GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 25 de juliol del 2009

365 contes (55.- SEGURETAT SOCIAL)

365 contes, de 365 paraules màxim,
com 365 dies té un any

Aquest és el repte, que va començar el 01.06.2009, de la mà de la BAJOQUETA i des del seu blog http://365contes.blogspot.com/ on us convido a entrar per llegir els magnífics contes publicats fins ara i també, si encara no ho heu fet, perquè us animeu a participar-hi.
En el meu cas, conscient de les meves limitacions literàries, em va costar una mica decidir-me però al final ho vaig fer i si entreu avui al Blog dels 365 Contes hi trobareu el següent relat:

SEGURETAT SOCIAL

En Cesc acabava de complir els 45, es trobava bé i no li feia mal res però, al seu voltant, la gent no callava: Hauries de fer-te una revisió que ja tens una edat!, deia la seva dona. Al Pere li han trobat un buf al cor i és més jove que tu, no?, li recordava el seu company de feina. Papa, aquesta panxa s'hauria de rebaixar!, no parava de dir-li el pallús del seu fill que li havia donat el disgust més gran de la seva vida al deixar els estudis per fer-se monitor de gimnàs. Per no sentir-los més va cedir i va demanar hora al seu metge de capçalera.
El Doctor Guivernau, només veure'l, el va renyar: Home, Cesc, veig que la teva història clínica està més buida que el teu compte corrent (és molt de la broma, el Dr. Guivernau), això s'ha d'arreglar... I li va començar a donar hora per un munt d'especialistes, un viacrucis de proves, anàlisis i més proves que va tardar gairebé 6 mesos a completar. A la fi, amb tots els resultats a punt, va tornar a veure al seu metge.
Aquesta vegada el Dr. Guivernau no estava per bromes: Cesc tinc males notícies. Una de les analítiques demostra clarament que tens una malaltia greu i molt rara, i per desgràcia sense curació possible. No tens colesterol, les transaminases perfectes, el teu cor ja el voldrien alguns joves... totes les anàlisis són correctes menys aquesta i no hi podem fer res. Ho sento molt, però només et queden dues setmanes de vida.
Dues setmanes?, però si jo em trobo bé! Ha d'estar equivocat, no pot ser!, s'espantà en Cesc. No hi ha error possible, va replicar el metge, són anàlisis molt precises i quan el podem detectar, aquest mal està tan estès que en quinze dies tot s'acaba.
En Cesc va sortir de la consulta aclaparat, més mort que viu (i mai millor dit) perquè ell no sabia, i el metge no se n'havia adonat, que la prova en qüestió era de les primeres que li van fer i per tant, aquelles dues setmanes havien quedat enrere ja feia alguns mesos.

16 comentaris:

bajoqueta ha dit...

Potser et va costar decidir però te n'ha sortit molt bé!

Avui és el teu dia de fama, segur que a la gent li agradarà molt el teu conte :)

Gràcies de nou per participar!

JJMiracle ha dit...

Té raó, la bajoqueta!

Ballarinadeplom ha dit...

ostres...pobre home!!!
realment la sanitat pública és quelcom MOLT millorable!!

felicitats per la història!

Assumpta ha dit...

Bon dia, Mac!! :-)

Limitacions literàries? En absolut! :-))

Sempre he pensat que tots els que tenim blog portem un narrador dins ;-) Hi ha gent de domina molt bé les paraules, hi ha gent que té molta imaginació, uns saben explicar una història en tres paràgrafs, altres expliquen molt bé els petits detalls... però tots gaudim escrivint!! :-)

El teu relat té els ingredients que a mi m'agraden! :-)

Una història molt ben explicada i un final que fa sorpren i fa pensar!

I, quan l'he acabat de llegir he fet "oleeeeeee" jajaja sí, ja sé que no és una expressió massa catalana, però és el que m'ha sortit :-)
- Perquè m'ha agradat el conte.
- Perquè el seu protagonista viurà.

Ja tinc ganes de llegir l'altre que vas enviar :-))

Ah! queden 85672 minuts per la tardor!! jejje

McAbeu ha dit...

BAJOQUETA: No aspiro a la fama, m'agrada viure tranquil ;-). El que si em fa il·lusió és que t'hagi agradat el relat, gràcies per això i per la teva iniciativa dels 365 Contes.

P-CFACSBC2V: Moltes gràcies a tu, també. El teu comentari al blog de la BAJOQUETA és molt encertat.

BALLARINA DE PLOM: Benvinguda a XAREL-10 i m'alegro que t'hagi agradat.

ASSUMPTA: Bon dia! No vol ser falsa modèstia però no m'acaba d'agradar mai el que escric perquè sempre em sembla que es podria explicar millor. Per això em fa il·lusió que us agradi!
L'altre conte surt d'aquí dues setmanes, és molt diferent però amb el mateix estil!
... I la tardor s'apropa, ja només falten 85647 minuts :-D

Angle ha dit...

És una gran iniciativa la de la Bajoqueta. Es mereix que, un cop assolits els 365 contes, es publiquessin (o podriem fer una col·lecta entre els que hi hem participat i editar un exemplar per a cada un).
El teu conte m'ha agradat molt, ja l'he comentat allí. Enhorabona.

Assumpta ha dit...

Et crec totalment quan dius que no és falsa modèstia perquè a mi tampoc quasi mai em satisfà el que escric, sempre penso que no m'ha quedat ben bé com volia.

T'asseguro que t'ha quedat molt bé :-) Li has donat tocs d'humor, molts detalls absolutament real (què pesadeta es posa a vegades la gent per fer-nos anar al metge!! jaja) i un final sorprenent que, personalment, he interpretat de manera molt positiva, tot i que he vist comentaris molt interessants que li donen una interpretació diferent :-)

El dia 1 d'agost en sortirà un de meu :-) és bastant "conte infantil" jeje
Tenia la idea bastant clara de com el volia, però el vaig haver de retallar una mica pel tema de les 365 paraules i per això també em quedo amb el dubte de si estarà bé.

I el 14 o 15 un altre que és molt diferent i del qual no vull dir res de res ni donar cap pista perquè el vaig escriure tal qual va sortir, sense retocar perquè donés precisament aquesta impressió de quelcom escrit en un impuls :-))

Estic d'acord amb Angle... seria una passada que després se'n fes un llibre jeje

Ha estat una molt bona idea de la Bajoqueta :-)

Assumpta ha dit...

Ai, que m'oblidava!! :-))

Falten 85427 minuts per la tardor jejeje

Asimetrich ha dit...

Osti noi, limitacions literàries dius? coi, doncs trobo que les dissimules molt bé! :) . Jo també coincideixo amb els afalagaments, m'ha agradat molt.

McAbeu ha dit...

ANGLE: Tens raó que és una bona iniciativa aquesta de la BAJOQUETA i també penso que seria massa fer-ne un llibre. Gràcies pel comentari allí i aquí ;-)

ASSUMPTA: Et torno a donar les gràcies per la teva "crítica positiva", m'han agradat les diverses interpretacions que n'han sortit (però no pateixis pel protagonista si no es va morir 15 dies després de l'anàlisi que es va fer fa mesos vol dir que té corda per estona).
Ja espero el teu relat de l'1 d'agost (per aquell dia tinc preparat un post especial on tu també hi surts però no te'n dic res si tu no em dius de que va el teu conte del dia 15 ;-DDD)

ASIMETRICH: Al final m'ho hauré de creure que us ha agradat :-))) Moltes gràcies, de veritat

Assumpta ha dit...

Estic molt contenta pel protagonista!! :-))
Tens post especial pel dia 1 d'agost? :-) I surto jo? Espero que no sigui per endur-me el rècord a la comentarista més pesada!! jajaja

Tan sols falten 84219 minuts per la tardor ;-)

bajoqueta ha dit...

Estaria molt bé poder fer un llibre amb tots estos contes :)

Assumpta, m'agrada això de contar els minuts fins la tardor. Encara que jo me demano l'hivern ja!

Carme Rosanas ha dit...

Ja t'he llegit a ca la bajoqueta. Està molt bé aquest conte... has de repetir.

fra miquel ha dit...

Gracies a tu, McAbeu, he conegut el blog dels 365 contes de la bajoqueta. M'ha agradat el teu conte i m'agraden tots els que he continuat llegint. És una idea fantàstica i ja es veu que tot un èxit. No espereu, però un conte meu. Jo sóc més visual. M'agrada fer fotografies més que escriure. Però gaudeixo llegint-vos
Ah! i si publiqueu, jo voldré un exemplar!

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Res de pesada deixem-ho en insistent. Però continua així per favor!

BAJOQUETA: A mi també m'agradaria això de tenir tots els contes junts en un llibre encara que no tinc ni idea de com es pot fer.

CARME: M'alegro que t'hagi agradat i, en quant a repetir, el proper surt el 8 d'agost.

FRA MIQUEL: És cert que la iniciativa dels 365 Contes és molt bonica, m'alegro que l'hagis descobert gràcies a mi.

McAbeu ha dit...

COMENTARIS AL BLOG DELS 365 CONTES (11):

P-CFACSBC2V... No seria pas la primera vegada que passa! I quan hagin passat les dues setmanes què? Pobre protagonista, tot el dia pensant que s'ha de morir d'un moment a l'altre durant, almenys, quaranta anys, fins que es mori de veritat! (25.07.09 - 09:29)

bajoqueta... Pobre! Però potser millor així ràpid i fulminant, sense temps per pensar :( I és que quan entres en la roda de metges al final algo te surt, encara que sigue una xorradilla. Gràcies pel conte McAbeu! (25.07.09 - 09:29)

xaruga... Ja ho deia mon iaio: En qüestió de metges que l'encerta l'endevina i qui gemega ja ha rebut. (25.07.09 - 11:00)

Assumpta... Ostres Mac!! M'ha fet pensar en moltes coses aquest relat, moltes!! Però, tot i l'ensurt, el patiment que tindrà el protagonista, el final és genial!! Mentre anava llegint m'anava preocupant i patia pel protagonista però, al final, he fet un gran somriure i he pensat que és una història plena d'esperança!! :-)) Estic segura que finalment algú s'adonarà de l'error i que ell viurà!! (25.07.09 - 11:13)

XeXu... Em sembla un relat una mica inquietant, però li detecto un to una mica irònic, i em sembla més que és una al·legoria a les collonades dels metges. M'ha agradat, està molt ben escrit. (25.07.09 - 11:50)

Elvira FR... M'ha agradat molt!!! quin tanoca el metge!! (25.07.09 - 12:15)

Angle... Ai, els 45 quina edat més dolenta. Ja podries haver-ne triat una altra (vaig nèixer al 64) :))) Recordo un cas en que a un pacient li pronosticaren una mort segura en pocs mesos. Va vuire intensament, va retrobar parients i amics que feia molt que no veia, ho va deixar tot lligat i ben lligat fent les paus amb si mateix, va ser feliç com mai. Després l'avisaren de que es tractava d'un error i que estava sa com un ou. Va posar demandes als metges i va caure en una depresíó de la que va trigar molt a sortir. Molt bon relat, enhorabona (25.07.09 - 12:18)

Marta... Tema metges, ni parlar-ne! Un bon relat! (25.07.09 - 13:34)

McAbeu... Gràcies a tots per les vostres opinions. M'han agradat molt les diverses interpretacions que n'heu fet del conte. (26.07.09 - 09:57)

Carme... Està clar que el metge s'equivocava, si ja havien passat sis mesos, en podien passar molts més! (26.07.09 - 21:40)

Mortadel.la... No, és que noi! És per clavar-li de nates al metge, francament. Sort del final eh? que sinó, m'agafa alguna cosa! Quin mal tràngol que he passat! (26.07.09 - 23:49)

Publica un comentari a l'entrada