GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 3 de desembre del 2008

054.- La pilota de "ping-pong"

054.- Dos amics han anat de vacances a un hotel de Salou. Entre les ofertes d'esbarjo de l'hotel hi ha una taula de “ping-pong” al costat de la piscina, aquesta taula està sobre una superfície de ciment en un costat de la qual sobresurt un tub de ferro de 50 cm d'alçada, acollat al ciment en les seves 2/5 parts. Aquest tub es fa servir per posar-hi un para-sol i evitar que el sol molesti als jugadors de tennis taula però avui no fa sol i el para-sol no hi és. Els nois demanen les pales i la pilota per posar-se a jugar i a mitja partida la pilota surt de la taula amb tanta mala sort que cau dins del tub, el diàmetre del tub és escassament 1 mm més gran que el diàmetre de la pilota i aquesta s'introdueix fins dins de tot del tub. Si no tornen la pilota l'hauran de pagar, per tant l'han de treure sense trencar res. Cerquen pels voltants alguna eina que puguin fer servir i troben: una guitarra de joguina de plàstic, un cordill de sabata, un petit imant i una llauna buida de cervesa. Cinc minuts després ja han tret la pilota, com s'ho han fet?


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Joan “

5 comentaris:

albert ha dit...

A veure, la resposta potser és molt tonta però bé... Crec que no han fet servir res del que han trobat i s'han limitat a xuclar per l'estrem del tub, com si fos una palleta d'un refresc.

macabeu ha dit...

ALBERT: Diguem que aquesta opció necessitaria una capacitat pulmonar que cap dels dos nois posseeix. A més, és anti-higiènic i els dos nois són molt escrupulosos amb el que es posen a la boca. :)

Albert ha dit...

Ja m'ho semblava quye estava dient una tonteria...

macabeu ha dit...

ALBERT: La tonteria és dir que has dit una tonteria ;)
Per solucionar un enigma s'han de tenir en compte totes les opcions encara que semblin absurdes, a vegades són la millor solució.

La qüestió és fer volar idees, jo ja soc aquí per fer-vos tornar a la terra :)

Joan ha dit...

Tenint en compte les dimensions del tub,i suposant que juguen amb una pilota de ping pong normal i que la pilota no l'obstrueix completament han fet servir la llauna buida de cervesa per introduir-hi aigua de la piscina.

Com que els nois estaven atents a les classes de física coneixien el Principi d'Arquimedes i per tant van poder treure la pilota sense problemes i es van quedar l'iman per jugar-hi després.

Publica un comentari a l'entrada