per menjar. / Si no ho endevines, / vés-ho a preguntar.


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Albert “

078.- Robatori amb alarma

 078.- La porta de darrera de la casa de dues plantes tenia un pany senzill i fàcil d'obrir per qualsevol lladre, però estava connectada a una alarma. I això és el que devia passar, ja que els amos de la casa que dormien al pis de dalt, els va semblar sentir un soroll i seguidament va sonar l'alarma que va fer fugir el lladre immediatament. Convençuts que no havia tingut temps de robar res es van sorprendre al trobar el pis de baix totalment regirat amb els quadres despenjats, les portes obertes, un vidre d'una finestra trencat, etc. I van trobar a faltar diversos objectes de valor, cosa que demostrava que el lladre va estar força temps dins de la casa, com pot ser si va fugir en el mateix moment que va sonar l'alarma?


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Albert “

divendres, 23 de gener del 2009

Endevinalla 027

E027.- Quatre cames dins d'un llit / i un tiroriro al mig.


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Victor “

077.- Assassinat al Teatre Nacional

077.- Un inspector de policia investiga l'assassinat d'una actriu del Teatre Nacional, el crim va tenir lloc durant la representació de l'obra al propi camerino de la noia. Era una actriu jove amb un paper petit a l'obra, només tenia una breu intervenció al quart acte. La causa de la mort va ser un tret directe al cor. L'inspector reuneix tots els sospitosos per interrogar-los:
- Si la causa de la mort va ser un tret, com pot ser que ningú hagi sentit res?
- Això és fàcil d'explicar, diu el director, en aquesta obra hi ha un tiroteig a la meitat del segon acte. Segur que el soroll va tapar el tret assassí.
- És possible, respon l'inspector. Qui va trobar el cadàver?
- Nosaltres, responen a l'hora la primera actriu i un ajudant del teatre.
- Tots dos?
- Si, explica l'actriu, just després del tiroteig representa que jo quedo ferida i surto de l'escena. En aquell moment vaig trobar-me a l'ajudant que trucava a la porta del camerino de la morta i que em va dir que no contestava. Jo també vaig trucar i al veure que no responia vam entrar i ens la vam trobar estirada a terra. Va ser horrible!
- I vostè perquè trucava a la porta, va demanar l'inspector a l'ajudant.
- L'avisava per entrar a escena. És la meva feina, m'encarrego d'avisar als actors just abans de que hagin de sortir a escena perquè arribin a temps a l'escenari.
- Senyora, diu l'inspector dirigint-se a l'actriu, segur que per la joventut de la morta vostè la considerava una rival que li podia prendre el lloc de primera actriu?
- La morta no podia ser mai una rival per mi, senyor inspector, era la meva filla.
- Ho sento, respongué l'inspector, no ho sabia. Això fa que ja no la consideri com una còmplice i que acusi només a l'ajudant de l'assassinat de la seva filla.
Explica com l'inspector ha arribat a aquesta conclusió.


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Ismael “

dimecres, 21 de gener del 2009

Endevinalla 026

E026.- Mirat a l'endret / és un vegetal, / mirat al revés / sóc un mineral


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Victor “

076.- Al restaurant

076.- Un home i una dona van a un restaurant, seuen a una taula, llegeixen la carta i encarreguen els plats que volen. Al final els presenten el compte, el paguen i marxen amb la mateixa gana que tenien quan van entrar. Pots explicar-ho?


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Albert “

dilluns, 19 de gener del 2009

Endevinalla 025

E025.- Quina és la bestioleta / que corrent, a cada pas / hi deixa un tros de cueta?


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Gina “

075.- El majordom atracat

075.- Un inspector de policia interroga al majordom d'una casa on s'ha comés un robatori, el majordom explica el relat dels fets: “Aquests dies jo estic sol a la casa ja que els propietaris són de vacances. Aquest matí he sortit a comprar i al tornar, just quan anava a obrir la porta un home armat ha sortit de sobte de darrera meu, m'ha obligat a entrar, m'ha lligat a una cadira del rebedor, m'ha emmordassat i durant una hora ha estat remenant per la casa. Ha robat el que ha volgut i per últim ha fugit tancant la porta amb les meves pròpies claus. Quan m'he quedat sol he intentat deslligar-me sense èxit, per sort he pogut treure'm la mordassa i he cridat. Un home que passava pel carrer ha entrat corrent, m'ha ajudat a deslligar-me i seguidament els he trucat a vostès.”. Ha pogut veure al lladre?, pregunta l'inspector. La cara no, respon el majordom, que la portava tapada. Era un home blanc, alt i fort amb una lleugera coixesa a la cama dreta, la pistola que portava a la mà esquerra era un revòlver calibre 38. Anava vestit amb un xandall de la selecció del Brasil. Molt be, digué l'inspector, i qui era l'home que el va ajudar?. No l'havia vist mai, era un home jove però no em vaig poder fixar gaire en ell ja que quan va veure que jo em trobava be va marxar enseguida, em va dir que no volia implicar-se en judicis i coses de la policia. L'inspector no necessita cap més pista per detenir el majordom acusat de robatori, pots explicar-ho?


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Ismael “

divendres, 16 de gener del 2009

90è Joc Literari (gener-09)


El company Jesús Tibau des del seu blog (http://jmtibau.blogspot.com/) fa temps que organitza uns Jocs Literaris per fer-nos pensar mentre juguem amb la literatura. Jo els acabo de descobrir i, com que m'agraden tot tipus d'enigmes i jocs (ja es veu, no?) m'hi he apuntat.

El primer joc d'aquest Gener de 2009 consisteix en fer un relat d'entre 100 i 200 paraules sobre la Nit de Reis, enviar-li a ell i després penjar-lo al nostre blog. M'he atrevit a fer-ho encara que la producció literaria no seria el meu. No el jutjeu massa severament, són 200 paraules justes basades en un fet real:

Els Reis porten records de mainada feliç amb la il·lusió de rebre regals. Això passa el matí, generalment molt de bon matí, del sis de gener o la nit del cinc si, com en el meu poble, els patges reials reparteixen, per les cases que ho demanen amb antelació, els regals dels Reis. La nit de Reis de l'any passat, mentre els patges feien la seva feina pel meu carrer, des d'un balcó del primer pis de l'edifici de davant de casa de sobte uns nens van començar a cridar: “Aquí, aquí... Nosotros también queremos...”. Es tractava d'uns nens marroquins, immigrants acabats d'arribar al poble que per primera vegada vivien una nit de Reis i què, al veure que es repartien regals també en volien. Tots els veïns,i fins i tot els patges reials, ens vam quedar parats però no podíem fer res i l'any passat aquells nens es van quedar sense regals de Reis. Enguany, aquells nens encara viuen a la mateixa casa, els més petits ja parlen una mica de català i tampoc han rebut regals dels Reis, ells no celebren el Nadal, però per cap d'any si en van tenir: Els petits han estrenat una bicicleta.

Endevinalla 024

E024.- Tinc cap, tinc ull i tinc cos / i no sóc de carn ni os.


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Txell “

074.- L'atracament al banc

074.- Un inspector de policia és a casa d'un director de banc que acaba de ser víctima d'un atracament amb segrest i escolta el relat dels fets: “Els lladres m'esperaven a la porta del banc, ja que jo soc sempre el primer a arribar, van entrar amb mi i em van fer posar els diners de la caixa dins d'una maleta que ells portaven, després em van obligar a pujar amb ells al meu cotxe i conduir fins casa meva on també volien robar, dins del cotxe van canviar el bitllets de la maleta a unes bosses d'esport i seguidament van llençar la maleta per la finestra del cotxe, per sort un parell de carrers més endavant vaig haver d'aturar-me en un semàfor vermell i vaig aprofitar per sortir del cotxe i fugir. Gràcies a Déu els atracadors van decidir no perseguir-me i vaig poder arribar aquí a casa des d'on vaig avisar-los a vostès”. Sembla un cas clar, va dir l'inspector, si no li importa ara m'hauria d'acompanyar fins al banc pel mateix camí que va seguir amb els atracadors per veure si trobem algun indici que ajudi a resoldre el cas. Els dos homes pugen al cotxe, el policia condueix seguint les instruccions del banquer: “Agafi aquest carrer... Per aquí es on van llençar la maleta... Miri, allí està. Sota aquells matolls, la veu?”. El policia para el cotxe i recull la maleta amb cura de no eliminar cap de les possibles empremtes,i continuen el camí cap al banc. Uns minuts després arriben a una cruïlla amb un semàfor: “I aquí es on vaig poder escapar, segur que els lladres van fugir amb el meu cotxe. I per aquell carrer de la dreta arribarem fins el banc, si vol continuar inspector...”. No cal, va contestar l'inspector, queda vostè detingut per robatori. Perquè l'inspector actua així?


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Ismael “

dimecres, 14 de gener del 2009

Endevinalla 023

E023.- Xiulo sense boca, / corro sense peus, / et bufo a la cara / però tu no em veus.


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Víctor “

073.- El taló girat

073.- Un caixer s'equivoca al pagar un taló, i intercanvia la xifra dels euros amb la dels cèntims. És a dir si el xec era de AB'CD € ell paga CD'AB €. El que rep els diners veu que després de comprar un xiclet de 5 cèntims, li queda el doble del que marcava el xec. De quant era?


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Laie “

dilluns, 12 de gener del 2009

Endevinalla 022

E022.- Sóc una cosa que ningú no ha vist / i existeixo entre mortals; / el dia que falti jo / moren homes i animals.


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Gina “

072.- Passejant pel camí de l'ermita

072.- Un home passeja pel camí que porta a una ermita. Un altre home que anava corrent, l'avança, s'atura al seu costat, el saluda i li pregunta: “Tardaré molt encara en arribar a l'ermita?”. El que passejava li torna la salutació i després es queda en silenci. L'altre pensa que el primer no sap la distància que falta fins l'ermita, per tant s'acomiada i continua corrent. Una petita estona després, quan el que corre ja està força allunyat, el que passejava es posa a córrer fins que atrapa l'altre i li diu: “Una mitja hora”. Per que ha actuat així?


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Gina “

divendres, 9 de gener del 2009

Endevinalla 021

XAREL_10 HA ARRIBAT AL 100è POST.  I AMB GANES DE CONTINUAR !!!

E021.- És un arbre amb dotze branques, / cada branca quatre nius compon; / set ocellets per niuada, / i cada ocell, el seu nom.


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Víctor i Gemma “

071.- El conductor daltònic

 071.- Una cruïlla molt perillosa on sempre hi ha transit té un semàfor penjat per regular els cotxes, per mala sort un llampec cau sobre el suport del semàfor trencant-lo i provocant que el semàfor que continua funcionant correctament quedi penjat cap per avall (el verd amunt i el vermell abaix). No havia cap més semàfor però un conductor amb daltonisme, que confon els colors i que entén els semàfors basant-se en la posició dels llums, actua correctament quan arriba a la cruïlla. Perquè?


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Laie “

dimecres, 7 de gener del 2009

Endevinalla 020

E020.- Tal com es comença s'acaba, / tots els mortals en tenim, / i el que és més curiós de tot, / que mai cap ningú n'ha vist.


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Trini “

070.- Els tres rellotges

 070.- A casa tenim tres rellotges no digitals: un a la cuina, un al menjador i l'altre al dormitori. A les 0:00 hores del primer de gener els vam posar tots a l'hora exacta però sabem que només el del dormitori funciona exactament, el de la cuina es retarda 1 minut cada dia i el del menjador s'avança 1 minut cada dia. Amb aquestes condicions quant de temps ha de passar per que el tres rellotges tornin a coincidir?


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Joan “

dimarts, 6 de gener del 2009

Blocaire Invisible 08 / El regal de MON


M'ha agradat tant el regal que l'amic MON m'ha fet amb motiu del Blocaire Invisible que el vull compartir amb tots vosaltres. Es tracta d'un video fet especialment per aquest modest blog d'enigmes que ja m'he baixat i he penjat a YouTube per poder-lo enllaçar aquí de manera permanent, però també vull que veieu el post amb la dedicatòria que m'ha deixat al seu blog. Aquí el teniu:

Aquest es el meu petit i a la vegada modest regal a "Mc Abeu" dins la tercera edició del "Blogaire Invisible. “Mc Abeu” te un blog que porta per nom Xarel_10 on ens proposa tot un seguit d’enigmes força interessants i ens deixa oberta la seva porta perquè tots nosaltres cerquem les solucions a tots aquests d’interrogants.......... Interrogants?
Ara nomes em resta esperar que t’agradi aquesta vídeo- creació. Salutacions i bon any



Blocaire Invisible 08 / El meu regal

Aquest any és el primer que participo al Blocaire Invisible, una bona idea que han muntat els amics de http://malerudeveuret.blogspot.com/ .

M'ha tocat com blocaire invisible la companya Ana Belén (http://www.abogadaenbcn.blogspot.com/ ) què, pel que veig al seu blog, un fet alegre i un de mala sort fan que hagi començat l'any amb "la mobilitat disminuïda", en conseqüència he pensat un regal que sigui entretingut i distret. Per tant li regalo "l'enigma del xinès desaparegut" (venint d'un blog d'enigmes què menys, no?), és un divertit joc que té més de 100 anys però que encara sorpren quan el fas. I que suposo que també li agradarà pensant en la seva feina d'advocada de família: Que bonic seria si fos tan fàcil de fer desaparèixer segons quins "subjectes" de la nostra societat.

Només has de baixar aquesta imatge, imprimir-la i seguir les instruccions.

Ana Belén, espero que t'agradi i Feliç Dia de Reis a tothom.

dilluns, 5 de gener del 2009

Endevinalla 019

E019.- Veureu que per les muntanyes / es passeja un muntanyenc; / té barbes i no té braços, / té cap, però no té peus.


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Victor “

069.- L'advocat vell i l'advocat jove

069.- Un vell advocat ensenya tot el que sap a un alumne amb la condició que quan aquest guanyi el seu primer judici li pagarà les classes. L'alumne acaba els estudis i el mestre espera cobrar, però el jove no participa en cap judici. El vell demanda al jove pensant: “Així l'obligaré a participar en un judici; si guanyo el condemnaran a pagar-me i si perdo voldrà dir que ell haurà guanyat el primer judici i també cobraré”. El jove no ho veu igual: “Si perdo encara que em condemnin a pagar no ho faré ja que hauré perdut el primer judici i si guanyo el tribunal em dona la raó en no haver de pagar”. Com s'ho fa el tribunal per fer que el mestre cobri sense incomplir les condicions del contracte?



TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

divendres, 2 de gener del 2009

Endevinalla 018

E018.- Sóc capgrós amb moltes dents, / i a la cuina condiment; / faig una pudor que espanta / i calor com una manta.


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Víctor “

068.- L'equació màgica

068.- Fes que es compleixi la següent equació: 5 + 5 + 5 = 550 només escrivint una petita ratlla?


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Víctor i Joan “

dijous, 1 de gener del 2009

Balanç Mensual 3

L'enigma visual d'aquest mes és el següent:
Quin símbol falta per completar la sèrie?


Ja ha passat el tercer mes de vida d'aquest blog ...
... En aquest temps hem consolidat el blog, gràcies als "clients fidels" i he començat a entrar en la blogosfera 2.0, participant en iniciatives compartides que donen vida a aquest mon de la xarxa.
Les primeres han estat, com ja haureu vist, la col·laboració en un HOMENATGE A JOAN BROSSA en el desé aniversari de la seva mort i la participació en el BLOGAIRE INVISIBLE 2008. La meva intenció és continuar per aquest camí d'interacció blogaire.
Abans d'acabar torno a destacar la vostra presència. L'única cosa que fa viure el blog. Aquesta vegada la llista dels vostres noms està ordenada seguint un criteri diferent al del mes passat, a veure si l'endevineu: GINA, VICTOR, ISMAEL, NEIL, ALBERT, ESTEVE, ARNAU, JOAN, AURA, GEMMA, XAVI, JORDI, BERNADETTE, MRS, XP, JOSEP, JORDI, MARIA MERCÉ i també els molts altres visitants que han entrat però no han deixat cap comentari. Moltes gràcies a tots, de tot cor.


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sergi "