GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

diumenge, 29 de març del 2009

Hanami a les Terres de l'Ebre


Avui, diumenge, s'ha organitzat per primera vegada una celebració de la festa del Hanami a les Terres de l'Ebre (Hanami vol dir, en japonès, observació de flors del cirerer i és una festa de l'inici de la primavera que al Japó és mil·lenària).

En el cas de la que ens han fet avinent des del blog SHINKANSEN A LA PETJA es tracta d'una festa literaria que celebraran a l'hort de cirerers que na Joana Celma té a la seva casa rural La Remulla de Paüls i els participants han preparat un text literari per llegir sota els cirerers florits.

Els blogs que volem donar-hi suport però que no ens hi podem desplaçar hem estat convidats a penjar avui un post dedicat a l'esdeveniment i, en el meu cas encara amb la ressaca del 100è Joc Literari d'en Tibau, us proposo uns fragments d'un llibre on es parla d'aquestes Festes de la Primavera al Japó d'abans de la Segona Guerra Mundial, centrant-se en un espectacle que s'anomenava Les danses de l'antiga capital:

" Les danses cada any tenien un tema, com ara: 'Els colors de les quatre estacions a Kyoto', o bé: 'Indrets famosos del conte de Heike'. Aquell any, el tema era: 'La llum esplendent del sol matinal' ... Al cap d'una hora, ja m'estava amb les altres aprenentes entre els bastidors del teatre, a punt per iniciar la dansa inaugural. Dúiem quimonos idèntics de color groc i vermell, amb obis de tons daurats i ataronjats, de manera que totes semblàvem imatges rutilants de la llum del sol. Quan va començar la música, amb aquell primer retruny dels tambors i els acords de tots els shamisens, i nosaltres vam ballar plegades con un enfilall de vidrets -amb els braços oberts i els ventalls desplegats a les mans-, jo mai no m'havia sentit tant una part d'un tot com en aquell moment."

Teniu els comentaris d'aquesta entrada a la vostra disposició per intentar endevinar el llibre d'on he extret aquest fragment que en aquest cas no es tracta de l'inici de la novel·la. Segur que no us costarà gaire (molts n'esteu força entrenats gràcies al Joc d'en Tibau) però com pista us diré que aquesta fou la primera novel·la del seu autor i que va ser tan ben rebuda pels lectors i la crítica que es va mantenir tot un any al capdavant de la llista de llibres més venuts als Estats Units, també s'en va fer una pel·lícula que fa algunes setmanes va ser emesa per TV3.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Trini "

4 comentaris:

Els del PiT ha dit...

Òndia! És veritat que en Jesús ens va convidar i ho vaig oblidar per culpa de l'Aviiii!!!

Trini González Francisco ha dit...

Podria ser Memòries d'una geisha, d'Arthur Golden?

McAbeu ha dit...

Molt bé TRINI, ja em pensava que l'havíeu deixat còrrer.

Trini González Francisco ha dit...

Home de poca fe...! XD

Publica un comentari a l'entrada